Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Το τετραήμερο της Μεγάλης Αποκριάς στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού

 Ημέρες παράδοσης και χρώματος θα είναι αυτές του τετραημέρου που ακολουθεί στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις φτάνουν στην κορύφωσή τους με το άναμμα των φανών σε Σέρβια, Βελβεντό, Λιβαδερό, Πλατανόρευμα και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες ενώ για την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς είναι προγραμματισμένες οι καρναβαλικές παρελάσεις σε Σέρβια, Βελβεντό και Πλατανόρευμα. Μία ημέρα νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί και το Πάρτι Νεολαίας στην Κεντρική Οδό των Σερβίων.
Χθες Τετάρτη άναψαν οι φανοί ΄΄Συνοικισμός΄΄ Σερβίων και ΄΄Παλιόμυλος΄΄ Πλατανορεύματος με βασικό χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
Στους Φανούς του Πλατανορεύματος τηρείται βέβαια πιστά και φέτος το έθιμο που θέλει τα μέλη των άλλων φανών του χωριού να επισκέπτονται τον φανό που ανάβει κάθε βράδυ. Αφού οι ΄΄οικοδεσπότες΄΄ υποδεχτούν τα μέλη του φανού που έχουν εμφανιστεί στην είσοδο τους ΄΄παραχωρούν΄΄ τον χώρο γύρω από τη φωτιά για να χορέψουν έναν παραδοσιακό χορό. Στη συνέχεια ο ΄΄επισκέπτης φανός΄΄ προσφέρει το δώρο του που χαρακτηρίζεται από το καυστικό - σατυρικό του περιεχόμενο. Ακολουθεί ένα μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι με την συμμετοχή όλων των μελών των φανών, κατοίκων του χωριού και επισκεπτών.
















 Καθαρά Δευτέρα
 Ο χώρος δίπλα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων – Λίμνη Πολυφύτου θα φιλοξενήσει την Kεντρική εκδήλωση του Δήμου για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.
Θα προσφέρετε λαγάνα, η πατροπαράδοτη φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις με την συνδρομή του δήμου θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015
20:00 Φανός ¨Ψυρή ¨ στο Βελβεντό
20:30 Φανός ¨Πυροβολείο¨στο Πλατανόρευμα

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015
17:00 Μασκέ–Παιδικό Πάρτι με κλόουν στο Βαθύλακκο (Αίθουσα Μορφωτικού Συλλόγου)
20:30 Φανός ¨Ζευγαλατιά¨ στα Σέρβια
20:30 Φανός ¨Τροχάλια¨στο Πλατανόρευμα
20:30 Φανός στη Λάβα
20:30 Φανός ¨Μεσοχώρι¨ στο Λιβαδερό
20:30 Φανός στα Λεύκαρα

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015
16:00 Μασκέ –Παιδικό Πάρτι στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων με ξυλοπόδαρους και καρναβαλιστές (χορηγός παιδότοπος ΄΄Ονειροπαγίδα΄΄)
17:00 Μασκέ –Παιδικό Πάρτι στη Μεσιανή (Πνευματικό Κέντρο)
19:00 Φανός στο Βαθύλακκο
20:30 Φανός ¨Κιόσι¨ στο Πλατανόρευμα
20:30 Φανός στις Γούλες
20:30 Φανός στα Λεύκαρα
20:30 Φανός στη Νεράιδα
20:30 Φανός στα Κρανίδια (Άνω Πλατεία)
20:30 Φανός στο Τρανόβαλτο
20:30 Μασκέ Πάρτι στο Λιβαδερό (Μακεδονία)
21:30 Πάρτι Νεολαίας στην Κεντρική Οδό των Σερβίων (επί της Παπανδρέου)

Κυριακή Μεγάλης Αποκριάς 22 Φεβρουαρίου
12:00 Πλατανόρευμα – Παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών
12:00 Βελβεντό – Παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών, Μ.Ο. Βελβεντού
15:00 Σέρβια - Παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών
17:00 Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι στο Ροδίτη
17:30 Σέρβια - Κεντρική Πλατεία – Απονομή Βραβείων – Κάψιμο Καρνάβαλου- Φανός
20:30 Φανός στην Καστανιά
20:30 Φανός στα Κρανίδια
20:30 Φανός Νεολαίας στο Λιβαδερό
20:30 Φανός στο Πολύρραχο
20:30 Φανός στο Προσήλιο
20:30 Φανός στο Μικρόβαλτο
20:30 Φανός στο Μεταξά
20:30 Φανός στο Τριγωνικό
20:30 Φανός στο Τρανόβαλτο
20:30 Φανός στην Ελάτη
20:30 Φανός στη Μεσιανή
20:30 Φανός στο Ροδίτη
20:30 Φανός στα Ίμερα
20:30 Φανός στον Πολύφυτο

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Καθαρά Δευτέρα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων/Λίμνη Πολυφύτου – Προσφορά Λαγάνας, Πατροπαράδοτης Φασολάδας και Νηστίσιμων Εδεσμάτων, Πέταγμα Χαρταετού 

Καθαρά Δευτέρα στα Λεύκαρα (Κτίριο Μορφωτικού Συλλόγου)

Καθαρά Δευτέρα στο Ροδίτη (Κεντρική Πλατεία)

Καθαρά Δευτέρα στη Μεσιανή (Μεταμόρφωση Σωτήρος)

Καθαρά Δευτέρα στην Καστανιά (στον χώρο της Εμποροπανήγυρις)

Καθαρά Δευτέρα στις Αυλές (Λόφος Καρυάς)

Καθαρά Δευτέρα στο Πλατανόρευμα (Παλαιομονάστηρο)

Καθαρά Δευτέρα στα Κρανίδια

Καθαρά Δευτέρα στις Γούλες (Αγ. Γεώργιος Παραλίμνια)

Καθαρά Δευτέρα στο Πολύρραχο (Κεντρική Πλατεία)

Καθαρά Δευτέρα στο Προσήλιο (Αγ. Χριστόφορος)

Καθαρά Δευτέρα στο Μεταξά (Κεντρική Πλατεία)

Καθαρά Δευτέρα στο Τριγωνικό (Αγ. Αθανάσιος)

Καθαρά Δευτέρα στο Μικρόβαλτο (Κεντρική Πλατεία)

Καθαρά Δευτέρα στο Τρανόβαλτο (Βουργάρα)

Καθαρά Δευτέρα στην Ελάτη (Δημοτικό Σχολείο)

Καθαρά Δευτέρα στο Λιβαδερό (Πάνω Πλατεία)

Καθαρά Δευτέρα στο Βαθύλακκο (Λόφος Γιωρίκαγια)

Καθαρά Δευτέρα στο Βελβεντό (Προφήτης Ηλίας)

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγάλο μπράβο στην δημοτική αρχή που έχει συρρικνώσει την αποκριά των Σερβίων στο μέγιστο!!

Ανώνυμος είπε...

ta exoda gia ton manesh na mas poyn me to megalo fiasko toy 60 lepta skata ki oso gia thn apokria proxhrothtes ala pes moy ton ypey8hno na soy pw kai ta ypolipa ................................

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες οι χέστρες και οι βόθροι. Μπράβο Δήμαρχε με τις ιδέες σου.

Ανώνυμος είπε...

OLOI OI SERBIOTES KATALABAN TI VHFHSAN STIS EKLOGES KAI TI BLAMENOYS ANUROPOYS CHFISANE KALA NA PAUOYN OPOS EIPE KAI O PROEDROS GIANNHS UYMNIOS APO MIKROFONOY 6 SYMBOYLOYS APO BELBENDO 4 APO BOREIA ZONH 2 APO PLATANOREYMA 1.5 APO SERBIA KAI DHMARXO APO GREBENA MPRABO RE SERBIOTES FATETA TORA OPOS TA EDEIJE KAI O MANESIS TA SKATA GIA NA MAUETE NA CHFIZETE GIA NA MAUETE NA EKTIMATE SERBIOTES PATRIOTES KAI OXI MISUOFOROYS KOMPOGIANITES APO TO POYUENA .

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη σήμερα, πριν την μεγάλη αποκριά και δεν άναψε κανένας φανός στα Σέρβια. Μία αποκριά είχαμε να καμαρώνουμε πάει και αυτήν!!! ντροπή στους υπεύθυνους και σε αυτούς που θέλουν να περνάει μόνο το δικό τους. Μπράβο στο πλατανόρευμα που τόσα χρόνια κρατάνε μία σειρά και μία τάξη στις εκδηλώσεις τους!

Ανώνυμος είπε...

Στο πλατανορευμα ολοι δινουν απο ενα ποσο στηριζονται στις δικες τους και μονο δυναμεις και οχι στον δημο αν ηθελαν το ιδιο μπορουσαν να κανουν και στα Σερβια οι δημοτες αλλα οχι εχουν μαθει να ειναι ολα τα εξοδα του δημου σημερα εχει φανο η ζευγαλατια γιατι ολοι βοηθησαν γι αυτο γιατι ολοι ξερουμε το "Αη Νικολα βοηθα με" "Κουνα και συ τα χερια σου"

Ανώνυμος είπε...

Στον1,58 κύριε δεν αναψε στα Σερβια φανός γιατί αναψε στο Βελβενδο η Ρίστα. Να κατι τρανά πανό κρεμασμενα στον αέρα και να τα σουβλάκια και τακοψιδια για τα σπιτια μερικών τιλιγμενα στα αλουμινοχαρτα. Αλήθια κύριε Τετο η αστυνομία δεν σε υποχρέωσε να κατεβασεις το πανο της διασταβρωσης; Μόνο το πανό του Βελβενδού τους ενοχλούσε τους αστυνομικούς και σε υποχρέοσαν να το βγαλετε και το κατεβασατε την ιδια μερα; Δεν ντρεπεστε λιγο ολοι οι βελβενδινοι με τον Γρεβενοσαλό σας;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί να είναι διαφήμηση αυτό το πράγμα που μας έδειξε ο Μανεσης. Δυσφήμηση είναι με όλα ληγμενα γιατί πιος λογικός άνθρωπος θα κινήσει να ρθει στη περιοχή να δει τι. Όλα προβληματικά τα εδεξε. Μαθαίνουμε ότι θα πληρωθεί και 4.500 ευροπουλα χωριστά οι βενζινες να τον πανε περα δοθε χώρια τα τραπεζώματα τα πιοτά και οι καφεδες σε όλα τα μαγαζια όπου πηγε. Και χωρια τα καρναβάλια που έτρεξαν να διασκεδάσουν το συνεργιο με τον ξυπόλητο δήμαρχο μερικες ανοητες αυτό πάλι που το πας;

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο τους που το κάνουν αυτό και μπορούν και συμβάλουν οικονομικά στις εκδηλώσεις τους και στο πλατανόρευμα όμως παίρνουν το μερίδιο τους απο τον δήμο. Στα Σέρβια η καταστροφή των φανών ξεκίνησε πρίν χρόνια όταν κάποιες γειτονιές ήθελαν να κάνουν φανό μόνο παρασκευή η σάββατο, και το κατάφεραν. Εκεί που είχαμε κάθε μέρα φανούς έμειναν μόνο 2-3. Αλλά δεν είχε και κάποιος τα κότσια απο την δημοτική αρχή να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να πει ότι αυτό δεν γίνετε. το πολύ πολύ μπορούσαν να κάνουν μία κλήρωση και κάθε γειτονία να έπαιρνε την ημέρα που θα αντιστοιχούσε. Οπως είναι στο πλατανόρευμα και στην κοζάνη.

Ανώνυμος είπε...

Na exeis milhsei me kozanites kai na mhn exoun idea oti sta servia ginete apokria me fanous kai parelash, alla na exoun paei sto platanoureuma kai na lene oti htan teleia. auto ginete otan exoume mia eukairia na diafhmisoume ton topo mas kai emeis pame tous deixnoume tous bothrous. Kala enas antidhmarxos ths prokophs den yphrxe na ksenaghsei ton manesh sta swsta shmeia ths perioxhs? Giati o dhmarxos kseroume oti den kserei tipota.

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να μάθω γιατί δεν κατάλαβα ο Μάνεσης διαφήμηση έκανε η δυσφήμηση.Δρόμοι που δεν περπατιούντε βόθροι ξεχειλίζουν,κατολησθήσεις στους δρόμους παντού.ποια ειναι τα αξιοθέατα για να ερθει ο κόσμος?χωριά με ενα ζευγαρι με το παιδι κατάθλιψη πως ζουν?το μόνο ωραίο τα γαιδουράκια και τα κατσίκια που ακολουθουν το τρακτέρ.μπράβο στους υπευθυνους ωραία διαφήμηση!

Ανώνυμος είπε...

Γρεβενοδήμαρχος κυριε Μπάμπη Παπαδόπουλε πρεπει να ντυθης σήμερα και να βγεις εξω στο Βελβενδο να σε χαρουν οι κατοικοι και συ ο Σίσκος μην πω και ο Σόκοτης. Όλοι Γρεβενοδημαρχοι όπως σας τεριάζει για αυτόν που μας φορτωσατε.

Ανώνυμος είπε...

Σωστα τα λες 12:29 ελπιζω του χρονου πρωτα ο Θεος οι δημοτες να ενωθουμε και οι φανοι μας να γινουν οπως οχι οπως ηταν αλλα οπως αρμοζει στα Σερβια στους Σερβιωτες και σε ολους τους δημοτες και μη της περιοχης καθως επισης και στους επισκεπτες της

Ανώνυμος είπε...

O antidimarhos einai gia ta panigiria,kathe vradi me ton Manesi girnouse kai sto telos mas diksane ta skata tou Giorgou.1 lepto diksane ta kastra.Ntropi sou Foti . 60 lepta SKATA(tsampa to ksenixti)

Ανώνυμος είπε...

EIXE DIKIO O DHMARXOS [ GIATROS ] OTAN ELEGE OTI SE LIGOYS MHNES UA XORTASEI O KOSMOS FAGHTO STO DHMO.EDOSE GIA THN KAUARA DEYTERA APO 5 KILA FASOLIA SE KAUE XORIO 1 KILO TOYRSI,2 KILA XALBA,KAI MISO KILO TARAMA!XORIS LADI KAI LAGANA!!!!!!!!ALLA EIPAME H NYSTEYOYME H DEN NYSTEYOYME....MALLON AYTA PERISSEPSAN APO TON POLY DIAFHMHSMENO MANESH!!!!!!!!!!AISXOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!! POY EISE ANTI TOY POLITISMOY........!!!!!!!!!!.........

Το Προφίλ μας