Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τσιρώνης: Δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές

Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί η Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.
Όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατή η ακύρωση των υπογεγραμμένων συμβάσεων, αλλά μόνο ο έλεγχος των αδειοδοτήσεων που έχουν δοθεί για το έργο.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο ίδιος, το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανάκληση επιμέρους τεχνικές αδειοδοτήσεις που αφορούν πλημμέλειες στο πεδίο εργασιών στις Σκουριές.

Στην πρώτη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη με τους δημοσιογράφους έγινε γνωστό πως εντός των ημερών θα επισημοποιηθεί η ανάκληση σειράς αδειών για την επένδυση κατασκευής της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές ώστε να εξακριβωθεί πως η καναδική Eldorado Gold τηρεί όσα προβλέπονται στις σχετικές αδειοδοτήσεις. Ετσι όσες εργασίες συνδέονται με τις άδειες που θα επανελεγχθούν θα σταματήσουν. Το υπουργείο στέλνει και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος στις Σκουριές για να πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους στα έργα του καναδικού ομίλου.
Ο κ. Τσιρώνης επανέλαβε πως το υπουργείο στηρίζει την υγιή επιχειρηματική πρωτοβουλία, ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στις ελεγκτικές υπηρεσίες. Για την υπόθεση του Ελληνικού, η υλοποίηση της οποίας περνάει μέσα από τις υπηρεσίες του υπουργείου καθώς θα κληθεί να αποφασίσει για σειρά θεμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε πως πρέπει να περιμένουμε τις οριστικές μελέτες. Όταν κάποιος κάνει μια τόσο μεγάλη επένδυση καλείται να καταθέσει μελέτες για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις, τις επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή (π.χ. αν η αγορά της Αττικής «σηκώνει» νέες ξενοδοχειακές κλίνες χωρίς να απαξιωθεί το υφιστάμενο δυναμικό ή τι θα συμβεί στα εμπορικά καταστήματα στις περιοχές γύρω από το Ελληνικό) είπε ο κ. Τσιρώνης.
Πηγη capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας