Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος γιατρού στα Επείγοντα του Μαμάτσειου! Εγινε μήνυση απο την γιατρό του νοσοκομείου

ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΦΡΑΣΤΙΚΑ!
Ένα πρωτοφανές, για τα δεδομένα της Κοζάνης, περιστατικό συνέβη την Τρίτη
το βράδυ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και συγκεκριμένα στα Επείγοντα περιστατικά, όταν ένας ασθενής επιτέθηκε φραστικά στην γιατρό που προσέτρεξε να τον βοηθήσει!
Ο ασθενής έβρισε, με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, τη γιατρό, ενώ πλέον το συμβάν έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αφού κλήθηκε η αστυνομία και υποβλήθηκε μήνυση από την γιατρό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον "Π.Λ." ο διοικητής των Νοσοκομείων Μαμάτσειο - Μποδοσάκειο Γεώργιος Παύλου: "Η γιατρός δέχθηκε φραστική επίθεση από κάποιον ασθενή, ο οποίος προσήλθε στα επείγοντα περιστατικά το βράδυ της Τρίτης. Ο ασθενής επετέθη φραστικά με ρατσιστικές διαθέσεις σε βάρος της γιατρού. Στο νοσοκομείο ήρθε αμέσως η αστυνομία, έγινε καταγγελία από τη γιατρό, υποβλήθηκε μήνυση, πάρθηκαν οι απαραίτητες καταθέσεις και η υπόθεση θα λάβει το δρόμο της δικαιοσύνης. Φυσικά, ο ασθενής νοσηλεύθηκε κανονικά". Όπως προσέθεσε ο ίδιος, ο ασθενής, μεσήλικας, δεν δέχθηκε να τον κουράρει η γιατρός (Νιγηριανής καταγωγής) και της επιτέθηκε φραστικά, εντελώς αναίτια, ενώ η ίδια προσέτρεξε αμέσως όταν ο ασθενής πήγε στα Επείγοντα περιστατικά.
Όπως προσέθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου "καταδικάζω και σαν Έλληνας πολίτης αλλά και σαν διοικητής του νοσοκομείου τη ρατσιστική βία, με όποιον τρόπο γίνεται. Και η φραστική βία είναι κάτι ανήθικο. Η γιατρό έκανε το καθήκον της προσπαθώντας να σώσει τη ζωή του συνανθρώπου, προσέτρεξε αμέσως στο περιστατικό και δέχθηκε τη φραστική επίθεση...".
Η Solace Akpevwe Godwin και είναι Νιγηριανής καταγωγής, ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 14 χρόνια. Σπούδασε στο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τμήμα Ιατρικής και επί του παρόντος είναι ειδικευόμενη Παθολογίας στο Γ.Ν Κοζάνης (ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ).
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου
"Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου "Μαμάτσειο"-"Μποδοσάκειο" καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή, ρατσιστική επίθεση που εδέχθη η ιατρός μας Godwin Solace Akpevwe.
Τέτοιες πράξεις μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους και δεν αρμόζουν στην εποχή μας και ιδιαίτερα στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό υπερβάλλει εαυτόν για το καλό και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΥ"
vetonews.gr
vetonews.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/localnews/kozani/item/24547-ratsistiki-epithesi-se-varos-giatroy-sta-epeigonta-tou-mamatseiou-egine-minysi-apo-tin-giatro-tou-nosokomeiou

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι απο τους πολύ καλούς γιατρούς σύμφωνα με τις γνώμες πολλών συναδέλφων της που εχουν συνεργαστει μαζί της, και εχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε ασθενείς που πέρασαν απο τα χερια της. Ειναι Νιγηριανής καταγωγής και υπηρετεί το ΕΣΥ πολύ καλύτερα απο πολλούς αλλους ελληναράδες. Στο βραχύ παρελθόν δεν της επιτράπηκε να λάβει μέρος στις εκλογες του Ιατρικού συλλογου Κοζάνης γιατί λέει δεν έχει Ελληνικη ιθαγένεια. Ελεος! συνέλθετε δεν έχουμε και πολύ καιρό μπροστά μας..

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη συμπεριφορά τη μαθαινουμε απο το σχολείο ρε. Γιατί έτσι ειναι η χωρα μας. Ρατσισμός στα πίτουρα και φιλευσπλαχνια στο αλευρι. Ας όψονται οι δάσκαλοι και η παιδεία μας.

Το Προφίλ μας