Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Μηλιός αποδομεί τη συμφωνία Βαρουφάκη -Μιλάει για μεγάλη υποχώρηση και ειρωνεύεται τη νέα ορολογία

Γιάννης Μηλιός: Υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ
Νέο εσωκομματικό χτύπημα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, και ο Γιάννης Μηλιός επιτίθεται στον Γιάνη Βαρουφάκη για τη συμφωνία με τους εταίρους, με κείμενο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μηλιός μιλάει για υποχώρηση της κυβέρνησης στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κάνει λόγο για μία συμφωνία ασαφή, χωρίς αριθμούς, ενώ υποστηρίζει πως το μόνο που πέτυχε ο υπουργός Οικονομικών είναι η αλλαγή στην ορολογία («θεσμοί», «υφιστάμενος διακανονισμός»).
Μάλιστα, χαρακτηρίζει τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ως ένα πρώτο βήμα σε ολισθηρό έδαφος.
Στο κείμενο αναφέρεται πως το τοπίο που οργανώνεται είναι ασφυκτικό και ελάχιστα θυμίζει τα minimum που επιζητούσε η κυβέρνηση μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.
Αναφερόμενος στο πού κρίθηκε η διαπραγμάτευση, ο κ. Μηλιός υποστηρίζει πως καθορίστηκε προφανώς τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όσο και από εσωτερικούς, οι οποίοι τελικά έπαιξαν και τον καθοριστικό ρόλο.
Κάνει λόγο για ελλιπή προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές τακτικές του ΥΠΟΙΚ, όπως για παράδειγμα:
  • Την απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση.
  • Την εκφορά κάποιων γενικών αρχών της πρότασης για την απομείωση του χρέους από το Λονδίνο.
  • Η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε σχέση με άλλες διαστάσεις. Αυτό αποτελεί αρνητικό σημάδι και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Για παράδειγμα, το περιστατικό με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ προφανώς τόνωσε το «εθνικό αίσθημα», αλλά συγχρόνως αφαίρεσε διαπραγματευτική ισχύ.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

Απάντηση στο Γιάννη Μηλιό, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από την συμφωνίας της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους σε νέο άρθρο του έδωσε ο υπουργός Επικράτειας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Μιλώντας στο MEGA ο κ. Φλαμπουραρης είπε ότι δεν θεωρεί καλό να εκφράζονται τέτοιες απόψεις από ένα στέλεχος που είναι ακόμη υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας