Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων - Βελβεντού: "κρίνεται ως απαράδεκτη η ΠΝΠ"

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 23ης Απριλίου 2015 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω  ψήφισμα σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
«Με την απόφασή της η Κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγεί τους ΟΤΑ σε οικονομική ασφυξία με ότι συνεπάγεται μία τέτοια ενέργεια.
Με την συγκεκριμένη απόφαση αμφισβητείται η ανεξαρτησία του θεσμού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η οικονομική τους αυτοτέλεια, ουσιαστικά ακυρώνεται ο ρόλος των ΟΤΑ.
Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση που να εξασφαλίζει του ΟΤΑ η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κρίνεται απαράδεκτη καθώς:
-          τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του, καθώς και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στη  στοιχειώδη λειτουργία του.
Διαφωνούμε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των ταμειακών αποθεμάτων και καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. ενόψει μάλιστα και του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας