Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

"Αυστηρό τελεσίγραφο" στην Κυβέρνηση για την ανεξαρτησία ή όχι του Βελβεντού

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
"ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
- Τι αποφασίστηκε ομόφωνα στο Δ.Σ.
Την απόφαση να πιέσει την Κυβέρνηση ως προς το θέμα της ανεξαρτησίας του Βελβεντού έλαβε ομόφωνα χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων - Βελβεντού, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συζήτησης παρουσία των κατοίκων της περιοχής.

Το σκεπτικό της απόφασης που πάρθηκε ήταν να πιέσουν την Κυβέρνηση για το εάν θα ανοίξει το θέμα Καλλικράτη, ώστε να ξεκαθαρίσει αν θα ανεξαρτητοποιηθεί το Βελβεντό ή όχι. Ο δήμαρχος, μάλιστα, επεσήμανε μιλώντας στον "Π.Λ." πως θα θέσει "αυστηρό τελεσίγραφο" στην Κυβέρνηση.

"Εφιστούμε την προσοχή στην κυβέρνηση και την προτρέπουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Αν ανοίξει τον Καλλικράτη τώρα, να το πει. Αλλιώς να καθησυχάσει τον κόσμο, λέγοντας προς τους κατοίκους του Βελβεντού ότι στη θητεία της η κυβέρνηση δεν πρόκειται να θέσει τέτοιο θέμα", τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον "Π.Λ." ο δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος. "Αν και όποτε ανοίξει το θέμα του Καλλικράτη εμείς θα στηρίξουμε το αίτημα το κατοίκων για ανεξαρτητοποίηση" προσέθεσε ο ίδιος.
"Και πριν και μετά τις εκλογές, οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν προς αυτή την κατεύθυνση στους κατοίκους του Βελβεντού. Εγώ αυτά θέλω να σταματήσουν και θέλω από την κυβέρνηση να έρθει και να πει αν θα τεθεί θέμα Καλλικράτη, ώστε να ξέρουμε τι θα κάνουμε", προσέθεσε ο δήμαρχος, σημειώνοντας με νόημα πως ο ίδιος θα θέσει "αυστηρό τελεσίγραφο" στην Κυβέρνηση ώστε να πάρει θέσει. "Δεν μπορεί ο καθένας να ξεσηκώνει τον κόσμο για λόγους εντυπώσεων", κατέληξε ο ίδιος.

Στεργίου: "Πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση"

Να σημειωθεί πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη. Το λόγο, κατά τη συνεδρίαση, είχαν αρκετοί κάτοικοι του Βελβεντού, ενώ οι πάντες συμφώνησαν με το ψήφισμα το οποίο τελικά εκδόθηκε. Μιλώντας στον "Π.Λ." ο Μανώλης Στεργίου, πρώην δήμαρχος Βελβεντού και μέλος της επιτροπής για την ανεξαρτησία του δήμου, τόνισε πως "μια απόφαση για την ανεξαρτησία του Βελβεντού από το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα ομόφωνη, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, συμβάλλοντας στους αγώνες που κάνουμε από το 2007 και μετά και ιδίως από το 2010 και έπειτα". Οι κάτοικοι ελπίζουν ότι ο πολύχρονος αγώνας τους θα δικαιωθεί, ενώ υποστηρίζουν ότι τα καλλικρατικά σχήματα που δημιουργήθηκαν επί Ραγκούση δεν λειτουργούν στην πράξη. Οι κάτοικοι, επίσης, έχουν και τη στήριξη των τοπικών βουλευτών, τουλάχιστον των κυβερνητικών, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί υπέρ της αλλαγής του Καλλικράτη. "Πήραμε ένα ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. ότι ζητάει την ανεξαρτησία του Βελβεντού. Το ψήφισμα απευθύνεται σε όλους τους αρμόδιους παράγοντες. Εμείς ως συντονιστική επιτροπή αγώνα και ως Μ.Κ.Ο. θεωρούμε ότι είναι μια πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί έχουμε ένα ακόμη χαρτί στις παρακαταθήκες μας", κατέληξε ο ίδιος.

Αναβολή στο αίτημα των Καμβουνίων


Εντωμεταξύ, στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα ανεξαρτησίας των Καμβουνίων και του ορεινού όγκου του Δήμου, μετά από αίτημα του Ευθύμιου Δισερή. Το θέμα, ωστόσο, αναβλήθηκε και αποφασίστηκε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, μιας και όπως τονίστηκε από τον ίδιο, έλειπε μια απόφαση τοπικού συμβουλίου λόγω απουσίας του προέδρου (σ.σ. Ελάτης). Να σημειωθεί πως το αίτημα για ανεξαρτησία αφορά την πρώην κοινότητα Καμβουνίων, το Λιβαδερό, αλλά και τα χωριά μεταξά, Τριγωνικό και Πολύραχο. Όπως τόνσιε μιλώντας στον "Π.Λ." ο κ. Δισερής, ο ίδιος ζήτησε την αναβολή γιατί είχε καθυστερήσει αρκετά η συζήτηση του προηγούμενου θέματος στο Δ.Σ. και η συζήτηση θα αναβληθεί για την επόμενη φορά.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eixame mia fagoura ean 8a anexartitopiithi to Velvedo, kai an 8a xanazodanepsi i koutala tou ... Ta Servia vromane apo skoupidia, xrimata gia lamptires den exoune na agorasoune, mia poli ena aperado mpaxalo me ta erga tis anaplaseos kai protereotita bazoune tin katsika tou gitona pou psofise, dropes pragmata. Mia ora arxitera na figi to Velvedo na isixasoume.

Ανων. Χ είπε...

Δήμαρχε ξέχασες να πεις ότι θα παραιτηθείς αν δεν γίνει ανεξάρτητος Δήμος

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ .ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΕΠΑΘΕ ΝΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΡΑ .ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙ ...ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΟΟ..

Ανώνυμος είπε...

are kaimena servia pos katantisate.na asxolite o kosmos me ton kosmadopoylo ke ton diseri.

Ανώνυμος είπε...

Για κάτσε καλά ρε 11:15... Ποιος ειςαι ΕΣΥ ??? που θα ασχολούμαστε με σένα-??? Γι'αυτο θελουμε να φύγουμε απο τα Σερβια Για να βρούμε την ησυχία μας... Ξύπνα 11:15... Γιατί όλο εξυπνάδες ειςαι...

Το Προφίλ μας