Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση της "Λαϊκής συσπείρωσης" του Δήμου Κοζάνης για τις θέσεις του ΟΑΠΝ

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στo Πρόγραμμα Χρήσης και Λειτουργίας των Κλειστών Δημοτικών Γυμναστηρίων  αλλά και τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη του δημάρχου Κοζάνης Κ. Λευτέρη Ιωαννίδη και των στελεχών του ΟΑΠΝ, παραθέτουμε απόσπασμα από τις θέσεις για τον Αθλητισμό της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη, Τόπος να ζεις», όπως παρουσιάστηκαν και στην προεκλογική διακήρυξη της νυν διοικούσας παράταξης.
«Διεκδικούμε:
-Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ελεύθερης πρόσβασης για όλους.

-Διαφορετικό τρόπο οργάνωσης του αθλητισμού, η αποτελεσματικότητα του οποίου θα κριθεί κυρίως και βασικά από την αύξηση του συνολικού αριθμού των αθλουμένων…

-Αθλητισμό μη εμπορευματοποιημένο και μακριά από ψηφοθηρικές πολιτικές και περίεργες χρηματοδοτήσεις, για το σύνολο των πολιτών».

Τα παραπάνω είναι όσα διακήρυττε προεκλογικά η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη, Τόπος να ζεις»… Φαίνεται ωστόσο, πως το «δικαίωμα για όλους» στα αθλητικά προγράμματα του δήμου, που υποσχόταν η νέα δημοτική αρχή, έγινε «περάστε από το ταμείο». Γεννάται επιπλέον το ερώτημα πώς μπορεί να δίνεται έμφαση από τη δημοτική αρχή στο μαζικό αθλητισμό, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται αντίτιμο στους δημότες, σε μια περίοδο μάλιστα, που η συντριπτική τους πλειοψηφία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.
Αντιλαμβανόμαστε και γνωρίζουμε καλά πως η κρατική χρηματοδότηση προς το Δήμο μας δεν επαρκεί για την ανάπτυξη του Αθλητισμού ως δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών με σύγχρονες εγκαταστάσεις και προγράμματα μαζικής άθλησης, ωστόσο διακρίνουμε μια έκδηλη ευχέρεια από πλευράς δημοτικής αρχής να καλύψει το οικονομικό κενό επιβαρύνοντας τους δημότες με την εφαρμογή της λεγόμενης ανταποδοτικότητας.
Δε μας εκπλήσσει φυσικά, καθόλου η συγκεκριμένη στάση της Δημοτικής Αρχής. Ούτε προεκλογικά είχαν στο πρόγραμμά τους την απαίτηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης ούτε τώρα προτίθενται να κινηθούν σε γραμμή διεκδίκησης.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε:
- Εδώ και τώρα αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Κατάργηση της ανταποδοτικότητας σε όλους τους τομείς και υπηρεσίες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας