Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Δημοπρατείται η Β’ Φάση Αποκατάστασης των ΜΑΒΕ













Για τη 16η Φεβρουαρίου 2010 ορίστηκε ο Διεθνής Μειοδοτικός Διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου: «Ολοκλήρωση έργου αποκατάστασης αποθέσεων των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι Κοζάνης» Β’ φάση. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 13.950.000 €. Σύμφωνα με τη σύντομη περιγραφή της σύμβασης, που αναφέρεται στην Περίληψη Διακήρυξης: «Το έργο αφορά την διαμόρφωση για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των αποθέσεων και του μεταλλείου της ΜΑΒΕ, με εκσκαφές, επιχώσεις, κατασκευή βαθμίδων επικοινωνίας, επικάλυψη των πρανών με φυτική γη πάχους 0,40μ, σπορά και φύτευση όλων των διαμορφωμένων τμημάτων με διάφορα φυτά και εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού δικτύου σε όλους τους χώρους φύτευσης καθώς και τη λήψη ιδιαίτερων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας λόγω ύπαρξης αμιάντου». Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε σαράντα ένα (41) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013» Κωδικός ΟΠΣ: 217182) και από Εθνικούς Πόρους. Φορέας διαχείρισης και αναθέτουσα αρχή είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και το άνοιγμα των προσφορών του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 10:00 στα Γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Α. Κοζάνης. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περιοχή των Καμβουνίων, που θα συμβάλλει στην ουσιαστική μείωση της ρύπανσης και θα τονώσει την απασχόληση στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως φαίνεται και στην περίληψη της διακήρυξης, δεν περιλαμβάνεται στο έργο η αποκατάσταση-κατεδάφιση-ενταφιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων και για τα οποία με προηγούμενη απόφαση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. είναι διαθέσιμα από το πρόγραμμα Ε.Π.ΠΕΡ περίπου άλλα 4.500.000 €. Ελπίζουμε και αυτή -Γ’ φάση- η τελευταία πρόταση-παρέμβαση για τις κτιριακές εγκαταστάσεις να είναι ανάλογη με τις δυο προηγούμενες, ώστε να απομακρυνθεί οριστικά το σενάριο δημιουργίας ΧΥΤΑΜ -Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου- στο Ζιδάνι. 
Γ.Μ. www.mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας