Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Μήπως χάνει την ευκαιρία ο κ. Τσίπρας;

Του Νότη Παπαδόπουλου
Η «χοντρή κυρία» τραγούδησε. Και το τραγούδι της ήταν πολύ παράφωνο για τα αυτιά μας. Ζήτησε από την Ελλάδα να υποβάλει άμεσα αίτημα συνέχισης του σημερινού μνημονίου με αντάλλαγμα την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Αν η Ελλάδα αρνηθεί ο κ. Ντράγκι θα θεωρήσει ότι το πρόγραμμα λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου. Την πρώτη Μαρτίου η ΕΚΤ θα κλείσει τη στρόφιγγα προς τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες θα κατεβάσουν ρολά για να αποφύγουν το λεγόμενο bank run και θα επιτρέπουν αναλήψεις από τα ATΜ μικρών μόνο ποσών ώσπου να υπάρξει λύση.

Η κυβέρνηση είτε θα αναγκαστεί σε στροφή 180 μοιρών υπογράφοντας υπό την πίεση της χρεοκοπίας την συνέχιση του μνημονίου είτε θα πάει τη χώρα στη δραχμή αρνούμενη να συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχτεί υπέρ της επιστροφής της χώρας στο εθνικό νόμισμα.Κάποιοι άλλοι ζητούν από τον κ. Τσίπρα να γυρίσει την πλάτη του στην Ευρώπη. Να βασιστεί στην δημοτικότητα που έχει στο λαό και στον κινηματικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ και να στοχεύσει σε μοναχική πορεία - μία οικονομική ανάπτυξη βασισμένη στις ελληνικές δυνάμεις.
Δραχμή σημαίνει οικονομική καταστροφή για όσους Έλληνες δεν έχουν λεφτά στο εξωτερικό και για τους οικονομικά ανίσχυρους.Όλα τα εισαγόμενα προϊόντα (πολλά από τα οποία είναι βασικά για την ζωή του πολίτη, π.χ.τα καύσιμα και φάρμακα) με δραχμή θα πωλούνται σε πολλαπλάσια τιμή ενώ οι μισθοί θα υποστούν μεγάλη καθίζηση.
Απομόνωση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει εθνική καταστροφή. Η χώρα θα χάσει τα διεθνή ερείσματά της και θα αποτελέσει εύκολη λεία για την πανίσχυρη Τουρκία και τον Σουλτάνο της.
Ο κ.Τσίπρας μια οδό έχει. Την οδό της εθνικής ευθύνης και της προστασίας των αδυνάτων. Να υπογράψει τώρα την παράταση του μνημονίου (αντί να το κάνει υπό την πίεση του τραπεζικού μπλακάουτ) και να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους για την εφαρμογή του.
Μια άφρονα σύγκρουση θα συνθλίψει και θα ακρωτηριάσει τη χώρα. Και θα οδηγήσει την ελληνική κοινωνία δεκαετίες πίσω. Και την Αριστερά στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας