Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2014 - την Κυριακή 2/11/14 στον Κεντρικό Πεζόδρομο Κοζάνης

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει τον 5ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!

Για την Κοζάνη τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα             
“Κοζάνη: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας” (https://www.facebook.com/groups/KozaniBFMothers/ )
και σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στον Κεντρικό Πεζόδρομο Κοζάνης(σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Café-Bar Flou) , σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!
Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!
Σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού. Στις ομάδες μας, μητέρες από όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό) βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.




Εμείς οι γυναίκες - μητέρες συμφωνήσαμε με ένα προφορικό ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουμε η μια την άλλη, να μοιραζόμαστε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προβλήματά μας, να διαδώσουμε την πληροφορία, καθώς και να δείξουμε στις υπόλοιπες γυναίκες, τον τρόπο να αναζητούν τη γνώση και τη σωστή ενημέρωση, να διεκδικούν και να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και τις ίδιες.  Το 2013, δημιουργήσαμε την Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κοζάνης, που στόχο έχει την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλώς μοιραζόμαστε καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει και συνεχίζουμε να αποκτούμε, μέσα από το ταξίδι της μητρότητας. Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική.
Στην ομάδα μας,, υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες, και είναι στη διάθεση των μαμάδων αυτών, που μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού, για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους, κι έχουν ενστερνιστεί πλήρως την άποψη ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: Ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με το θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Θηλασμός : Οφέλη για μια ΖΩΗ».
Περισσότερες πληροφορίες :  https://www.facebook.com/events/820738304643937/
Οι διοργανώτριες και  διαχειρίστριες της Ομάδας
Εθελοντών και Υποστηρικτών Κοζάνης
                                                                                                Νατάσσα Κύργια, Κάτια Μαλούτα, Σοφία Γκορτσούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας