Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2015

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι και την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 θα υποβάλλονται αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2015. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Μαΐου 2015 για τα επίπεδα:
         Α)        Α (Α1  Α2) σε ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική
         Β)    Β ( Β1 Β2 ) σε ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
         Γ) Γ (Γ1 Γ2) σε ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική. Εξεταστικά κέντρα για την εξέταση του συγκεκριμένου επιπέδου  θα λειτουργήσουν ως εξής : Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική σε όλα τα εξεταστικά κέντρα. Γερμανική Αθήνα-θεσ/νίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Λάρισα, Ρόδος, Ισπανική Αθήνα, Θεσ/νίκη.
  
           Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο γραφείο 30 στον 4ο όροφο της πρώην  Νομαρχίας, Δημοκρατίας 27 από 8:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ.
 Για την συμμετοχή  τους οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
1)     Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους
              2)Ένα παράβολο δημοσίου(e-paravolo- εκδίδεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr),  όπως προβλέπεται στην αρ.56613/ΚΒ/2010 (Φεκ 753Β) Κ.Υ.Α και συγκεκριμένα
       Α)των 60 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Α(Α1-Α2)
       Β) των 80 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Β (Β1-Β2)
       Γ)  των 100 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ (Γ1-Γ2)
3)         Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου  αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού. Ανήλικοι υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ. Αλλοδαποί υποψήφιοι, που φοιτούν στην Α/θμια ,Β/θμια ή Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας μπορούν να προσκομίσουν αντί της άδειας παραμονής τους στη χώρα, βεβαίωση φοίτησης σε ένα από τα προαναφερόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
4)        Ειδικό έντυπο «Aίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από τις κατά τόπους επιτροπές συγκέντρωσης δικαιολογητικών.  Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» από την ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr
5)        Αφορά μόνο υποψηφίους που επιθυμούν να εξετασθούν με την ειδική κατηγορία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 22 της Υ.Α. 120786/ΚΒ/1-11-2005 :
α, Οι υποψήφιοι με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων  (προβλήματα όρασης ή ακοής ή λόγου) θα πρέπει να υποβάλουν – εκτός από τα δικαιολογητικά 1 έως 5 - και βεβαίωση δημοσίου νοσοκομείου από την οποία να προκύπτει η συγκεκριμένη πάθηση την οποία επικαλούνται καθώς και η αδυναμία τους να εξετασθούν με άλλους υποψηφίους.
β. Οι υποψήφιοι με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κτλ) θα πρέπει να υποβάλουν – εκτός από τα δικαιολογητικά 1 έως 4 – και ειδική διαγνωστική έκθεση από Κέντρο Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) ή από Ιατροπαιδαγωγικές Υπηρεσίες Πιστοποίησης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών  του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή από ΚΕΔΥ.

            Εάν κάποιοι υποψήφιοι επιθυμούν να εξετασθούν σε περισσότερες από μία γλώσσες ή επίπεδα θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η αίτησή τους υποβάλλεται με ευθύνη τους, καθότι, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα είναι δυνατό να συμπέσει χρονικά η εξέταση των γλωσσών ή επιπέδων που έχουν επιλέξει. Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος επιθυμεί να εξεταστεί σε περισσότερες γλώσσες ή επίπεδα υποβάλει μια αίτηση , με αντίστοιχο αριθμό παραβόλων.

          Επίσης τα εξεταστικά κέντρα για όλες τις γλώσσες και τα επίπεδα ορίζονται
στην περιοχή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όταν ο αριθμός των υποψηφίων το επιτρέπει.

                                                                 Από τη Διεύθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας