Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς Σερβίων

Για τη Δευτέρα 4 Μαΐου και ώρα 5:00μμ, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, με θέμα συζήτησης την προσωρινή μεταφορά της λαϊκής αγοράς των Σερβίων.
Το θέμα που είχε προταθεί την τελευταία στιγμή για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Τετάρτης 29/04, προκάλεσε αντιδράσεις από κάποιους παρευρισκόμενους εμπόρους (σκηνές απείρου κάλλους που δεν αξίζει να δημοσιοποιηθούν), συμφωνήθηκε να συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης και τελικά ορίστηκε όπως αναφέρεται παραπάνω (για τη Δευτέρα 4/05).
Οι λόγοι που επέβαλαν τη συζήτηση του θέματος, είναι κατ’ αρχάς η παρακώληση των εργασιών ανάπλασης και οι ζημιές που διαπιστώνονται ιδιαίτερα στη λαϊκή της Δευτέρας, με συνέπειες την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου και την επιβολή πρόσθετων δαπανών. Όπως ειπώθηκε δε, απαγορεύονται με νόμο οι οποιεσδήποτε δραστηριότητες εντός χώρων εργοταξίου. Από τα παραπάνω διαφάνηκε ότι η βούληση, τουλάχιστον της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, είναι να επιμείνουν στην υπερψήφιση της πρότασης για προσωρινή μεταφορά η λαϊκή αγορά των Σερβίων (δεν έχει προσδιοριστεί η νέα προτεινόμενη θέση).
Από την πλευρά τους ο Εμπορικός Σύλλογος Σερβίων και οι λιανοπωλητές, από τη στάση που κράτησαν κάποια παρόντα μέλη τους, δεν φαίνεται να είναι σύμφωνοι με αυτή την πρόταση.
Έτσι η συζήτηση του θέματος στην ειδική συνεδρίαση της Δευτέρας, αναμένεται με ενδιαφέρον.
mikrovalto.gr
ΥΓ Με ανακοίνωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας συμπεριλήφθηκε και η συζήτηση του θέματος:
   2.      Περί συμμετοχής του Δήμου στην 6η έκθεση Ελαιολάδου και Ελιάς στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας