Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ιατρικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας και Σιάτιστας και Τσοτυλίου ζήτησε ο Δήμαρχος Βοΐου

Την άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας Σιάτιστας και Τσοτυλίου με ιατρικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρων ζήτησε ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος από τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Δήμαρχος Βοΐου τόνισε τη σημασία σωστής λειτουργίας των Κ. Υ. Σιάτιστας και Τσοτυλίου, τα οποία εξυπηρετούν καθημερινά τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Βοΐου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, πολίτες ηλικιωμένους, πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας, που αδυνατούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις, δεδομένου ότι ο Δήμος Βοΐου είναι από τους μεγαλύτερους γεωγραφικά Δήμους της Ελλάδος. Επιπλέον, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι τα Κ. Υ. Σιάτιστας και Τσοτυλίου, είναι εξοπλισμένα με ιατρικά μηχανήματα και με τελευταίου τύπου ασθενοφόρα οχήματα, προϊόντα δωρεών και χορηγιών, αλλά δυστυχώς χωρίς το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό και οδηγούς για να τα χειριστούν. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λόγω έλλειψης ιατρών ειδικοτήτων, γεγονός που καθιστά τη λειτουργία τους ανεπαρκή και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ιδιαίτερα σε επείγοντα περιστατικά, ανεπαρκείς.
Τέλος, ο Δήμαρχος Βοΐου ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να λειτουργήσει το παράρτημα του ΕΚΑΒ Τσοτυλίου, το οποίο ήδη υφίσταται, απλά δεν έχει στελεχωθεί με προσωπικό. 
Από το Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας