Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τιμήθηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι και κοινοτικοί υπάλληλοι Πλατανορεύματος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σε μια σεμνή και φορτισμένη συγκινησιακά τελετή, τιμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πλατανορεύματος, οι διατελέσαντες πρόεδροι, σύμβουλοι και κοινοτικοί υπάλληλοι του χωριού, από την περίοδο της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό το 1912 μέχρι τις μέρες μας.
Στην ομιλία του ο νυν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Γιώργος Λαγογιάννης, κάνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή με οπτικό υλικό, αναφέρθηκε λεπτομερώς στα πρόσωπα και στις  πρωτοβουλίες που σηματοδότησαν την πορεία στο χρόνο των χωριών Ορτακιόι και
Ματσκοχωρίου, στη μετονομασία τους σε Πλατανόρευμα και Μοσχοχώρι αντίστοιχα και τελικά στη συνένωσή τους στο σημερινό Πλατανόρευμα, προσθέτοντας και για τις ημιτελείς προσπάθειες  συνένωσης με το Παλαιογράτσανο. Πέραν των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκαν και τα πρόσωπα που υπηρέτησαν το χωριό από τις θέσεις των κοινοτικών υπαλλήλων (γραμματείς, κλητήρες).
Η αξιόλογη αυτή εκδήλωση, που ήταν μια
πρωτοβουλία του προέδρου κ. Λαγογιάννη, έκλεισε, σε κλίμα συγκίνησης, με την απονομή τιμητικών πλακετών (18 σε αριθμό) στους εν ζωή διατελέσαντες αυτοδιοικητικούς και κοινοτικούς υπαλλήλους του Πλατανορεύματος, καθώς και σε απογόνους των ως άνω αναφερθέντων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, αρκετά μέλη του δημοτικού
συμβουλίου και πολλοί κάτοικοι του χωριού.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί η αναγγελία του προέδρου κ. Λαγογιάννη, ότι το πλούσιο ιστορικό υλικό του Πλατανορεύματος θα εκδοθεί σύντομα σε βιβλίο, που θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλα τα σπίτια του χωριού.
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΧΕΤΕ!!! ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΤΕ????
ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ... ΟΥΣΤ!!

Το Προφίλ μας