Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Για τη δίκη Παπακωνσταντίνου

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο σχετικά με τη μη αξιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ και της ενδεχόμενης αλλοίωσης της από τον πρώην υπουργό.

Η μόνη απορία που προσωπικά έχω για την έκβαση της συγκεκριμένης δίκης είναι αν το πολιτικό σύστημα είναι έτοιμο να διαχειριστεί μια πανηγυρική αθώωση του κατηγορούμενου ή έστω την επιβολή μιας μικρής ποινής. Ήδη παρατηρώ ότι τα ΜΜΕ ασχολούνται πολύ λιγότερο από όσο κανείς θα περίμενε την εποχή του «μεγάλου» σκανδάλου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δικάζεται χωρίς να υπάρχει η παραμικρή συγκεκριμένη απόδειξη ότι αυτός έσβησε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα και χωρίς να έχει καν διαπιστωθεί αν συγγενείς του κέρδισαν κάτι από τη διαγραφή των ονομάτων τους. Φυσικά, δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί ότι η λίστα Λαγκάρντ εξακολουθεί να παραμένει αναξιοποίητη.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κάθεται σήμερα στο εδώλιο μόνο και μόνο επειδή κάποιοι κάποτε πίστεψαν ότι αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει την Ιφιγένεια του Μνημονίου, ότι δηλαδή η παραδειγματική θυσία του θα τους έδινε το εισιτήριο για τη νέα εποχή. Αυτοί οι κάποιοι δεν ήταν πολιτικοί εχθροί του πρώην υπουργού αλλά δήθεν πολιτικοί φίλοι του.

Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και σύντομα κάποιοι δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Ήδη αναρωτιέμαι αν κοιμούνται τα βράδια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

3 χρονια για να ελεγχθουν 30 απο τους 2000 και που ειναι γραμμενοι στη λιστα και καμια επιβολη προστιμου λογω απειριας Αν ηταν για κανενα φουκαρα το χερι του νομου θα ειχε απλωθει για προσωποκρατηση η κσνεναν πλειστηριασμο δεν πειραζει ομως καλλιο αργα παρα ποτε αντε απο ενας ενας να καθαρισει επιτελους η πατριδα

ΑΠ ΤΟΥ ΔΕΛΝΟΥ είπε...

ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ .....ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ....ΕΛΑ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ.....ΕΛΑ ΡΕ ΟΛΟΙ ΚΛΕΒΑΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ;;;ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΩΑ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΝ...ΜΑΜΩ ΑΜΩ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάθεται στο εδώλιο γιατί μεγάλωσε σε μια εποχή ΠΑΣΟΚ όπου οι γαλαζοαίματοι έκαναν ότι ήθελαν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Έτσι είχε μάθει. Όλοι μαζί οι ΠΑΣΟΚτήδες τρώμε και δεν δίνουμε λογαριασμό. Να όμως που τα πράγματα άλλαξαν.

Το Προφίλ μας