Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Ανακοίνωση για αδέσποτα ζώα

Τις τελευταίες μέρες βρέθηκαν σε περιοχές των Σερβίων δηλητηριασμένα ζώα,(σκυλιά) κατά πάσα πιθανότητα από ΄΄φόλες΄΄. Θέλουμε ως Δημοτική Αρχή να καταδικάσουμε κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων όσο και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το δηλητήριο και να υπενθυμίσουμε ότι η θανάτωση των ζώων με ΄΄φόλες΄΄ είναι αξιόποινη πράξη,
δηλαδή έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003, τον Νόμο 1197/1981 και τον Νόμο 4039/2012.
 Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.
 Επίσης, θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Δήμου ότι ως νέα Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη προβεί σε ενέργειες για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων και έχουμε άριστη συνεργασία και συνεχή επαφή με το νέο φιλοζωικό σωματείο που ξεκίνησε πρόσφατα τη δραστηριοποίησή του στην περιοχή των Σερβίων.
 Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε γνωρίζει κάτι για το προαναφερθέν περιστατικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2464350122

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραία!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΦΟΛΑ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..... ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΙ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΙ Η ΒΑΛΕΘ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ; ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΚΕΨΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ζωοφιλια δεν ειναι παιρνω σημερα ενα ζωο και αυριο πεταω αυτο η τα ζωακια που γεννησε οπου να ναι γιατι δυο φορες ετυχε να βρω κουταβακια παρατημενα σε παιδικη χαρα δεν υποστηριζω σε καμια περιπτωση τις φολες και συναφη μεθοδους αλλα θεωρω πρωτα απο ολους ενοχους τους δηθεν φιλοζωους αραγε η εγκαταλειψη ενος ζωου διωκεται ποινικα?και αν ναι ποια ειναι η ποινη και κατα ποσο ειναι ενημερωμενοι αυτοι που εχουν ζωακια ειτε για τη δουλεια τους ειτε γιατι τα αγαπανε και θελουν να τους προσφερουν μια καλυτερη ζωη?

Το Προφίλ μας