Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας των Πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης

Κε Πρωθυπουργέ,
Κε Υπουργέ Υγείας,
Από τις πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας, και έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον καταστροφής σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα, δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι δομές του Ε.Σ.Υ.
Τα αποτελέσματα των πολυδιαφημισμένων «μεταρρυθμίσεων» στο χώρο της Υγείας, είναι νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, ασθενείς χωρίς φάρμακα, άνεργοι και ανασφάλιστοι χωρίς ή με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας.
Η διαφαινόμενη, από την εφαρμογή της ΕΣΑΝ Α.Ε, αποχώρηση του Δημοσίου από την χρηματοδότηση του ΕΣΥ, θα οδηγήσει σε μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση το σύστημα παροχής Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας, η οποία από ΑΓΑΘΟ θα μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.
Η αύξηση του αριθμού των ανέργων (27% κατά την ΕΛΣΤΑΤ) και των ανασφάλιστων, σε συνδυασμό με την μείωση των εισοδημάτων μας λόγω περικοπών και αύξησης της κρατικής φορολόγησης και την διαφαινόμενη διάλυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας και υγείας, καθιστά, εμάς τους πολίτες, θύματα μιας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης, από την οποία δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος διαφυγής.
Η σημερινή συγκέντρωση, που οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο N. Κοζάνης, την ΑΔΕΔΥ, την ΕΙΝΔΥΜ και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει ως αποκλειστικό σκοπό να δημοσιοποιήσει την δυσαρέσκεια των πολιτών για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και να στείλει με δυνατή φωνή την απαίτηση μας για:
ñΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ñΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
ñΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
ñΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
ñΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ
ñ 
ñΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ñ 
Είμαστε Πολίτες Ευρωπαϊκής Χώρας, και όχι απρόσωποι λογιστικοί αριθμοί για να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου στα πολυτελή γραφεία τους αμφιβόλου ποιότητας τεχνοκράτες.
Είμαστε Πολίτες, που εκτός από υποχρεώσεις προς το Κράτος, έχουν και δικαιώματα. Δικαιώματα που απορρέουν από τον Καταστατικό Χάρτη της Χώρας και αυτά τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ απαιτούμε ως αυτονόητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας