Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Το ΚΚΕ καταθέτει την Τετάρτη πρόταση νόμου για κατάργηση των Μνημονίων

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν πρόκειται να καταθέσει την Τετάρτη το ΚΚΕ.
Στόχος του Περισσού φαίνεται πως είναι να δυσκολέψει επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις διαφορές που έχουν ανακύψει στο εσωτερικό του με την περίφημη λίστα Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη πρόταση νόμου δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα με εκείνη που είχε καταθέσει και πάλι τον Κομμουνιστικό Κόμμα μετά τις εκλογές του 2012. «Κατάργηση των Μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών τους νόμων -Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων» ήταν ο τίτλος της πρότασης που είχε συζητηθεί τον Οκτώβριο του 2012 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Τότε η πρόταση είχε καταψηφιστεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που είχαν την πλειοψηφία, και ως εκ τούτου δεν είχε εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια. Μάλιστα, την πρόταση του ΚΚΕ είχε υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας