Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Καρφιά Παπανδρέου: “Ούτε μια ώρα δε θα άντεχαν το 2010”

"Με το δημοψήφισμα που είχα προτείνει θα είχαμε περάσει σήμερα τον κάβο", υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός

"Αναζητάμε μια νέα αρχή" ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε κατά τα εγκαίνια της έκθεσης-αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου "Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή", που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο και μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "διψάμε για αναγέννηση του κινήματός μας, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αναγέννηση της χώρας”, και πρόσθεσε: "Θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία, όσο πιο σωστά και όσο πιο ενωτικά μπορώ, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί".

Ο κ. Παπανδρέου έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, και υπεραμύνθηκε της στάσης που κράτησε ως πρωθυπουργός, ενώ διερωτήθηκε: "Τί θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα πνίγονται σε μια κουταλιά νερό; Ούτε μια ώρα δεν θα άντεχαν". Συνεχίζοντας διερωτήθηκε "πού είναι σήμερα αυτοί που έλεγαν ότι φουσκώσαμε το έλλειμμα, πού είναι αυτοί που έλεγαν πως θα μας έδιναν δεκάδες δισ.;".

"Δε μας δάνειζαν ούτε κάλπικη λίρα χωρίς ληστρικά επιτόκια", είπε και πρόσθεσε ότι "τώρα αντιλαμβάνονται τι σήμαινε να παλεύουμε για τα αυτονόητα απέναντι σε μια συντηρητική Ευρώπη που ήθελε να μας τιμωρήσει. Ίσως αντιλαμβάνονταν πού θα ήταν η Ελλάδα μετά από μια χρεοκοπία. Αυτοί που έσκιζαν το μνημόνιο στα λόγια, έμειναν σ΄ αυτά".

Επίσης ανέφερε ότι "με εθνική συναίνεση το 2011 και με το δημοψήφισμα που είχα προτείνει θα είχαμε περάσει σήμερα τον κάβο".

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι το έργο και οι πολιτικές του δικαιώνονται μέρα με τη μέρα, σημειώνοντας πως “ο δρόμος των αξιών μας, ο δρόμος των αρχών μας, μας καλεί και πάλι. Στο κάλεσμα αυτό, ξανά μαζί, πάμε".

Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μάνος Φραγκιαδουλάκης, Μανόλης Στρατάκης, Γιάννης Σκουλάς, η πρώην βουλευτής και πρώην νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, πρώην στελέχη νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, πρώην και νυν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, και πολλοί Ηρακλειώτες.

news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας