Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους ο Προκόπης Παυλόπουλος

Με 233 ψήφους, η Ολομέλεια της Βουλής εξέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο έβδομο Πρόεδρο της  Ελληνικής Δημοκρατίας. Τον κ. Παυλόπουλο ψήφισαν -με απουσίες- οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, απουσίαζαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ΝΔ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα προσέλθει, επειδή δεν θέλει να καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, η Άννα Γαϊτάνη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Κοντός της ΝΔ (βρίσκεται στο εξωτερικό) και ο Σάββας Αναστασιάδης (βρίσκεται στο εξωτερικό), επίσης της ΝΔ.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος έλαβε 30 ψήφους από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. 

Παρών (32) ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Συνολικά ψήφισαν 295 βουλευτές.

Η κ. Κωνσταντοπούλου μετά το πέρας της ψηφοφορίας διάβασε επιστολές των απόντων βουλευτών Αναστασιάδη και Κοντού, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να παρευρεθούν, λόγω του ότι βρίσκονται στο εξωτερικό.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της προέδρου της Βουλής, η οποία ζήτησε στο μέλλον από τους βουλευτές που απουσιάζουν στο εξωτερικό, «να μην υπογράφουν τις επιστολές τους από την Αθήνα».

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο πολιτικό γραφείο του νέου Προέδρου, ώστε να τού ανακοινώσει το αποτέλεσμα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας