Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΤΕΕ/ΤΔΜ - «Φωτογραφική» προκήρυξη προσλήψεων στη Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μαυροματίδης, εκφράζει την αντίθεση του στην προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση-πρόσληψη, εκατόν δέκα (110) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ Α.Ε., θεωρώντας την «φωτογραφική». 

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με αφορμή την υπ. αριθμ.  1Κ/2015 Προκήρυξη (Αρ. Φύλλου 1, 11/03/2015), με την οποία προκηρύσσεται διαγωνισμός, για την πλήρωση-πρόσληψη, με σειρά προτεραιότητας, εκατόν δέκα (110) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΔΕΗ Α.Ε.), το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την εντονότατη αντίθεσή του σε σχέση με τις προϋποθέσεις «Απαραίτητων Πρόσθετων Προσόντων» που απαιτούνται από τους υποψηφίους. 

Στο άρθρο της προκήρυξης περί  «Απαραίτητων Πρόσθετων Προσόντων» και όσον αφορά  την επαγγελματική εμπειρία, η  περιγραφή της  είναι «φωτογραφική», διότι θέτει προϋποθέσεις που αποκλείουν εκ των πραγμάτων πολλούς υποψήφιους και ευνοούν  προκλητικά συγκεκριμένους.

Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι πλειάδα εκ των απαραίτητων πρόσθετων προσόντων που αναφέρονται  σε επαγγελματική εμπειρία, μπορούν ν’ αποκτηθούν κατ’ ουσίαν ΜΟΝΟ στη Δ.Ε.Η.  Α.Ε.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι αποκλείονται από το διαγωνισμό όσοι δεν έχουν προϋπηρεσία στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. και ότι ο εν λόγω διαγωνισμός στερείται αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας στους όρους προκήρυξής του.

Η Διοικούσα  Επιτροπή του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, εκτιμά ότι πρόκειται για «φωτογραφική» προκήρυξη, που καθιστά διαβλητό το διαγωνισμό λόγω αποκλεισμών και εκφράζει την εντονότατη αντίθεση της, τόσο σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των Διπλωμάτων των συναδέλφων, όσο και σε περιπτώσεις καταστρατήγησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της ισοτιμίας  μεταξύ  των Διπλωματούχων Μηχανικών.

Προς τούτο, ταυτιζόμενοι με τη σχετική παρέμβαση του ΤΕΕ/τμήματος Δυτικής Ελλάδος, καταγγέλλουμε την με αριθμ.  1Κ/2015 Προκήρυξη (Αρ. Φύλλου 1, 11/03/2015) και ζητούμε την ακύρωση της καταφανέστατα «φωτογραφικής» προκήρυξης και  την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, σύμφωνα με το σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία.  Επιπροσθέτως, η παρούσα παρέμβαση ζητείται να λαμβάνεται υπόψη για το σύνολο των προκηρύξεων των επιχειρήσεων του Ομίλου της Δ.Ε.Η. Α.Ε.»



Για τη Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.
Ο Πρόεδρος


Δημήτρης Μαυροματίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας