Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑΝΗΣ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Λοιπόν, ας το πάρουν όλοι απόφαση. Τον Γιάνη τον πάμε. Πολύ, μάλιστα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν τον πάνε αυτοί. Κι όταν λέμε δεν τον πάνε, μαγειρεμένο το λέμε. Το ωμό είναι ότι έχουν πάθει αμόκ. Να τον φάνε δεν τον χορταίνουν. Οι επιθέσεις εναντίον του -οργανωμένες, λυσσόδηκτες, κατινίστικες- έχουν πάρει χαρακτήρα επιδημίας. Ακραίος, αγενής, επιπόλαιος, ταραξίας, οικονομικός τρομοκράτης.
Μόνο οι φασίστες χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν τέτοια μέσα για να εξοντώσουν ανεπιθύμητα πρόσωπα.
Κι όταν λέμε αυτοί, εννοούμε το σινάφι που μας έχει πιάσει από το λαιμό. Εξωχώρους ληστές, εγχώριους μπομπολιστές, Γερμανούς υπουργούς, Σλοβάκους αυτουργούς, ΜΜΕ διεθνών οίκων, ΜΜΕ εθνικών μπισμπιρίκων, κυράδες, πασάδες, και αγάδες του νεοφιλελεύθερου τζετ σετ. Ακούνε Βαρουφάκης και τρέχουν για σκόρδα. Οργανώνουν συνομωσίες της Κυριακής, προσεύχονται στις εκκλησίες της διαπλοκής, βλέπουν οπτασίες της φακής. Και παρακαλούν ποιον; Τον Τσίπρα: Πέτα απ' το ντοβλέτι τον τζαναμπέτη!
Ας είμαστε επιεικείς όμως. Τι να σου κάνουν κι αυτοί; Αλλιώς έμαθαν. Μετά από κυρίους όπως ο Χαρδούβελης, ο Στουρνάρας, ο Βενιζέλος, που και υπέγραφαν, και μας έγραφαν, να μπλέξουν με κάποιο Γιάνη; Μετά από τους λακωνίζοντες, που έσβησαν ακόμα και το μολών και τους αρκούσε το λαβέ, να μπλέξουν με τον ουκ-αν-λάβοις; Μετά από τους σοβαρούς να μπλέξουν με τον επιπόλαιο; Μετά από τους γκρίζους να μπλέξουν με τον έγχρωμο; Ε, άνθρωποι είναι. Και θα θυμώσουν, και θα τον... σλοβακίσουν.
Κι επειδή ξινίζουμε κι εμείς οι από δω πότε-πότε με την υπερβολή, την προβολή, ενίοτε και με την περιβολή του, καλό είναι να θυμόμαστε γιατί τον μισούν οι από κει. Γιατί βοήθησε αποφασιστικά να καταλάβουν εκατομμύρια άνθρωποι το δράμα της Ελλάδας. Γιατί υπήρξε ζωντανή διαφήμιση των ζωντανών δυνάμεων που κυβερνούν αυτή τη στιγμή τη χώρα στη θέση των ζόμπι. Γιατί κέρδισε συμπάθειες για τη χώρα μας ανάμεσα σε κείνους που αντιστέκονται σε όλο τον κόσμο. Και γιατί έβγαλε γλώσσα στη φυλή των Γιουρογκρούπ.
Γι' αυτό τον συνοδεύει ένα κύμα συμπάθειας, κυρίως ανάμεσα στους νεότερους. Και γι' αυτό επίσης, επειδή στην κυβέρνηση δεν τρώνε κουτόχορτο -και ο Τσίπρας δεν τρώει ανθρώπους και μάλιστα με delivery άλλων- θα τον τρώνε, λαϊκιστί, στη μάπα για πολύ ακόμα οι μισούντες τη δικαιοσύνη. Γιάνης και ξερό ψωμί...  
*Δημοσιεύθηκε στην ''ΑΥΓΗ'' την Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Για την αντιγραφή Λαζαριώτης Νίκος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν πενέψει γύφτος το τσαντίρι του θα πέσει να τον πλακώσει .... έτσι λεει ο Λαός Κε Καρτερέ

Το Προφίλ μας