Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Κεραυνοί Γλέζου κατά της κυβέρνησης: Βαφτίζουμε το κρέας, ψάρι - Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό διότι συντήρησα αυτή την ψευδαίσθηση

 "Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση."
Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του, στο οποίο κατακεραυνώνει τη μέχρι τώρα στάση, ζητά συγνώμη από το λαό γιατί συνήργησε στην ψευδαίσθηση όπως γράφει και καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν.
Μετονομάζοντας την Τρόικα σε θεσμούς, το μνημόνιο σε συμφωνία και τους δανειστές σε εταίρους είναι όπως όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, γράφει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργοί Πολίτες.

Σε αυτό, ο κ. Γλέζος σημειώνει ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν άλλαξε και επισημαίνει ότι ένα μήνα μετά, η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει κάνει πράξη τη δέσμευσή της για κατάργηση της Τρόικα. «Κρίμα και πάλι κρίμα», προσθέτει και συνεχίζει: «Από την πλευρά μου ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό διότι συνήργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση».
Ο κ. Γλέζος καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν σε έκτακτες συνελεύσεις όλων των βαθμίδων των οργανώσεων αν συμφωνούν με αυτή την κατάσταση, ενώ απορρίπτει το επιχείρημα ότι σε μία συμφωνία πρέπει να γίνει υποχώρηση.
Αναλυτικά το άρθρο του Μανώλη Γλέζου
«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα.
Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε. Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης».
iefimerida.gr

5 σχόλια:

Θανάσης Καλλιανιώτης είπε...

Ας περάσει, λοιπόν, από τα λόγια στην πράξη κι ας παραιτηθεί. Η αίτηση αντιδράσεων από τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις, αν είναι πραγματικά ανεξάρτητες κι όχι δεμένες από χρόνια στο σύστημα, κρίνεται ως αναποτελεσματικό άγγελμα ιδεατής υφής.

Ανώνυμος είπε...

Το αιτημα για αντίδραση της βασης, των απο κάτω, σε ενα κομμα συνασπισμο κινησεων , κρινεται "αναποτελεσματικο άγγελμα ιδεατής υφής"

Ο ζουραρισμος λοιπον και η ανάθεση έχει γίνει μαστιγα

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Γλεζος που ζητά συγνώμη, πίστευε πως αυτα που λέγανε μπορούσαν να τα κανουν; Και πως οι προηγούμενοι επέβαλαν λιτότητα επειδη ετσι γούσταραν, αν και μπορούσαν να δώσουν Χρυσα κουτάλια; Αφέλεια, ανοησία, ή νομίζουν πως μας δουλεύουν οι άνθρωποι. Άκου συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Ai-Vres
Χρόνια έχετε να βάλετε τον Γλέζο στο μπλόκ σας. Που τον θυμηθήκατε τώρα; Συνήθως στο μπλοκ σας βάζετε ότι πιο συντηρητικό κυκλοφορεί στον Ελληνικό και διεθνή τύπο.

ai-vreS είπε...

Κατά τους συντηρητικούς αναγνώστες δηλαδή ε;

Το Προφίλ μας