Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Αρχίζοντας από την κατάληξη της ομιλίας του κ. Τσίπρα καλωσορίζουμε τη δέσμευσή του να εισαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. Προφανώς τα μνημόνια 1, 2 και τώρα 3.
Θα υποχρεωθεί έτσι η κυβέρνηση να συζητήσει στην ολομέλεια της Βουλής το πού ήταν η χώρα πριν τις εκλογές και πόσα βήματα πίσω βρίσκεται ένα μόλις μήνα μετά τις εκλογές.
Η δε εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια θα είναι ένα φόρουμ διαρκούς διερεύνησης όχι μόνο για το πώς φτάσαμε το 2009 στην ανεξέλεγκτη κρίση, για το πώς απέφυγε η χώρα την ασύντακτη χρεοκοπία, αλλά και για το πώς τώρα εν έτει 2015 μπαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο και βαδίζει με φόρα στο μνημόνιο 3.

Τσιμουδιά όμως δεν έβγαλε ο κ. Τσίπρας για την κύρωση από τη Βουλή της παράτασης της δανειακής σύμβασης, δηλαδή του μνημονίου και όλου του τρέχοντος προγράμματος μέχρι τέλος Ιουνίου, δυστυχώς με πρόγνωση ένταξης μετά σε νέο μνημόνιο.
Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και το νόμο, προσβάλλει το κοινοβούλιο, εμφανίζεται εξοργιστικά ανακόλουθη σε σχέση με αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση και πιέζει τη διοίκηση της ΤτΕ και του ΤΧΣ να ενεργήσουν παρά το νόμο.
Είναι αδιανόητο η παράταση να συζητείται στη γερμανική Βουλή και στην Ελλάδα η απειλή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να οδηγεί σε υποτίμηση της Βουλής με προτροπή της ίδιας της Προέδρου της Βουλής!
Ο κ. Τσίπρας έκανε σήμερα για μια ακόμη φορά επίδειξη τζάμπα μαγκιάς εξαγγέλλοντας για πολλοστή φορά τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ΕΡΤ.
Έχει όμως δεσμευθεί διεθνώς ότι δεν θα αναληφθεί μονομερώς καμία νομοθετική πρωτοβουλία και ότι κάθε νομοσχέδιο θα έχει αποτιμηθεί από πλευράς δημοσιονομικών επιπτώσεων σε συνεργασία με τους «θεσμούς», δηλαδή την τρόικα.
Περιμένουμε συνεπώς τα πραγματικά, τελικά νομοσχέδια και το δημοσιονομικό πλαίσιο, στο οποίο όλα τοποθετούνται.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει δημαγωγικά με τις λέξεις και κυρίως με τις προσμονές των πολιτών, που η ίδια καλλιέργησε. Τίποτα όμως δεν μπορεί να γίνει αν η χώρα δεν αποκτήσει επειγόντως ασφαλές στρατηγικό πλαίσιο. Τώρα όλα είναι στον αέρα, με την κυβέρνηση αιχμάλωτη της ρητορικής της και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας