Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κοζάνης: Για την Εργατική Πρωτομαγιά, Η Ιστορία γράφεται στους δρόμους

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. του Ν. Κοζάνης σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης καλεί όλους τους Εργαζόμενους τους Νέους και τις Νέες τους Άνεργους και τους Συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς την Παρασκευή 1 Μαίου 2015 στις 10:00 π.μ., στην Πλατεία Νίκης στην Κοζάνη (κεντρική πλατεία).
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Από τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886,
η 1η Μάη αποτελεί διαχρονικά την αφετηρία για την κατάκτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.

Δεκαετίες μετά οι εργαζόμενοι ζουν τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου. Ζουν την καρατόμηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους. Ζουν την επιστροφή τους σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα.
Στόχος των πολιτικών που επιβλήθηκαν τα τελευταία κυρίως χρόνια είναι η κατάργηση του 8ώρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, των δικαιωμάτων στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι, δηλαδή, η κατάργηση δικαιωμάτων που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.
Τα μνημόνια αποτέλεσαν το εργαλείο, προκειμένου η χώρα μας να μπει σε ένα συνεχώς ανατροφοδοτούμενο κύκλο οικονομικής ύφεσης και μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας να οδηγηθούν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μεγάλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων και χαράτσια, κατάργηση δομών του κοινωνικού κράτους, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων κλπ.
Απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές αναπτύχθηκαν μεγάλοι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες. Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι άνεργοι στη χώρα μας αντιστάθηκαν αποφασιστικά απέναντι στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας. Ο ανυποχώρητος αγώνας τους συνέβαλε αποφασιστικά στην απονομιμοποίηση αυτών των πολιτικών, που οδήγησαν στην εξάπλωση της φτώχιας, της ανεργίας, στην ένταση του αυταρχισμού και στην κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Ο ίδιος ανυποχώρητος αγώνας θα συνεχιστεί ενάντια στην επιχειρούμενη, με τελεσίγραφα και εκβιασμούς, προσπάθεια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ να συνεχιστεί η επιβολή μνημονιακών πολιτικών.
Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι άνεργοι θα συνεχίσουν να διεκδικούν:
- Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
- Διαγραφή του χρέους, που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζομένων.
- Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας προς όφελος του λαού και όχι για τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
- Επανάκτηση του ελέγχου Δημόσιων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
- Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων που ψηφίστηκαν τόσο κατά την περίοδο των μνημονίων, όσο και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών.
- Αύξηση των μισθών και των συντάξεων και επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
- Ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος, το οποίο με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει, αλλά και με τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, τη φοροκλοπή και ταυτόχρονα με εξοντωτικά φορολογικά μέτρα σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των επαγγελματιών, υπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ της χώρας μας.
- Προώθηση όλων των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης και για την κατοχύρωση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
- Διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε η χιτλερική θηριωδία στη χώρα μας.
- Κατοχύρωση της ανεξαρτησίας, της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και αλληλεγγύης στη χώρα μας, με προτεραιότητα στις ανάγκες και τα δικαιώματα των ανέργων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, του λαού και της νεολαίας.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά,
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
Όλες και όλοι στην Απεργία
Όλοι την Παρασκευή 1η Μάη 2015 στις 10:00 π.μ.,
στην Πλατεία Νίκης στην Κοζάνη




Από την Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας