Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο διακεκριμένος επιστήμονας σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ (1954-2015) Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών άφησε ο διακεκριμένος επιστήμονας σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης, μετά μάχη με τον καρκίνο που κράτησε λίγους μήνες.
Ο Γιώργος Σταυρακάκης διατέλεσε για χρόνια διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ήταν απόλυτα αποδεκτός στον «δύσκολο» χώρο της σεισμολογίας, καθώς διακρινόταν από την ψυχραιμία του και θεωρείτο από πολλούς ως η φωνή της λογικής.

Γεννήθηκε το 1954 και πήρε διδακτορικό στη Σεισμολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1986. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και συνέχισε ως ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑθηνώΝ. Διατέλεσε διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για οκτώ χρόνια μέχρι το 2008, και ήταν για πολλά χρόνια μέλος και πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Ήταν μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με πλούσιο δημοσιευμένο επιστημονικό έργο.
Εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Άφησε πίσω του τη σύζυγό του και δύο παιδιά.
Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο κοιμητήριο Μελισσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας