Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Απεργία την 1η Μάη

Αγώνας-Ρήξη-Ανατροπή
Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη στις 10:30 πμ στον Πεζόδρομο.
Προσυγκέντρωση του Σωματείου στις 10:00 πμ στο Εργατικό Κέντρο
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι
Με την πρωτομαγιάτικη απεργία τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τιμάμε τους μυριάδες εργάτριες κι εργάτες που έπεσαν στον αγώνα με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα.
Για το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε το μήνυμα ότι συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας! Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.
Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Μαζί με τα ταξικά προσανατολισμένα συνδικάτα, με το ΠΑΜΕ και κόντρα στον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, συντονίζουμε τους αγώνες μας για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργάτης καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ–ΔΝΤ–ΕΚΤ. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμποροι και το κράτος τους έχουν κοινή στάση απέναντι στους εργάτες: ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα.
Ο εργαζόμενος λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών παραμένουν. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι οι υπηρέτες του κεφαλαίου, η πολιτική που εφαρμόζεται είναι η ίδια.
Για το λαό «λιτός βίος», παχιά λόγια και εξαγγελίες. Την ίδια στιγμή και αυτή η συγκυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που ματοκυλούν όλη την περιοχή δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες γεμίζοντας πτώματα τη Μεσόγειο, ενώ όσοι γλιτώσουν αντιμετωπίζουν την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Ως την τελική νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας