Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Γκουντ μπάϊ «σύντροφε»

Του Βασίλη Μαγκλάρα
Κατάλαβες «σύντροφε». ΑΒΥΣΟΣ η ψυχή του ανθρώπου. ΧΑΟΣ η σύνθεση της πολιτικής ομορφιάς που έχει ψηφιδωτό απωθημένο- την δεξιά στροφή- της κεφαλής.                           
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ-που έλεγε και ο Αβέρωφ- στα μισαλλόδοξα συναισθήματα της πάλαι ποτέ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ, που έβαζε τα ηθικά διλλήματα πάνω απ’ την εκλογική σκοπιμότητα και τον ΑΝΘΡΩΠΟ και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ φορέα στις αξίες της.
Όχι, μην λυπάσαι για την χαμένη ιδεολογική αθωότητα, αυτή φαινόταν ότι είχε απολεσθεί χρόνια τώρα από το «πολιτικό παιδομάζωμα», που άθροιζε την  οργή και την αγανάκτηση στην πολιτική ανασύνθεση του όχλου και της βαβούρας.
                                                                               
Ναι, μην σκύβεις το κεφάλι, αποδέξου το κι’ αυτό όπως και τόσα άλλα, που σε έκαναν να συγκρουστείς με τον εαυτό σου για την συνθηκολογημένη σιωπή σου. Μην ενοχοποιείς τον εαυτό σου που δεν αντέδρασες όταν σε διέγραφαν στις αθρόες συναθροίσεις ενός ανθρώπινου μωσαϊκού που γέμιζε πλατείες και σε αφαιρούσε διαρκώς.                                           
 Μην κομπορρημονείς σε αναλύσεις και πολιτικές επιφυλάξεις που σε κρατούν δέσμιο στις δεσμεύσεις της ιδεολογικής σου αναφοράς. Μην σε τρομάζουν οι συνεργασίες και οι νέοι πολιτικοί σου φίλοι που σε μαζεύουν ή σε προσπερνούν, ανέκαθεν οι συνεργάτες είχαν ρόλους και οι φίλοι υπήρχαν για να μην έχεις ανάγκη τους εχθρούς.                                                                         
Γι’ αυτό καλέ μου σύντροφε μην κιοτέψεις ούτε τώρα μείνε ακλόνητος εκεί. Ούτε στιγμή να μην σκεφτείς τα δύο δάκρυα που κύλησαν καυτά στο πρόσωπό σου όταν άκουσες για τον Αλέξη-όχι αυτόν τον γνωστό τον ΜΕΓΑ-τον άλλον που θυσιάστηκε στους σκοτεινούς προθάλαμους του πολιτικού εκφοβισμού, που υπηρετούσε την εξουσία εκείνον τον Δεκέμβρη του 2008.                                                                                                                                
Όπως επίσης ποτέ να μην σκεφτείς το τραγικό καλοκαίρι του 2007, που οργισμένος έβλεπες οι πυρκαγιές να κατακαίνε την Πελοπόννησο, ότι η τότε πολιτική εξουσία του Τόπου δεν ήταν εκεί. Τα εξήντα τρία απανθρακωμένα πτώματα και τους χιλιάδες πληγέντες, έσπευσαν με ταμεία βοηθείας και πεντοχίλιαρα ν’ απαλύνουν τον πόνο που τους βάραινε…                                                                
Ακόμα κι’ αν οι αριστερές σου καταβολές πιστές στην αξιοπρέπεια του Πολίτη, στο σεβασμό των δικαιωμάτων του και στην ισονομία που ορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, μην σε προβληματίζουν και στέκεσαι στις λεπτομέρειες που απαξιώνοντας τον ΑΣΕΠ με προφορικές συνεντεύξεις γέμισαν το Δημόσιο με προσλήψεις σε μια συγκεκριμένη κυβερνητική περίοδο και «άδειασαν» την νοσούσα οικονομία μας. Σκέψου και τα «οφέλη». Σκέψου αυτή η πελατειακή σχέση που αναπτύχθηκε από την οικονομική καταστροφή, αυτός ο κόσμος που πληγώθηκε από τα μνημόνια, προς τα πού αναγκάστηκε να στραφεί…;                                                                                                                                                              
Ούτε και αυτές οι κόκκινες γραμμές που απαγόρευαν κάθε σχέση με επαχθείς μνημονιακούς στους καθαρούς αντιμνημονιακούς, μην τις αφήσεις να σταθούν εμπόδιο σ’ αυτή την Εθνική συναίνεση. Έστω, έστω κι’ αν στο 2ο Μνημόνιο το πλέον εξοντωτικό, το «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» ακόμα βουίζει στ’ αυτιά σου και πιθανόν σε δυσανασχετεί σαν επιλογή…                                                                 
Τίποτα, εσύ μην ακούς, μην βλέπεις, μην αισθάνεσαι, «follow your heart» (ακολούθησε την καρδιά σου)και ας είναι έτοιμη για «μπαλονάκι…».                                                                           Ακολούθησε το λαχούρι πουκάμισο και το νέο πολιτικό λάϊφ-στάϊλ που δημιουργεί τομή στο παλιομοδίτικο κατεστημένο. Μόνο μην με περιμένεις «στα γουναράδικα» γιατί εμείς δεν θα αλλάξουμε, δεν θα βουλιάξουμε, θα παραμείνουμε ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ!!!                                                                                                                                                                                                                                        Μαγκλάρας Βασίλης                                                                                                                                         magklarasvas@yahoo.gr                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας