Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Quizdom: Το ελληνικό παιχνίδι γνώσεων που έβαλε φωτιά στα smartphones

Ενα νέο παιχνίδι γνώσεων για smartphones έχει ξετρελάνει τους χρήστες πετυχαίνοντας 800.000 downloads σε λιγότερους από 9 μήνες.
Ο τρόπος λειτουργίας είναι απλός: Κατεβάζετε εντελώς δωρεάν την εφαρμογή στο κινητό σας και δημιουργείτε λογαριασμό. Στη συνέχεια επιλέγετε αντίπαλο, είτε από τους φίλους σας, είτε από τους χιλιάδες χρήστες της εφαρμογής καθώς και 2 από τις 16 κατηγορίες ερωτήσεων (Αθλητικά, celebrities, Ιστορία, Γεωγραφία, Πολιτική, Σινεμά, Μουσική, Υγεία, Παιχνίδια, Θρησκεία, Business, Tέχνες, 20ος αιώνας, Επιστήμη κ.α).
Για να κερδίσετε πρέπει να απαντήσετε σωστά και γρήγορα σε 16 ερωτήσεις από 4 διαφορετικές κατηγορίες (τις 2 που επιλέξατε εσείς και τις 2 του αντιπάλου σας) ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ο πιο γρήγορος κερδίζει.
Το παιχνίδι επίσης δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να επικοινωνούν μέσω chat με τον αντίπαλο, αλλά και να φτιάχνουν τις δικές τους ερωτήσεις, συμβάλλοντας στην ανανέωση του παιχνιδιού.
Οι εμπνευστές του παιχνιδιού, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, Νικόλας Γεωργουδέλης, Παναγιώτης Βούρτσης και Παντελής Μαυρομμάτης, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, εξηγούν ότι οι Ελληνες αφιερώνουν ακόμα και 8 ώρες την ημέρα μπροστά στην οθόνη των smartphones απαντώντας στις περισσότερες από 30.000.000 ερωτήσεις του παιχνιδιού.
Ο λόγος που το παιχνίδι έγινε τόσο δημοφιλές τόσο γρήγορα, είναι γιατί, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, συνδυάζει τα στοιχεία του ανταγωνισμού, της κοινωνικοποίησης και της διασκέδασης, αφού δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να παίξουν με φίλους, ή να κάνουν καινούργιους.




Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας