Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η συζήτηση του θέματος της διάνοιξης σύντομου δρόμου Βελβεντού-Καταφυγίου, στη διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού 29.10.2014 (ΒΙΝΤΕΟ 19΄)


Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, που διεκόπη τελικά κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης "Περί λήψης απόφασης για την διάνοιξη του υπολοίπου τμήματος Δασικής Οδού Βελβεντού - Καταφυγίου", την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014.
Η εισήγηση της πλειοψηφίας επί του θέματος, όπως εκφράστηκε από τον δήμαρχο Αθανάσιο Κοσματόπουλο, ήταν να ολοκληρωθεί ο σύντομος δρόμος Βελβεντού – Καταφυγίου από Άγιο Γεώργιο προς Λιβάδια -υπόλοιπο περί τα 3,5χλμ-,
για τον οποίο, όπως ανέφερε, υπάρχουν επικαιροποιημένες μελέτες και σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συμπληρώνοντας ότι ο δρόμος θα υποβοηθήσει και για τις ανάγκες πυρόσβεσης. Για δε τον βασικό δρόμο -πρόβλημα κατολίσθησης στη θέση «Μπιτζινίσιος»- που κατασκευάζεται με ευθύνη της Περιφέρειας, ανέφερε ότι λόγω αστοχίας της μελέτης, θα καθυστερήσει πολύ.
Επί της εισήγησης εκφράστηκαν επιφυλάξεις από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Κωνσταντόπουλος, Λιάκος), όσον αφορά την κατάθεση της μελέτης, τις δυσκολίες για την έγκριση της περιβαλλοντική μελέτης, μιας και η περιοχή υπάγεται στο δίκτυο Natura, καθώς και τη διασφάλιση της χρηματοδότησης.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου Γιάννη Τζέλλα, ο οποίος εν κατακλείδι πρότεινε το ποσό που πρόκειται να διατεθεί για τον ως άνω προτεινόμενο «σύντομο» δρόμο, να δοθεί για τη βελτίωση του δρόμου Καταφυγίου-Ελατοχωρίου που έχει πρόσβαση στην Κατερίνη, όπου -όπως ανέφερε- διαμένει το 95-97% των Καταφυγιωτών. «Μετά ανοίξτε όσους δρόμους θέλετε…», τόνισε. Επιπλέον, διαφωνώντας με τον δήμαρχο για το θέμα του δρόμου μέσω «Μπιτζινίσιου», ανέφερε ότι σε επαφές που είχε με την Περιφέρεια, τον ενημέρωσαν ότι η διόρθωση της μελέτης είναι έτοιμη, μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους θα ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και από την άνοιξη του 2015 θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για την έναρξη των εργασιών. Κλείνοντας δε την αρχική τοποθέτησή του άφησε αιχμές, ότι με την κατασκευή του σύντομου δρόμου «κάποιοι κύριοι θέλουν τα νερά μας, να τραβήξουν αγωγό, μα αυτά τα νερά των προγόνων μας εδώ και τετρακόσια χρόνια από τις Χορίνες, δεν θα τα πάρουν ποτέ!», αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των δεκάδων Καταφυγιωτών που ήταν η πλειοψηφία στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.



Η ένταση στη συνέχεια της συζήτησης και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις και ύβρεις που ακολούθησαν, με αποκορύφωμα τις βίαιες απωθήσεις στα πρώτα έδρανα του ακροατηρίου -θλιβερές εικόνες-, οδήγησαν τον πρόεδρο της συνεδρίασης να διακόψει τη συνεδρίαση και να ορίσει την επανάληψή της για την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 την ίδια ώρα (7:00μμ).
Περισσότερα στο σχετικό ΒΙΝΤΕΟ με εκτεταμένα αποσπάσματα (19΄) από τη συζήτηση επί του θέματος και τη στιγμή της διακοπής της συνεδρίασης…
Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας