Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

1. Προς εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των πιστών, κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελούνται στον Ιερό Καθεδρικό καί Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου (αρχής γενομένης από τους  Α΄ Χαιρετισμούς, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου). Η πρώτη Ακολουθία θα αρχίζει στις 6.30 μ.μ. και η δεύτερη στις 8.30 μ.μ.
2. Την προσεχή Κυριακή, 1η Μαρτίου 2015, Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας), εορτάζεται η αναστύλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 μ.Χ..
Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα τελεσθεί στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος το Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου. Πριν από την Απόλυση θα τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ των Επισκόπων, Πρεσβυτέρων, Διακόνων και Μοναχών, που διακόνησαν στην Ι. Μητρόπολή μας, καθώς και υπέρ των Ευεργετών και Δωρητών. Αμέσως μετά θα λάβει χώρα η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.
3. Στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, επίσης, θα τελεστεί το απόγευμα της Κυριακής 1 Μαρτίου (στις 6.00 μ.μ.) ο Β΄ κατανυκτικός Εσπερινός, κατά τον οποίο θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρυστοφόρος Αγγελόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Η ελπίδα στον άνθρωπο».


Από την Ιερά Μητρόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας