Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Κοζάνης: Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 8-10 Μαΐου 2015 Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη

Κάθε χρόνο εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων καταλήγουν στις θάλασσες, τις ακτές, τα δάση μας και γενικότερα στο φυσικό περιβάλλον. Κύριες πηγές του προβλήματος είναι τα συνεχιζόμενα μη βιώσιμα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης, οι ανεπαρκείς στρατηγικές διαχείρισης απορριμμάτων και η έλλειψη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τους σχετικούς κινδύνους.

Για να μειωθεί η παραγωγή απορριμμάτων, αλλά και η απόρριψή τους στο φυσικό περιβάλλον και να δοθεί η κατάλληλη δημόσια προβολή στο σοβαρό αυτό ζήτημα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη μείωση των απορριμμάτων διοργανώνεται η ετήσια Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού.
Για 2η χρονιά η χώρα μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα καθαρισμού στις 8-10 Μαΐου 2015. Η ημέρα καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο υπεύθυνη περιβαλλοντική συμπεριφορά από όλους μας. Στη χώρα μας η πρωτοβουλία αυτή συντονίζεται από στην ΗELMEPA(Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος).
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Κοζάνης συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών και προτροπής για αλλαγή συνηθειών επιζήμιων για το περιβάλλον θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού με στοχευμένες, αυτήν τη φορά, δράσεις καθαριότητας :
Στην Κοζάνη
  • Καθαρισμός Κουρί.
  • Καθαρισμός δάσους Ξενία και Αγίου Θωμά.
  • Πλακόστρωτο από Αη Λια μέχρι χώρο ΕΟΣ.
Στις Κοινότητες:
  • Προτείνουμε καθαρισμό σε περιοχές κατά κύριο λόγο κοντά σε ρέματα.
Καλούμε όλους τους φορείς, συλλόγους, κοινότητες, σχολεία, γειτονιές, όλους τους πολίτες που αγαπούν και σέβονται το περιβάλλον να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως στο τηλ. 2461032181 κ. Αργυρόπουλο.
Στην Παγκόσμια δράση Let's do it 49 εθελοντικές ομάδες απομάκρυναν 5 τόνους απορρίμματα από δημόσιους χώρους του Δήμου μας.
Την Κυριακή 10 Μαΐου απομακρύνουμε ό, τι απέμεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας