Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Aλλαγή Αντιδημάρχων στο Δήμο Πτολεμαΐδας


Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο νέων αντιδημάρχων που αναλαμβάνουν τους τομείς • Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των πόλεων και των οικισμών • Κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, νεολαίας, πολιτισμού, δημοσίων σχέσεων και απασχόλησης Πρόκειται για τις κ. Σοφία Λαζαρίδου και Κική Σαββουλίδου που αναλαμβάνουν στη θέση των κ. Κώστα Ανδρεάδη και Γιάννη Ασπράγκαθου τους παραπάνω τομείς. Οι κ. Πέτρος Αλεξανδρίδης, Αθ. Βούρας και Απόστολος Καϊδης παραμένουν στις θέσεις τους.
Ο κ. Τσιούμαρης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η θητεία του κ. Ανδρεάδη υπήρξε καθοριστική και γι’ αυτό βαθμολογείται τόσο στην προσπάθεια, όσο και στα περισσότερα αποτελέσματα με Άριστα. Θεωρείται η θητεία όπου ο δήμος κατόρθωσε μεταξύ άλλων να βάλει τάξη στα έσοδά του (αφού ξεκίνησε εδώ και χρόνια μια επίπονη και επίμονη προσπάθεια εντοπισμού και βεβαίωσης των εσόδων του δήμου) όπως επίσης θεωρείται η χρονιά που ο δημότης άρχισε να υπολογίζει τη δημοτική περιουσία. Ακόμη να σημειώσουμε πως υπήρξε η χρονιά της τάξης των τραπεζοκαθισμάτων, της απελευθέρωσης των πεζοδρόμων και γενικά της πάταξης της παράνομης στάθμευσης για την εφαρμογή των οποίων απαιτείται σύγκρουση και σίγουρα συνεπάγονται πολιτικό κόστος. Κατά τη θητεία του κ. Ασπράγκαθου γεννήθηκαν καινούργιοι θεσμοί και ενισχύθηκε η κοινωνική συνοχή στο δήμο Πτολεμαϊδας μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις στον τομέα του εθελοντισμού. Επίσης διοργανώθηκαν οι περισσότερες από ποτέ εκδηλώσεις, οι οποίες συνέβαλαν στην άνοδο του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου του δήμου. Έναν πετυχημένο αντιδήμαρχο δεν τον αλλάζεις. Όμως η απόφασή μου από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου ήταν να δοθούν ευκαιρίες σε όλο και περισσότερα άτομα να θητεύσουν στη θέση των αντιδημάρχων για την απόκτηση εμπειριών και γι’ αυτό σήμερα ο συνδυασμός μας διαθέτει γνώση όλων των προβλημάτων και των μηχανισμών επίλυσής τους. Έτσι η κ. Σοφία Λαζαρίδου προτείνεται ν’ αναλάβει τις αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας που μέχρι τώρα είχε ο κ. Ανδρεάδης που είναι πολλές και δύσκολες. Τις γνωρίζει και δήλωσε αποφασισμένη να τις αναλάβει συνεχίζοντας το θετικό έργο του κ. Ανδρεάδη και των προκατόχων. Η κ. Κική Σαββουλίδη θα αναλάβει τις αρμοδιότητες της αντιδημαρχίας που είχε μέχρι τώρα ο κ. Ασπράγκαθος συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου της. Όσον αφορά στους άλλους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας ήθελα να πω πως ο κ. Απόστολος Χατζόπουλος εργαζόμενος στη ΔΕΗ και γνωστός για τις γεωργικές του ενασχολήσης ήδη έτυχε της εμπιστοσύνης μου και του ανατέθηκε η αντιπροεδρία του ΒΙΟΠΑ, όπως και ο εξαίρετος Γρηγόρης Πουγαρίδης που δεν θέλησαν να ανάβουν από την προηγούμενη θητεία. Όσο για την κ. Ανδρονικίδου εκτιμώ πως οι πολλαπλές επαγγελματικές και οικογενειακές της υποχρεώσεις αποτελούν προτεραιότητα που δεν της επιτρέπει την ολοήμερη απασχόληση σε κάποια αντιδημαρχία. Θεωρώ ότι προσπάθησα να φανώ δίκαιος όσο περισσότερο μπορούσα, τιμώντας τους συνεργάτες μου. Ίσως αυτό να παρεξηγήθηκε από ορισμένους και ίσως κάποιοι να θεώρησαν εαυτούς αναντικατάστατους. Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τη θητεία στο δήμο Πτολεμαϊδας, βοηθώντας ο ένας τον άλλο και λειτουργώντας όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες προβάλλοντας στους δημότες μας πως οι αντιδημαρχίες δεν είναι το κίνητρο για την πορεία μας».
Ο κ. Τσιούμαρης είπε στις δύο νέες αντιδημάρχους ότι κάθε χρόνο ο πήχης ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Οι νέες αντιδήμαρχοι ευχαρίστησαν με τη σειρά τους το δήμαρχο Πτολεμαϊδας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό τους. Ο απερχόμενος αντιδήμαρχος κ. Ασπράγκαθος ευχαρίστησε το δήμαρχο, όλους τους αντιδημάρχους και τους συνεργάτες του στο δήμο Πτολεμαϊδας, δηλώνοντας ότι και στη συνέχεια θα είναι στο πλευρό τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι λέει ο άνθρωπος(Γρήγορης Τσιούμαρης)......

Μόνος του τα σκέφθηκε????

Πότε να ξεκουπιστούν και να μην ξαναφανούν????

Το Προφίλ μας