Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ναι στην ανασύσταση του π. Δήμου Βελβεντού – Αναβολή για τα Καμβούνια – Ναι στη σύσταση Τ.Κ. Παλαιογρατσάνου – Άνοιξε το θέμα για σύσταση Τ.Κ. Λαζαράδων, Φρουρίου, Πολυρράχου, Προσηλίου

Σε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο συμφωνεί στην ανασύσταση του π. Δήμου Βελβεντού, προχώρησε  το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων – Βελβεντού, στη συνεδρίαση της Πέμπτης  26 Φεβρουαρίου 2015. Η απόφαση λήφθηκε μετά από μαραθώνια συζήτηση -περί τις 3,5 ώρες- στην οποία ακούστηκαν πολλές και αντικρουόμενες προτάσεις, που τελικά συγκεράστηκαν και με τις παρεμβάσεις των τ. δημάρχων Βελβεντού Στεργίου και Μπελιά, οι οποίοι ζήτησαν ψήφισμα με απόλυτη ή κατά το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία, με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο να συμφωνεί στο δίκαιο αίτημα της κοινωνίας του Βελβεντού.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επεκράτησε είναι το γεγονός ότι προηγήθηκε της απόφασης ψηφοφορία, με το ερώτημα της αναβολής συζήτησης του θέματος και για το οποίο ψήφισαν υπέρ περί τους 7-8 συμβούλους, ενώ επίσης σύμβουλοι στις αρχικές τους τοποθετήσεις είχαν εκφραστεί ότι θα καταψήφιζαν οποιαδήποτε απόφαση ή ψήφισμα (Κυριακίδης, Λαζαριώτης, με βασικό αιτιολογικό ότι πρέπει πρώτα να ανοίξει το χωροταξικό από την κυβέρνηση, που θα έχει άλλωστε ορίζοντα εφαρμογής το 2019).

Επακριβώς το κείμενο της απόφασης στο οποίο θα βασιστεί η σύνταξη του ψηφίσματος που θα αποσταλεί στο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ως εξής:
«Γνωρίζοντας τη μακρόχρονη βούληση των πολιτών του Βελβεντού, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού συμφωνεί στην ανασύσταση του πρώην Δήμου Βελβεντού, όταν υπάρξουν αλλαγές στο χωροταξικό του Καλλικράτη. Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τις προθέσεις του Υπουργείου επί του θέματος το συντομότερο δυνατό».
Αντίθετα, λόγω του προχωρημένου της ώρας -είχε πάει 23:30 και είχαν συζητηθεί μόλις δυο θέματα από τα 32 της ημερήσιας διάταξης-, ο εισηγητής του θέματος «Περί συζήτησης ανεξαρτητοποίησης των Καμβουνίων» αντιδήμαρχος Θύμιος Δισερής ζήτησε την αναβολή της συζήτησης  για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού πρώτα έκανε μια σύντομη τοποθέτηση. Σύμφωνα με τον κ. Δισερή, «από το αίτημα της ανεξαρτητοποίησης των Καμβουνίων δεν έχουμε καμιά φορά παραιτηθεί. Από το 2010 με αποφάσεις των συμβουλίων του π. Δήμου Καμβουνίων και της π. Κοινότητας Λιβαδερού κάναμε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με κοινοποίηση στην ΚΕΔΚΕ…». Επιπλέον ανέφερε ότι έχει τη σύμφωνη θετική γνώμη των προέδρων των Τ.Κ. Τριγωνικού, Μεταξά και Πολυρράχου, για ένταξη τους στον -αιτούμενο για σύσταση- ορεινό δήμο Καμβουνίων-Λιβαδερού. Κατόπιν αυτών και παρά την επίσημη απόφαση για αναβολή της συζήτησης του θέματος, έκαναν παρεμβάσεις οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κωνσταντόπουλος και Λιάκος, που τόνισαν ότι για να έρθει το θέμα για συζήτηση θα πρέπει να προηγηθούν ανοιχτές συνελεύσεις και δημοψηφίσματα σε όλες τις τοπικές κοινότητες. Έτσι διαμορφώθηκε και η τελική απόφαση που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του σώματος, για «αναβολή συζήτησης του θέματος για επόμενη -και όχι για την επόμενη- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε και η συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης «Περί σύστασης Τοπικής Κοινότητας Παλαιογρατσάνου» με τις ..προεκτάσεις που δημιούργησε. Ο εισηγητής του θέματος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζήνων Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε στο άρθρο 283/3852/2010 του Καλλικράτη και σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με τα οποία, όταν ένα οικισμός έχει απογραφεί αυτοτελώς, μπορεί να αποτελέσει ξεχωριστή Τοπική Κοινότητα με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών και σύμφωνη γνωμοδότηση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου. Κατόπιν αυτού η εισήγηση για θετική γνωμοδότηση σύστασης Τοπικής Κοινότητας Παλαιογρατσάνου υπερψηφίστηκε ομόφωνα .
Η προηγούμενη απόφαση, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε στη συζήτηση -Δισερής, Κωνσταντόπουλος, Λιάκος-  και το θέμα δημιουργίας Τοπικών Κοινοτήτων και στους οικισμούς Λαζαράδων, Φρουρίου που ανήκουν στην Τ.Κ. Τρανοβάλτου και στον οικισμό του Προσηλίου που αποτελεί σήμερα με το Πολύρραχο ενιαία Τοπική Κοινότητα, και που ασφαλώς απογράφονται αυτοτελώς. Το θέμα αυτό παραπέμφθηκε για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση, αφού ζητηθεί και η άποψη των κατοίκων των ως άνω οικισμών.
ΥΓ Απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο εκ των επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νίκος Γεωργακόπουλος.
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοι ποι διοικουν σημερα τον Δήμο βελβεντινοι δεν ειναι?ταχα τι θελει ο βελβεντοσ και αλλον δημαρχο απο εκει?

Ανώνυμος είπε...

GIA LOGOYS ENTYPOSIASMOY O STERGIOY KAI OI LOIPOI KANAN OLO AYTO?MEXRI TO 2019 ETSI KAI ALLIOS KATI UA ALLAJEI TI NA MAS POYN TVRA AYTOI OTI AGONIZONTAI GIA THN ELEYUERIA TOYS?EINAI POLIORKIMENOI?

Ανώνυμος είπε...

Nαι τελικά μπορεί να κλάσει ο ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα για το Βελβεντό το εφερε ο Κοσματοπουλος και ολοι οι αλλοι εκαναν βαβουρα μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Ο αμερικανος εβαλε ορχηστρα για να γλεντησει την ανεξαρτησια. Ο Κοσματοπουλος δεν μπορεσε να παει και εστειλε το Μιλτο και ο Συριζα εστειλε το Μάκη.

Ανώνυμος είπε...

............. ASHETO..............
Anikse kainourgia kafeteria sto horo tou dimarhiou kai den to mathame?Pemti, Paraskevi,kai simera Deftera prospatho na vro ton antidimarho kai vlepo sto grafio tou diafora atoma na kathonte me tis ores horis na ehoun kapia idieteri doulia.Sto horo tou diadromou na ginete hamos kai na min tous kegete karfi.(doste kai kana eyro sta cafe ton servion ta vouna tha paroun)OUST POUTHENADES.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι εκανε ο Αμερικανος απο ανανταμ μπαμπανταμ με την εξουσια. Παλιά με το Σοκοτη μετα με το Στεργιου μετα με τον Κωνσταντοπουλο τωρα με τον Κοσματοπουλο. Μονο να βρισκετε με την εξουσια σαν σαλιακας.

Ανώνυμος είπε...

Etsi einai aftoi oi plousioi. Me ta dolaria tous mporoyn na kanoyn oti theloun kai na trapezonoyn tous eklektous toy xoriou kai na glentoun kai meta na vgazoyn fotografies edo gia na dei kai o allos kosmos na toys kamarosei.

Ανώνυμος είπε...

filaraki an grafeis gia ton amerikano pou nomizw ntropi sou. O amerikanos einai kyrios me ta ola toy. Filotimos oraios kai panta kosmikos.katadektikos kai aplos me olo ton kosmo. Paidi tzami

Ανώνυμος είπε...

Kala tora mas epises les kai den ton kserume. Me ta lefta enos allu plusiu amerikanu pu den 8eli na fenete kani mostra kai politiki sto Belbedo o filos sou o oreos. Ma8enontai afta grigora. Den ton ksero pios einai o allos alla eine gnostos stin ameriki kai edose pola dolaria gia to xorio kai sta sxolia se silogus. Alla esi afta na ta pis eki pu se perni oxi se mas.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Βασιλάκη το πιάσαμε το υπονούμενο

Το Προφίλ μας