Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Πολλές ενστάσεις για τα οικονομικά-Τι είπαν όλοι οι δήμαρχοι


του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
«Ναι» υπό όρους στον «Καλλικράτη»! Στην πρόταση για την κατ’ αρχήν συμφωνία με τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, υπό συγκεκριμένες, όμως, προϋποθέσεις, κατέληξε η χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κοζάνης. Το κείμενο της σχετικής απόφασης θα αποτελέσει, έτσι, και τη βάση της εισήγησης που θα απευθύνει στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Σάββας Ζαμανίδης. Οι προϋποθέσεις αυτές, σύμφωνα με τις τελικές παρατηρήσεις των μελών της ΤΕΔΚ, αλλά και των αιρετών της περιοχής που έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή συνεδρίαση είναι οι εξής:
1. Μεταφορά αρμοδιοτήτων των καταργούμενων Νομαρχιών σε επίπεδο Δήμου και όχι αιρετής Περιφέρειας, με σκοπό την πραγματική αποκέντρωση.  
2. Όχι στη μείωση των μελών των Τοπικών Συμβουλίων.
3. Αναπροσαρμογή του Δημοτικού Κώδικα.  
4. Οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων και εξασφάλιση των πόρων από την πολιτεία.
5. Όχι στη δημιουργία επτά γενικών διοικήσεων, αλλά δεκατριών, μια σε κάθε περιφέρεια της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής συνεδρίασης, κύριο χαρακτηριστικό των τοποθετήσεων δημάρχων και αιρετών ήταν η συμφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας με την ανάγκη της διοικητικής μεταρρύθμισης, αλλά με πολλές, σοβαρές ενστάσεις και παρατηρήσεις για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων και κορυφαίο αυτό των οικονομικών των νέων ΟΤΑ. Ήταν χαρακτηριστική, άλλωστε, η τοποθέτηση του δημάρχου Τσοτυλίου Μανώλη Γκάση, ο οποίος εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και τόνισε πως θα παραδώσει την κομματική κάρτα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «αν ήξερα τα όσα λένε τώρα, δεν θα τους ψήφιζα! Είπαν θα τα πάρουν από τους κατέχοντες και τα παίρνουν από την αυτοδιοίκηση»!
Από τη χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζαν μόνο ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρ. Τσιούμαρης, ο οποίος είναι κλινήρης (εκπροσωπήθηκε από τον σύμβουλο του και πρώην δήμαρχο Κώστα Μαυρομάτη) και η δήμαρχος Μουρικίου Παρ. Βρυζίδου. «Απών» ήταν και ο πρόεδρος της (χιονισμένης) Κοινότητας Βλάστης Μηνάς Δαλακιούρης. Ο δήμαρχος Ελλησπόντου Κώστας Σανίδης παρακολούθησε το μεγαλύτερο τμήμα της συνεδρίασης και αποχώρησε στη συνέχεια, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, χωρίς να τοποθετηθεί.
Να σημειωθεί πως στη χθεσινή συνεδρίαση παρουσιάστηκε και η…περίφημη μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το πρώτο σενάριο της οποίας προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων Δήμων στο Νομό Κοζάνης, με το δεύτερο να κάνει λόγο για έξι Δήμους. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Σάββας Ζαμανίδης, η μελέτη θα συζητηθεί όταν τεθεί από το Υπουργείο και το θέμα των διοικητικών ορίων των νέων Δήμων, κάτι που ζήτησαν να γίνει σύντομα και οι περισσότεροι αιρετοί.  
Τι είπαν οι δήμαρχοι Ο «Π.Λ.» παρουσιάζει αποκλειστικά τις τοποθετήσεις όλων των αιρετών της περιοχής, όπως αυτές αποτυπώθηκαν μέσα (και όχι σε δηλώσεις) στη συνεδρίαση, αρχής γενομένης από τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ:
Σάββας Ζαμανίδης (δήμαρχος Αγίας Παρασκευής-πρόεδρος ΤΕΔΚ»: «Το χωροταξικό είναι μόνο ένα τμήμα της διοικητικής μεταρρύθμισης και μετά το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ θα μπούμε και σε αυτή τη συζήτηση. Η ουσία είναι η λειτουργία των νέων δομών και το διοικητικό σύστημα της χώρας. Το κείμενο που έχει δοθεί είναι γενικόλογο και πρέπει να γίνει μια μεγάλη, εντατική δουλειά για να καταστεί και σχέδιο Νόμου μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ένα κείμενο που κατά 90% περιγράφει απλά μια ιδεατή κατάσταση και μόνο στο 10% προτάσεις, πολλές από τις οποίες με κάνουν να αμφιβάλλω πραγματικά εάν διασφαλίζεται η αποκέντρωση και η εξυπηρέτηση του πολίτη. Φυσικά, σε κανένα σημείο δεν διασφαλίζονται τα οικονομικά των ΟΤΑ, αλλά έχουν δοθεί μόνο αόριστες υποσχέσεις. Εάν, λοιπόν, δεν υπάρξουν όλες αυτές οι προϋποθέσεις, θα μιλάμε για ένα εγχείρημα που, πραγματικά θα έχει γίνει στο γόνατο…».  
Μανώλης Γκάσης (δήμαρχος Τσοτυλίου) «Όλοι συμφωνούν στην ανάγκη της διοικητικής μεταρρύθμισης. Εγώ λέω ακριβώς όσα έλεγα και πριν δυο χρόνια. Ναι στους μεγάλους και ισχυρούς Δήμους, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτοί που φεύγουν από πρώτο βαθμό για την κεντρική εξουσία μας δουλεύουν. Δείτε ποιοι είναι στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Το πρόβλημα μου είναι πώς θα κρατήσω τον κόσμο που φεύγει… Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω χρήματα να πληρώσω τους υπαλλήλους μου και αυτό με νοιάζει. Και έχω πρόβλημα. Εγώ δεν θα γίνω το λαμόγιο που πέρασε από το Δήμο και δεν πλήρωσε. Αλίμονο σε όσους ασχοληθούν στο μέλλον. Εγώ το είπα και το ξαναλέω. Δεν θα είμαι υποψήφιος! Και οι 300 κάνουν πολιτική της πλάκας!!! Ποιοι είναι αυτοί οι απίθανοι τύποι. Την κάρτα μέλους του ΠΑΣΟΚ, που πλήρωσα 300 ευρώ, θα την επιστρέψω πίσω στον Ξυνίδη! Δεν πρόκειται να πετύχει αυτό το σύστημα»
Σοφοκλής Σιδηρόπουλος (δήμαρχος Βερμίου) «Ο βασικός προβληματισμός είναι η περιφερειακή αποκέντρωση και ανάπτυξη. Δεν έχει, επίσης, γίνει ουσιαστικός απολογισμός του «Καποδίστρια» και τώρα έχουμε τον «Καλλικράτη». Δεν μπορεί να βγαίνουν αυτοδιοικητικοί να δημιουργούν τετελεσμένα πριν ακούσουν την ίδια την αυτοδιοίκηση. Μεταρρύθμιση να γίνει, αλλά το θέμα είναι πώς θα γίνει! Έχω τρεις βασικές διαφωνίες: Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να εντάσσει τη μεταρρύθμιση στο πρόγραμμα περικοπής των δημοσίων δαπανών. Δεν θα πρέπει να υπάρχει πάνω από την αυτοδιοίκηση δημόσιος ηγεμόνας, όπως και να λέγεται αυτός. Και, τέλος, τα οικονομικά είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν πρέπει να είναι πάλι η αυτοδιοίκηση το θύμα της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Και πρέπει να ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών».  
Άννα Νανοπούλου (μέλος ΤΕΔΚ): «Τα πράγματα είναι σαφή: Η νέα διοικητική δομή της χώρας είναι ένα έργο των αυτοδιοικητικών. Η παρούσα κυβέρνηση χρωστά 500 εκατομμύρια στην αυτοδιοίκηση, γιατί το κράτος έχει συνέχεια και δεν μπορεί να παρανομεί, να δώσει τη δεύτερη δόση των παρακρατηθέντων. Επίσης, η ιστορία με τα τέλη κυκλοφορίας θίγει την αυτοδιοίκηση. Κακά τα ψέματα, όταν είναι να πάμε στη χωροταξία, που πονάει, δεν θέτουμε στο τραπέζι του διαλόγου το πόσοι Δήμοι θα γίνουν. Δεν μπορεί ο υπουργός να βγαίνει και να λέει πως θα γίνουν 370 Δήμοι, Πώς προέκυψε αυτό; Τότε, γιατί να περιμένουμε μέχρι τον Απρίλιο; Πέρα από τη συμφωνία μας επί της αρχής, υπάρχουν προϋποθέσεις που πρέπει να πιέσουμε να τηρηθούν. Και να μας πουν πώς θα στηριχθεί οικονομικά το εγχείρημα. Απαίτησή μας να δώσουν σε 10 μέρες τη νέα χωροθέτηση και πώς την εννοούν. Όχι συζητήσεις σε γραφεία πολιτικών, έστω και αυτοί υπήρξαν αυτοδιοικητικοί. Δεν πρέπει να έχουμε χρώματα και κόμματα όταν συζητάμε για τους Δήμους…».  
Δημοσθένης Κοκολιός (δήμαρχος Σερβίων): «Πετύχαμε εδώ και δυο χρόνια μια κάποια χρηματοδότηση που ικανοποιούσε τους Δήμους και τώρα μας έδωσαν μόνο το 40% της ΣΑΤΑ και έχει παγώσει η αγορά. Δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό του σχεδίου, που θυμίζει το μπείτε στον ωκεανό και όσοι δεν ξέρετε κολύμπι ας πνιγείτε! Δυστυχώς, πιστεύω πως θα υπάρξει ένα σοκ στους δημότες. Είμαι υπέρμαχος, γιατί πιστεύω πως θα είναι καλύτερη η μεταρρύθμιση για τους δημότες. Το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι μια επανάσταση, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται από τους πόρους για να λειτουργήσει. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποτύχει. Όσο για το χωροταξικό, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να γίνει μια μελέτη, ώστε να δούμε ποιο είναι το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των Δήμων.  
Δημήτρης Μαυροματίδης (μέλος ΤΕΔΚ): «Να δοθεί άμεσα και ο χωροταξικός σχεδιασμός. Θα ήθελα να καταθέσω ορισμένες απόψεις και για την επόμενη ημέρα. Υπάρχει δυνατότητα, με τις δικές μας αποφάσεις, να μη γίνει η μεταρρύθμιση; Πρέπει να δούμε ρεαλιστικά την κατάσταση, που πρέπει να συνδέεται με την περιφερειακή ανάπτυξη. Συμφωνώ για τα οικονομικά και τις παρατηρήσεις και να είμαστε ξεκάθαροι. Αλλά φτάσαμε σήμερα στο δια ταύτα:Αυτό το σχέδιο, με όλες τις πολλές ατέλειες, δεν παύει να είναι ένα σχέδιο! Δυο χρόνια τα χάσαμε, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο. Εδώ, εμείς έχουμε ένα πλεονέκτημα, που είναι μια τεχνοκρατική μελέτη, την οποία έχουμε στα χέρια μας. Δεν μιλάμε για μια…μπακλαβοποίηση όπως πριν! Ως προς τη διοίκηση των Δήμων, δεν είναι δυνατόν να μην εκλέγονται αιρετοί από το σύνολο των δημοτών, αλλά ανά Δημοτικό Διαμέρισμα, και αυτό είναι απαράδεκτο! Επίσης, θα ήθελα να τονίσω και το ζήτημα των χρεών των ΟΤΑ. Τι θα γίνει όταν έχουμε τις συνενώσεις; Τέλος, η λογική των επτά γενικών διευθύνσεων, πάνω από τις αιρετές περιφέρειες, είναι αρνητική και δεν θα πρέπει να τη δεχθούμε.  
Λευτέρης Λεσγίδης (μέλος ΤΕΔΚ): «Έχω τη θέση πως από το 1998 έπρεπε να είναι 4 οι Δήμοι ΣΤΟ Νομό Κοζάνης, όπως και πως έπρεπε ο «Καποδίστριας» να είχε άλλη διάσταση. Τολμώ να πω ότι, όταν εμείς οι ίδιοι δεν τολμούμε να θέσουμε το χωροταξικό; Εμείς πρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση! Για τα οικονομικά, εμμένω στην πάγια θέση μας, πως πρέπει να υπάρξουν πόροι. Είναι εκ των ουκ άνευ! Είμαι, επίσης, πλήρως αντίθετος με τον τρόπο εκλογής του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, γιατί έτσι είμαστε υποταγμένοι στα κόμματα μας. Από τη στιγμή που υπάρχει παραταξιακό ψηφοδέλτιο, κανείς δεν μπορεί να κάνει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Πρέπει να υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τον δήμαρχο και τους συμβούλους, όπως το γερμανικό μοντέλο.  
Βασίλης Πάτρας (δήμαρχος Ασκίου): «Είμαι υπέρ, αλλά να μας δώσουν τα χρήματα. Είναι πολύ σοβαρή η παράμερος των οικονομικών. Και συμφωνώ με τις ενστάσεις που ακούστηκαν για το όλο θέμα. Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι…».  
Αθανάσιος Ματιάκης (δήμαρχος Ελίμειας): «Να μην έχουμε χρώματα, ναι, αλλά δεν μπορεί να μην επισημανθεί πως όλες τις μεγάλες τομές, όμως, στην αυτοδιοίκηση, τις έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ. Εμείς, ως τοπική αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να δούμε εάν ήταν θετικό βήμα με τον «Καποδίστρια». Ναι, ήταν θετικό. Πλέον, το ζήτημα είναι πώς θα λειτουργήσουν οι νέοι Δήμοι, πώς θα εξυπηρετηθεί ο κάθε πολίτης. Και θα πρέπει να μείνει προσωπικό στους παλιούς Δήμους. Μονόδρομος η τομή στην αυτοδιοίκηση. Εγκρίνω την προσπάθεια αυτή, με κάποιες επιφυλάξεις, για τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και τις αρμοδιότητες που περνούν από τις Νομαρχίες στην Περιφέρεια και όχι στους Δήμους».
Λάζαρος Μαλούτας (δήμαρχος Κοζάνης): «Να ξεκαθαρίσω από τη αρχή πως σέβομαι όλες τις τοποθετήσεις, γιατί ο καθένας από εμάς γνωρίζει καλύτερα τι συμβαίνει στον τόπο του. Έχω την ιδιαιτερότητα να προέρχομαι από ένα μεγάλο Δήμο, αλλά και από μια παράταξη, η οποία εδώ και χρόνια έχει διαμορφώσει μια σαφή άποψη υπέρ των μεγάλων Δήμων. Κατ’ αρχήν νομίζω πως είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, παρά μας χωρίζουν. Δεύτερον, είναι θετικό πως, με όλες τις ελλείψεις και τις ατέλειες, για πρώτη φορά έχουμε στα χέρια μας ένα συγκεκριμένο κείμενο προς διαβούλευση. Και αυτό θα πρέπει να το χαιρετίσουμε όλοι. Από εκεί και πέρα να σταθούμε κριτικά, για τα οικονομικά που διεκδικούμε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κανείς μας δεν θα συναινέσει στις περικοπές πόρων. Είναι, όμως, ένα κείμενο προς διαβούλευση, όχι σχέδιο Νόμου. Ναι, υπάρχουν προβλήματα και δεν είναι λίγα. Όλα τα ζητήματα που καλώς τίθενται, δεν θα πρέπει, όμως, να μας εμποδίσουν να δούμε πως είναι ένα σημαντικό βήμα».  
Κυριάκος Μιχαηλίδης (δήμαρχος Υψηλάντη): «Υπάρχουν πολλές παρατηρήσεις και ενστάσεις στο σχέδιο. Και θα πρέπει να τις θίξουμε ως ΤΕΔΚ. Λέμε ναι στους νέους Δήμους, αλλά με κριτήρια που θα δώσουν νέα δυναμική στους ΟΤΑ, όχι να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Ήδη μας χρωστούν τη ΣΑΤΑ και πώς θα προχωρήσουμε με αυτό τον τρόπο; Επιπλέον, θα πρέπει οι νέοι Δήμοι να κρατήσουν μια πολιτική και των σημερινών Δήμων, όπως, για παράδειγμα, στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής των νερών».  
Αχιλλέας Ντοβόλης (δήμαρχος Καμβουνίων): «Δεν έχουμε καμία διαφωνία, για παράδειγμα, με το Δήμο Σερβίων, Εάν, όμως, δεν δοθούν τα χρήματα, δεν θα γίνει τίποτε! Συντάσσομαι με την κραυγή αγωνίας του Μανόλη Γκάση. Υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα σε κάποιες περιοχές, σε αστικούς Δήμους! Μπορούν να συνενωθούν! Εμείς, όμως, απέχουμε πολλά χιλιόμετρα από τα Σέρβια, όπως η Ελάτη! Εγώ και ο κάθε δήμαρχος Καμβουνίων, μπορούμε να κάνουμε μια…γυροβολιά και να δούμε τα προβλήματα! Και σας λέω πως οι περισσότεροι κάτοικοι λένε πως εάν γίνει συνένωση θα πάρουν τα δικαιώματα τους στην Κοζάνη!  
Γιώργος Τζέλλος (δήμαρχος Αιανής): «Η ΤΕΔΚ συστηματικά να λάβει θέση για τη μεταρρύθμιση. Και γι’ αυτό και δόθηκε έτσι η μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τώρα, επί της ουσίας, θα έπρεπε να γνωρίζουμε έγκαιρα και όχι να κάνουμε υποθέσεις για το τι προβλέπει αυτή η μελέτη. Όλοι είστε πολύ αυστηροί με τη νέα κυβέρνηση για τα οικονομικά, λες και δεν ξέρουμε τι περνάμε και τι γίνεται στη χώρα. Ξέρουμε τι τραβάει η κυβέρνηση στα οικονομικά, αλλά και τι παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Όσα παίρναμε ήταν δανεικά και αυτό το γνωρίζαμε! Έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο! Για το πρόγραμμα «Καλλικράτης», χρειάζεται μελέτη και ο χρόνος δεν επαρκεί. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, που έρχεται να απαντήσει σε σύγχρονες ανάγκες. Όμως, είναι μια αντιδημοκρατική θέση να λες πως θα γίνουν 370 Δήμοι και τέλος. Και είναι ένα λάθος που δεν δίνεται και το σχέδιο του χωροταξικού. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιανής έχει λάβει ήδη συγκεκριμένη θέση. Διαφωνεί με τη μελέτη για 4 Δήμους του Νομού Κοζάνης και τη συνένωση της Αιανής, είτε με το Δήμο Κοζάνης, είτε σε έναν παραλίμνιο Δήμο. Ζητάμε να παραμείνει αυτόνομος ο Δήμος Αιανής και για λόγους ιστορικούς».  
Κώστας Κοσμίδης (δήμαρχος Σιάτιστας): «Λέω ναι στους μεγάλους και ισχυρούς Δήμους, με οικονομική αυτοτέλεια! Και μπορούμε να κάνουμε και μελέτες, με τις τεχνικές υπηρεσίες. Πιστεύω πως πρέπει να προωθηθεί η μεταρρύθμιση, αλλά με όλες τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει και για τα οικονομικά».
Μανώλης Στεργίου (δήμαρχος Βελβεντού): «Ως προς τη μελέτη, αυτοί οι κύριοι δεν…πάτησαν ποτέ το πόδι τους στους Δήμους! Εμείς τους θέλαμε εκεί, να δουν πως το Καταφύγι από το Βελβεντό είναι μόλις….7 χιλιόμετρα! Πώς έβγαλαν κάποια συμπεράσματα; Να θυμίσω. Στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, οι περισσότεροι από τους μισούς Δήμους έχουν πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους! Στο θέμα της μεταρρύθμισης, κακώς δεν συνδέεται με το χωροταξικό. Και να θυμίσω πως η πρόταση για 370 Δήμους ήταν του κυρίου Παυλόπουλου, όχι μόνο της τωρινής κυβέρνησης. Ως κοινωνία του Βελβεντού, είμαστε έτοιμοι για ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα. Τώρα, για τη μεταρρύθμιση, είμαστε υπέρ της αιρετής περιφέρειας. Ως προς τις συνενώσεις, οι κύριοι αυτοί της Αθήνας δεν έχουν βγει έξω από το…Κολωνάκι! Μέσα από ένα δαιδαλώδες σύστημα, όλα θα περιστρέφονται γύρω από την έδρα του Δήμου και αυτό θα οδηγήσει στη συγκέντρωση των κατοίκων στις μεγάλες πόλεις. Τα ζητήματα ταυτότητας της κοινωνίας, της εγγύτητας, το θέμα των χρεών, η ονομασία των νέων Δήμων, δεν αναφέρονται πουθενά! Πείτε μου, λοιπόν, πώς…κουμπώνει ο…Ψαλιδοκράτης στην σημερινή ελληνική ύπαιθρο! Εμείς, τέλος, θα αντιδράσουμε και δεν θα δεχθούμε το σχέδιο. Γιατί πρέπει να…κατεβούμε δυο ταχύτητες, όχι επειδή θα πάμε στα Σέρβια, αλλά επειδή δημιουργείται ένας τόσο μεγάλος Δήμος μέχρι το…Σαραντάπορο!».
Γιώργος Καρούτας (πρόεδρος Πενταλόφου): «Επειδή βλέπω χαρούμενο, για παράδειγμα, τον κύριο Πάτρα, από το να δημιουργηθεί ένας Δήμος Βοίου, καλύτερα να μας…κάψει ο Δήμος Κοζάνης! Και πώς μας λέμε να πάμε σε έναν καινούριο Δήμο; Πηγαίνοντας σε έναν ακόμη μεγαλύτερο Δήμο! Πώς θα εξυπηρετηθούν οι 12 παππούδες στην Αγία Σωτήρα; Με το…ΑΤΜ; Ναι, αλλά να το βάλουν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο! Να πούμε πως συμφωνούμε με τις συνενώσεις; Ναι, αλλά πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Πεντάλοφο; Να τα λάβουμε όλα υπόψη…Καλά, να γίνουν, αλλά ένας Δήμος μόνο! Ένας και μεγάλος Δήμος, ο Δήμος Κοζάνης!!!».  
Νίκος Πιλαλίδης (δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης Δήμου Ελλησπόντου) «Η Κίνησή μας δηλώνει ικανοποιημένη από την προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης, γιατί υπάρχει η βούληση να «πονέσει» το σημερινό αθηνοκεντρικό κράτος, θα δώσει προοπτικές στην περιφέρεια αναπτυξιακές. Φυσικά, το σχέδιο παρουσιάζει ελλείψεις και ατέλειες, όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε τι θα προτείνουμε, ώστε να έχουμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».  
Ευθύμιος Δισερής (πρόεδρος Λιβαδερού): «Ήμασταν αντίθετοι με τη μελέτη του Πανεπιστημίου. Και ίσως θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα και για να σπάσουν τα όρια και των σημερινών Νομαρχιών, καθώς, ίσως με άλλους Δήμους, άλλων Νομών, να μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα».
Κώστας Μαυρομάτης (σύμβουλος δημάρχου Πτολεμαϊδας): «Ο Δήμος Πτολεμαϊδας είναι υπέρ της διοικητικής μεταρρύθμισης. Το αίτημα για αποκέντρωση και διοικητική αυτοτέλεια και αυτοδυναμία ήταν πάγιο αίτημα. Και είναι άκρως επίκαιρο το θέμα. Και ένα μεγάλο, επίσης, ζήτημα είναι η ερήμωση της υπαίθρου, που θα πρέπει να το δείτε με ιδιαίτερη προσοχή. Έχετε, ως ΤΕΔΚ, μεγάλη ευθύνη για το πώς θα γίνει η μεταρρύθμιση, γιατί ακούστηκε και ίσως είναι σωστό, πως οι ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, όπως το περιβάλλον, είναι ξεχωριστές από άλλους Νομούς».

60 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καουίζ:
Ποιος είπε: "μπείτε στον ωκεανό και όσοι δεν ξέρετε κολύμπι ας πνιγείτε!"
και εμένα μου φάνηκε: "μπείτε στο δήμο μας και εμείς ξέρουμε να σας πνίξουμε (στα χρέη).

Ανώνυμος είπε...

Καλά, από ατάκες...άλλο τιποτα χθες!!!!!!!!!! Ειδικά για την περιοχή σας...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσθένης Κοκολιός: "Δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό του σχεδίου" αν δεν το κατάλαβες Δημοσθένη δωσ το στον Καφτηράνη να το διαβάσει και να στο εξηγήσει

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι το κείμενο διαβούλευσης είναι πολύ πιο δημοκρατικό από τις θέσεις των δημάρχων.
Είπαμε σοβαρό θέμα το οικονομικό αλλά οι δήμοι πρώτα πρέπει να δουν με ποιες δομές θα ευπηρετείται καλύτερα ο πολίτης και τους τρόπους της συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής πορείας του δήμου.
Οι δημαρχοκεντρικοί δήμοι πρέπει να γίνουν παρελθόν.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως παιδιά όλα τα λεφτά ήταν το ξέσπασμα του Γκάση...Μακάρι να το τραβούσαν οι κάμερες, αλλά ήταν όλοι έξω. Πάντως, σωστά πολλά από όσα είπε, αλλά η αποχώρησή του δεν δικαιολογείται, αφού δεν έγινε και δεν του είπε κανείς τίποτε...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αναλυτικότατο το άρθρο. Μπράβο ΠΠ.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε άμα δεν το καταλάβει και ο Καφτηράνης δοσ το στο Σαλτσίδη

Ανώνυμος είπε...

Οι θέσεις των Δημάρχων δεν μπορούν να εκφράζουν τις θέσεις του Λαού αφού στηρίζονται και σε μία καρέκλα που τρίζει.Αλλωστε είναι δύσκολο για τους περισσοτερους από αυτούς "από Δήμαρχος κλητήρας"

Χ.Ε.

ai-vreS είπε...

Να μια ψήφος εμπιστοσύνης

Ανώνυμος είπε...

Από τα παραλειπόμενα: Στη συνεδρίαση ήταν το μισό...Δ.Σ. Βελβεντού! 5-6 άτομα, συν τον δήμαρχο! Τέτοια παρουσία δεν ξαναείδα...
Έχει και ενα καλο παραπολιτικο για Στεργίου-Κοκολιο, αλλα ας το βαλει αυριο το ai-vres αν θελει...Έχουμε και μια εφημερίδα...Χαχαχα...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

"θα υπάρξει ένα σοκ στους δημότες" μωρέ κάγκελο από τώρα η τρύχα και μόνο με τη σκέψη να μας πάνε στα Σέρβια!

ai-vreS είπε...

Πες μας ότι συμφώνησαν Στεργίου-Κοκολιός και τι στον κόσμο...

Ανώνυμος είπε...

Χ.Ε. δεν έχεις άδικο. Και αυτό είναι εμφανές ειδικά στις κατ' ιδίαν συζητήσεις και κυρίως στο...ύφος και το βλέμμα πολλών που...χάνουν τον θώκο! Πάντως δεν είναι όλοι έτσι...Και, για παράδειγμα, στο Βελβεντό ο δήμαρχος εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία. Και με τις υπογραφές και με λαική συνέλευση και με τα όσα μου λένε φίλοι από εκεί, ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση. Και στην Αιανή, η μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται κατά της συνένωσης. Και, από όσο μαθαίνω, και στα Καμβούνια ο κόσμος δεν θέλει τη συνένωση....

Π.Π.

Delino είπε...

Ρε σεις μην τραβάτε άλλο το σχοινί. Από του χρόνου συνδημώτες θα είμαστε. Κρατάτε λίγο χαμηλώτερους τόνους στα σχόλια. Μη χρειαστούν και κανα δυο τετραετίες για να συνέλθει αυτός ο έρμος ο Δήμος. Αφήστε και καμιά ελπίδα συμβίωσης.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, θα γραψω ενα από όλα: Λέει στον δήμαρχο Βελβεντού ο δήμαρχος Βερμίου (γαλαζο-κόκκινος) Σοφοκλής Σιδηρόπουλος: "Ότι και να λες, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως για τα επόμενα 12 χρόνια θα σας κυβερνάει ο...Κοκολιός"!!!! Και, εμφανώς εκνευρισμένος, ο δήμαρχος Σερβίων απαντά: "Σε παρακαλώ, τι είναι αυτά που λες..."!!!

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Για καλό μας το 'πες αυτό τώρα; χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

O kosmos den thelei ti synenwsi me ta Serbia. Eidika me ta Serbia. Oi anthrwpoi den paizontai. Kai den tha ginei. Den paei na leei o nomos synenwsi. Ama o kosmos einai antithetos, ti tha kanoun oi politikoi? Tha gkampouriasoun. Sto katw katw, an pote ginei ayti i synenwsi se ena eksamino mesa tha katalaboun oloi ti esti frontida olon ton dimoton apo ta Serbia. Oi politikoi tha exoun ti dysareskeia kamvoynion belbentou aianis kathimerina. Oute mia psifos. Einai toso aplo. Telos.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ; Ο Σοφοκλής...Πάντως περίμενα να σχολιάσετε αυτό που είπε ο δήμαρχος Σερβίων στην εκπομπή της Τρίτης...Θα είναι εκ νέου υποψήφιος...

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Αυτό να σχολιάσουμε ή την ΕΚΚΛΗΣΗ του προς όλους τους κατοίκους της παραλίμνιας περιοχής; Άντε σε βλέπουμε κι εσένα Δημότη Σερβίων....

Ανώνυμος είπε...

Ena aplo paradeigma. Perysi me ta xionia to Belbento itan pentakatharo apo tin proti mera. Ta serbia meta apo 15 meres kai to Platanorema meta apo ena mina. Den patise ypeftinos kata kei. Kai o Kaftiranis den mporouse na kanei to Unimouk para ta kila pou exei. Aftoi einai oi nykokyraioi oi serbiotes. Pou na basisteis gia to neo Dimo?
Enas politis tis perioxis.

Ανώνυμος είπε...

Oi politikoi tis perioxis den katalaban oti o laos tha tous timorisei. Stis erxomenes ekloges den tha paroun oute to sporo apo dw meria. Oloi oi politikoi kai otan leme oloi ennooume oloi. Kai kyrios to PASOK. Tha triboun ta matia tous. Aiani, Kambounia, Belbento den psifizei kanenas kanenan. To katalaban i na to ksanapoume?

Ανώνυμος είπε...

X.E. me osa grafeis prosvaleis olous tous dimotes kamvounion velventou kai livaderou. DROPH SOU!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπα...για Καισαρειά κτλ. ελεγε...Ο Κρόκος είναι ήδη Κοζάνη...και έπρεπε να είναι αλλα ας όψεται ο πρώην...Ο Ανδρέας...!

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Τόσες μέρες ακούω και διαβάζω πολλά. Μια ερώτηση, προς τους φίλους από το Βελβεντό, απλά για να κατανοήσω κάποια πράγματα: Εάν υποθέσουμε (αυτό εσείς στα Σέρβια και γύρω το ξέρετε καλύτερα...) πως η σημερινή δημοτική αρχή των Σερβίων δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Λέμε. Εάν... Ποιός μας λέει ότι, εάν γίνει η συνένωση και οι εκλογές, δεν θα εκλεγούν κάποιοι άλλοι που θα είναι καλύτεροι; Και, για τα χιόνια, μια και το ανέφερε ο φίλος! Σημασία έχουν και τα πρόσωπα...έτσι δεν είναι;;;

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Είσαι μέγας προβοκάτορας... :-)

Ανώνυμος είπε...

Απλά θέλω να κατανοήσω που εδράζεται αυτή η αντίθεση μεταξύ σας...κάποια πραγματα τα καταλαβαίνω και κανουν...μπαμ! Δεν έχουν να κάνουν τόσο με συγκεκριμένα πρόσωπα, όσο με καταστάσεις και συνθήκες! Υπέρ Βελβεντού...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να προσέβαλα τον κόσμο φίλε μου 2.13 μία διαπίστωση έκανα....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ΠΠ όση σημασία έχει το χρώμα από το τσουβάλι που θα βάλεις μέσα μια γάτα και ένα ποντίκι.
Δεν ξέρεις τι θα γίνει;

Ανώνυμος είπε...

Να δώσω ένα καλό, νομίζω, παράδειγμα; Η συνένωση θα οδηγήσει και σε συνένωση...χρεών των Σερβίων, του Βελβεντού, των Καμβουνίων και του Λιβαδερού! Και, από όσα ξέρω, το Βελβεντό δεν χρωστάει...τα Σέρβια κάτι...ψιλά τα χρωστάνε! Γιατί να κληθεί ο κάθε Βελβεντινός να επωμιστεί αυτό το βάρος; Είναι ένα λογικό επιχείρημα. Όχι, όμως, το ότι "οι Σερβιώτες είναι έτσι, είναι αλλιώς..."!!!

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Στο χωριό μας ΠΠ λέμε φρέσκα κουλούρια....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, όμως, φίλε Χ.Ε. θα είναι βαριά τα κουλούρια....χρεωμένα... (υπενθυμίζω πως είμαι υπέρ του "Καλλικράτη", αλλά πρέπει να δει η κυβέρνηση πολλά αρνητικά σημεία...)

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν λες για την ένωση και της Αιανής;Γιατί να μην υπάρξει ένας Δήμος που να αγκαλίαζει όλη την λίμνη;To πρόβλημα δεν νομίζω να είναι τα Σέρβια αυτή τη φορά;H μήπως και η Αιανή δεν θα ήθελε να συνενωθεί;Tότε όλοι μαζί και ο ψωριάρης(Σέρβια) χώρια......

X.E.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα της Αιανής έχει και άλλες παραμέτρους. Βάζουν το ζήτημα της "ιστορικότητας" κυρίως. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί να πάει η Αγία Παρασκευή και η Ροδιανή σε έναν...παραλίμνιο Δήμο. Και τα όρια Δήμων και Νομαρχιών δεν "σπάνε"...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θέλει και η Κοζάνη να έχει σύνορα με την λίμνη είναι φανερό ΠΠ.Για λόγους ιστορικούς θα ταίριαζε περισσότερο με τον παραλίμνιο Δήμο παρά με την Κοζάνη όπως για λόγους τουριστικούς ή εκμετάλλευσης της λίμνης επίσης.Αλλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Εμείς κοιτάζουμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας παρά να γίνουμε ένα δυνατός και γερά στεκούμενος στα δικά του πόδια Δήμος....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε σε πολλά, όπως το τελευταίο...Αυτό βλεπω μεταξύ σας και προσπαθω να το ερμηνεύσω, γιατί δεν γνωρίζω καλά πρόσωπα και πραγματα εκεί...Και έχω εκπλαγεί από το μένος μερικών, ενθεν κακείθεν! Όσο για την Κοζάνη, είναι προφανές πως θέλει πρόσβαση στη λίμνη. Αλλά γιατί νομίζω πως η Αιανή έχει πια στενότερυς δεσμούς με την Κοζάνη; Άλλωστε μην ξεχνάς πως ολόκληρος ο Τσιαρτιαμπάς θα είναι μαζί...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

I KOZANI THELI PROSVASEI STI LIMNI GIA NA KATASKEVASEI LIMANI KAI NA MPORESEI MESO ALIAKMONA NA SYNDETHEI ME TIN THALASA..ETSI OI KOZANITES EFOPLISTES THA KATAKTISOUN TA PELAGA TOU KOSMOU. BRAVO P.P. KAI X.E. TO KATALAVATE. E RE KATI EPIXIRIMATIKA MIALA POU KYKLOFOROUN EDO GYRO!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και όμως, εδώ και χρόνια αυτός ήταν ο στόχος του Πάρι...προφανώς όχι για τα όσα αναφέρεις...Ο Χ.Ε. ήδη έχει δώσει την απάντηση...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Tα έχουμε κάψει και τα έχουμε κάνει GYRO SE PITA φίλε 3.07.Μάθε λοιπόν ότι η Κοζάνη θα φέρει και θάλασσα μετά την αύξηση της θερμοκρασίας της Γης...


X.E.

Ανώνυμος είπε...

tora mou anoikses tin oreksi X.E.

Ανώνυμος είπε...

Βρέ Δημοσθένη, το κείμενο αυτό είναι μια μεγάλη αντίφαση 'αλλα ξεκινασ να πεις αλλα σκέφτεσε και αλλα λές. αφου δεν μπορείς κάτσε τουλάχιστον και ακου τους άλους.Οσο για τους αντιδημάρχους προτεινω παναγιωτούλα γιατί έχει τελειώσει όλο το ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Μια και μας άνοιξε η όρεξη έχω να κάνω μια πρόταση. Το πανάρχαιο έθιμο που αναβιώνει σε λίγες μέρες στο Βελβεντό για τη λουκανικοφαγία να το αφιερώσουμε φέτος στον Καλλικράτη. Γιατί το λουκάνικο που τους πρόσφερε ηταν πολυ μεγαλύτερο σε μέγεθο απ όλα τα λουκάνικα που έψησαν ολα αυτά τα χρόνια στις πλαγιές των ΠΙΕΡΊΩΝ,

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτε τώρα τα απωθημένας σας, εκτονωθείτε ...
Σε δυο τρεις μήνες μπροστά στην πραγματικότητα όλα θα αλλάξουν.
Τότε θα αρχίσει ο κομματικός ή τοπικιστικός φανατισμός των ψηφοδελτίων και η ουρά θα μπει κάτω από τα σκέλια.
Ποτέ δεν θα ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

βρε παλικαρια γιατι τοσσος ντορος με το βελβεντο!!?ας το αφησουν κοινοτητα το πολυ-πολυ,και ποιος τους ειπε ο`τι στα σερβια τους θελουν?!!ας μεινουν απομωνωμενοι με τα κομπλεξ τους,ας γινουν 4 ισχυροι δημοι κ` μια κοινοτητα με μηδενικα κονδυλια κ` δυναμη!!απλα...

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο από πάνω μου... Ας μείνουν μόνοι τους εκεί απομονωμένοι οι κομπλεξικοί που νομίζουν ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από το Βελβεντό...

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν η ζήλεια ψώρα...

Ανώνυμος είπε...

BRE PSONARES TOU KERATA, POIOS EIPE OTI TA SERBIA EINAI TO KENTRO TOU KOSMOU? TO BELBENTO EINAI TO KENTRO THS PERIOXHS. DEN TO KATALABATE? APO OLES TIS APOPSEIS.KAI H AIANH APO THN ALLH MERIA. DIOIKHTIKH PRWTEYOUSA TOU NEOY DHMOU THA EINAI TO BELBENTO KAI POLITISTIKH PRWTEYOYSA H AIANH. TA SERBIA THA ASXOLOYNTAI ME TO POTISMA TOU KAMPOU. ALLA KAI EKEI DEN TA KATAFERAN. BRETHIKAN POLITES POU EKLEBAN TON TOEB ME TIS HLEKTRONIKES KARTES. NA KLEBEIS KAI NERO ... A PA PA PA PA... PSONARES.

Ανώνυμος είπε...

ETSI EINAI KYRIE PLIATSO. ESY TI THA PROTEINES? AN SE RWTOUSAN POIOS PREPEI NA GINEI PRWTEYOUSA TI THA ELEGES? TA SERBIA POU XRWSTOUN TO SYMPAN H TO BELBENTO POY EINAI NOIKOKYRAIOI KAI KATHAROI? THA EXOUN ADIKO OI BELBENTINOI AN PAROUN TA PALOUKIA AN GINOUN TA SERBIA PRWTEYOUSA? EM KLEMENOI EM DARMENOI? KAI TO KSEROUN OLOI OTI AN ANALABEI TO BELBENTO THA KSELASPWSEI H PERIOXH. EDW KATANTHSAN NA KLEPSOUN NERO APO TO TOEB OI SERBIWTES. NERO MWRE BRHKATE NA KLEPSETE? ESY TI LES KYRIE PLIATSO? POIA PREPEI NA EINAI H PROTEVOUSA? DEN EINAI DIKAIO AFTO POU GRAFO?

Ανώνυμος είπε...

Ante ante. Mas ta ebgalan sti fora ola. Na enimerothei o kyrios RAGOUSIS amesos gia afto to klepsimo ton serbioton. Ante giati milane oloi gia kritiria synenoseon kai kanenas den ta vazei. As ksekinisoume me ayto.

Ανώνυμος είπε...

Μου βάζεις δύσκολα φίλε...Πολύ δύσκολα...Να σημειώσω κατ' αρχήν πως είμαι έξω από το...χορό! Και χορεύω πιο "εύκολα", από ότι εσείς, αφού δεν είμαι από τα μέρη σας.
1. Επειδή έχω μια...αδυναμία στο Βελβεντό και έχω πει ότι είναι το μόνο μέρος που θα έμενα εκτός Κοζάνης-Κρόκου, γνωρίζω κάποια πράγματα. Με το χέρι στην καρδιά....Αν ήμουν Βελβεντινός θα υπέγραφα κι εγώ το κείμενο κατά της συνένωσης!
2. Όμως, δεν είμαι και δεν μπορώ να νιώσω Βελβεντινός. Και δεν μπορώ να κρίνω με βάση κυρίως το συναίσθημα. Ρεαλιστικά, λοιπόν, δεν είναι εύκολο να οριστεί η έδρα εκεί. Επειδή είναι μεγαλύτερος ο Δήμος Σερβίων και επειδή είναι το γεωγραφικό σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής, εκεί θα είναι και η έδρα. Ρεσλιστικά. Δεν γίνεται διαφορετικά φίλε μου. Εάν γίνει η συνένωση, τα Σέρβια θα είναι η έδρα.
3. Εξακολουθώ να υποστηρίζω πως και τα πρόσωπα που διοικούν τον κάθε Δήμο παίζουν ρόλο. Και δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις! Επειδή καποιοι στα Σέρβια έκλεβαν νερό από τον ΤΟΕΒ πάει να πει ότι όλοι οι Σερβιώτες είναι κλέφτες; Φυσικά όχι!!!
4. Λογικά θα είστε συνδημότες. Μην οξύνετε την κατάσταση. Δεν θα είναι προς όφελος της περιοχής σας. Ηρεμήστε λίγο. Είδα πως έχεις καποια σοβαρα επιχειρηματα, όπως για τα χρέη, αλλά εισαι και οργισμένος...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Orgi kai 8ymos. Giati den rotisan kanenan. Oi sosialistes. kai to drama einai oti den exoume kai pou na pame. As mi xerete i deksia. Mexri proxtes mas ekleban. Orgi kai 8ymos.

Ανώνυμος είπε...

To ερωτημα που θέτουν έμεσα οι συμπαθέστατοι κατα τάλλα κάτοικοι του Βελβεντού κύριε
Π.Π είναιοτι τωρα που εφαγαν το ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ τον πουλο στην καθομιλουμένη αλλάζουμε ρότα και πάμε για κέντρο του νέου Δήμου το βελβεντό και δήμαρχο παλι απ το ίδιο μέρος. Σαν να ακούγεται λίγο εγωιστικό δε σου φαινεταi?

Ανώνυμος είπε...

Nαι είναι πραγματι αξιο απορίας το αίτημα αυτό και ακόμη και ακρως εγωιστικό και φαίνεται περίτρανα στο πρόσωπο του μεγά;λου οραματιστή ηγέτη Μανώλη ο οποίος μετα την επιστροφή του απτην πρωτευουσα δεν τρώει και δεν πίνει το πρωινό του΄Μάλιστα οι μικροί του φίλοι αναφέρουν οτι δεν μπαίνει ουτε στοFACEBOOK.Συνεχίζεται.....

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος λέει ρε παιδιά ότι αν προκύψει αύριο δήμαρχος απ' το Βελβεντό θα είναι πετυχημένος; Οι άνθρωποι λειτουργούν όπως λειτουργούν στον δικό τους περιχαρακωμένο χώρο. Ένα Δ.Δ. δηλαδή με υποδομές από τα παλιά... Σαν τον πέρπηρα δηλ. αν ξεφύγει απ' τα γνωστά μέρη... παρ' τον κάτω... Εδώ χρειάζεται παλιά καραβάνα γιατί η ευρύτερη περιοχή δεν παίζεται... Μόνο έναν Δήμ(αρχ)ο με σθένος χρειάζεστε τον Δημοσθένη. ΌΛΟΙ οι άλλοι απλώς... ΠΕΡΠΗΡΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγκυρο πολιτικο επιχειρημα το οτι ο Στεργιου δεν ειναι στο facebook. Ο Δημοσθενης ξέρει τι ειναι ιτνερνετ;

Ανώνυμος είπε...

SIGA MHN ASPASTOUME TIS BLAKEIES POU EGRAFE O 4.OO KAI O 4.O6. EMEIS THELOUME NA MEINOUME MONOI MAS. OUTE H PROTEVOUSA MAS XREIAZETAI OUTE TA MEGALEIA SAS. SAS TA XARIZOUME KYRIOI TWN SERBION. NA TA KRATHSEI O KYRIOS KOKOLIOS POU KSEREI APO DIMOSIES SXESEIS. SIGA MHN ZHLEPSOUME KAI THN EDRA SAS. NA THN EXETE KAI NA TH XAIRESTE. ENAS BILBINOS.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

καλα βρε φιλοι του βελβεντου,δεν καταλαβαινεται ο`τι αν γινει συννενωση 4 δημοι θα μεινουν..κοζανης,εορδαιας,σερβιων,βοιου. τι κεντρο βελβεντο κ`αιανη!!!αφου ανηκεται στα σερβια ακομα δεν το καταλαβατε??και η αιανη κοζανη.και υπηρεσιακα κ`γεωγραφικα κ`πλυθυσμιακα κ` ιστορικα κεντρο σε σας ειναι τα σερβια..γιατι ακουτε τον καθενα που δεν θελει να χασει την κουταλα!αν ειναι ικανος ας γινει δημαρχος σερβιων...

Ανώνυμος είπε...

KANENAS POU SEVETE TON EAFTO TOU DEN THA MPOROUSE NA DEXTI TO EYTELI KAI YPOTIMITIKO TITLO POU LEGETE " DIMARXOS SERVION". AFTO DEN EINAI TITLOS .EINAI KSEPESMOS.

Ανώνυμος είπε...

Για τοζήτημα του Δημάρχου Βελβεντου και την παθολογική του μανίά με το face book an θέλεις να το συζητήσουμε 12.21 τοανοίγουμε α΄λλα καλύτερα να ρωτήσεις τον ίδιο αν θέλει να ανοίξει το θέμα. Εγώ πάντως εδω είμαι και μπορώ να σου πω και άλλα δεν ξέρω κατα ποσο είσαι δυνατό να αντέξεις σ αυτά που θα ακούσεις και πρώτα απ όλους ο ίδιος ο Δήμαρχος. παντως εσύ παρε πρώυα άδεια γιτί σε βλέπω απ τους έμισθους του Δημάρχου και καλά ταισμένος και επεται συνεχεια...........

Ανώνυμος είπε...

Esy pires tin adeia toy KOKOSTHENI DHMOLIOU?

Το Προφίλ μας