Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκο Κουτλιάμπα στο καφέ του Ιανού


O Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί τη Δευτέρα 25 Μαίου στις 20.30 με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκο Κουτλιάμπα. Μια συζήτηση με θέμα: «Παραγωγική ανασυγκρότηση με αλληλεγγύη, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Το παράδειγμα του Βελβεντού».


Στο καφέ του Ιανού, Σταδίου 24, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συζητά με προσωπικότητες και διανοητές της Ελλάδας αλλά και του ευρωπαϊκού χώρου για τα μεγάλα θεωρητικά, γεωπολιτικά και πολιτισμικά προβλήματα της εποχής μας.

Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του ανθρώπου στον πλανήτη, την οποία έρχεται να υπογραμμίσει η παγκόσμια οικολογική κρίση, και η επέκταση της τεχνοφύσης, ενώ ο ελληνισμός αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Βρισκόμαστε σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, και από την άλλη η ανάταξή του.

Ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους ενσωματωμένους, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό.

Απέναντι στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς φυγής,θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια την δική μας παράδοση και ταυτότητα. Αυτό που έκαναν όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι, αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.

Πληροφορίες για το συνεταιρισμό:

Το 1958, μια ομάδα παραγωγών από τον Βελβεντό Κοζάνης, ιδρύει τον ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ με σκοπό την καλύτερη καλλιέργεια και προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής του Βελβεντού. Μετά από μισό αιώνα ανοδικής πορείας, ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, αριθμεί περίπου 400 ενεργά μέλη και αποτελεί έναν υγιή συνεταιρισμό που έχει καταφέρει να είναι γνωστός και εκτός των συνόρων, χάρη στα άριστα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και όλες τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας που εφαρμόζει.

http://www.asepopv.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε πάρτε και τον Κοσματόπουλο. Μην τον αφήνετε έτσι. Θα μαραζόσει.

Το Προφίλ μας