Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Τα Θεοφάνεια στο Δήμο Σερβίων


Η ημέρα των Θεοφανείων εορτάστηκε με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα στο Δήμο Σερβίων. Σε ναούς, δεξαμενές, συντριβάνια τόσο στην πόλη των Σερβίων όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα αλλά και την λίμνη των Σερβίων πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων παρουσία πλήθους πιστών, των επίσημων αρχών του τόπου και εκπροσώπων φορέων. Επίκεντρο για δημότες, επισκέπτες αλλά και διερχόμενους οδηγούς αποτέλεσε η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων όπου έγινε η καθιερωμένη τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Χαρακτηριστικό στοιχείο της τελετής η παρουσία των πιστών που βρέθηκαν είτε πάνω στην Υψηλή Γέφυρα είτε σε διάφορα σημεία περιμετρικά της λίμνης Τέσσερις ήταν οι τολμηροί που αψήφησαν το κρύο και τα παγωμένα νερά βουτώντας στη λίμνη με τον κ. Κώστα Κουρτίδη από τα Κρανίδια να είναι εκείνος που ανέσυρε τον Σταυρό από τα νερά της λίμνης δεχόμενος την ευλογία των ιερέων Γεωργίου Πιστόλα του Αγ. Γεωργίου Σερβίων και Κωνσταντίνου Θεοχάρη της Αγ. Κυριακής Σερβίων όπως επίσης και τα συγχαρητήρια όλων. Στο μήνυμα της αισιοδοξίας που εκπέμπει η ημέρα των Θεοφανείων αναφέρθηκαν ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής και ο Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός ενώ αναφορά έγινε από τους δύο άνδρες και στην ελπίδα που φέρνει το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Να σημειωθεί ότι παρά την αυξημένη κίνηση το τελευταίο διάστημα στον εθνικό οδικό άξονα που διασχίζει το Δήμο Σερβίων η τελετή καθαγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από την Τροχαία.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά αλλά αν έλλειπαν και εκείνες οι δηλώσεις του Δημάρχου για τις αγελάδες και τα πρόβατα θα ‘ταν καλύτερα. Μα καλά κανείς δεν του λέει τι πρέπει να λέει σε τέτοιες τελετές.

Delino είπε...

Τα Θεοφάνεια με τον αγιασμό μας δίνουν την αναγκαία γαλήνη και ψυχική δύναμη που χρειαζόμαστε, αλλά διώχνουν και τους φανταστικούς καλικάντζαρους.
Τους πραγματικούς καλικάντζαρους της εξουσίας, αυτούς που με μάσκα ανθρώπου αλωνίζουν και τυραννούν τον κόσμο κρυμμένοι πίσω από γραφεία και καρέκλες ποιος θα διώξει!
Ας μας φωτίσει ο θεός!!!
Τα Φώτα και οι Καλικάντζαροι

Ανώνυμος είπε...

Kai i blogtzides Kalikantzaroi einai oloi, kali xronia na exoume Admin !!!!

ai-vreS είπε...

Και τι καλικάντζαροι... να σε φυλάει ο Θεός.
Χρόνια Πολλά


Admins

Delino είπε...

Και οι καλικάντζαροι σχολιαστές;
Αυτοί κι αν ροκανίζουν την κάθε ανάρτηση κρυμμένοι πίσω από ... τα σκοτάδια τους.
Πιστοί στο ρόλο τους!

Ανώνυμος είπε...

Βρε Τάκη, τι φωτογραφία είναι αυτή που έβαλες στην διεύθυνση
http://delinogr.blogspot.com/2010/01/blog-post_06.html
Σε μπέρδεψα με τον Ομπάμα.

Το Προφίλ μας