Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Κατολίσθηση στον Πολύμυλο

του Χρ. Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Κατολίσθηση σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον αγροτικό δρόμο που ενώνει τον Πολύμυλο με τον ποταμό Αλιάκμονα, ο οποίος εξυπηρετεί τις κτηνοτροφικές μονάδες του χωριού.Αποτέλεσμα της κατολίσθησης ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία για μερικές ημέρες και να μην μπορούν οι κτηνοτρόφοι να προσεγγίσουν στα ποιμνιοστάσια. Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν σταβλικές εγκαταστάσεις δυναμικότητας, περίπου 10.000 αιγοπροβάτων, αλλά και σημαντικού αριθμού μεγάλων ζώων.
Ο δήμος Ελλησπόντου από την πρώτη στιγμή έστειλε μηχανήματα που ήδη καθαρίζουν τον δρόμο, μεταφέροντας τα μπάζα με φορτηγά. Μερικώς η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, αλλά υπάρχει ο φόβος νέας κατολίσθησης. Γι? αυτό μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, έκαναν αυτοψία και παρακολουθούν το φαινόμενο, προκειμένου να προληφθεί τυχόν νέα κατολίσθηση. Χτες, βρέθηκε στο σημείο ο δήμαρχος Κώστας Σανίδης, ο οποίος δήλωσε ότι «μέλημά μας είναι η πλήρης διάνοιξη του δρόμου, αλλά και η λήψη μέτρων, ώστε να προλάβουμε κι? άλλη κατολίσθηση». Είναι πάντως ενδεικτικό της επικινδυνότητας της κατάστασης, το γεγονός ότι χτες την ώρα που περνούσε από την περιοχή ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Θεοδωρίδης, έγινε μία ακόμη μικρής έκτασης κατολίσθηση.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, «οι μηχανικοί που παρακολουθούν το φαινόμενο, προτείνουν την κατασκευή δύο πρανών, για την αποφυγή νέων κατολισθήσεων». Αυτά τα πρανή θα γίνουν, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο καθαρισμός του δρόμου από τα βράχια και τα μπάζα που έπεσαν. Ο Κ. Σανίδης εκτιμά ότι σε τρεις ημέρες θα ανοίξει πλήρως ο δρόμος, ενώ θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος να γίνουν οι εργασίες κατασκευής των πρανών, για την ασφάλεια του δρόμου.
Επίσης, με αφορμή την κατολίσθηση, ο δήμαρχος πρότεινε τη χρηματοδότηση για την ασφαλτόστρωση του δρόμου, ώστε να αξιοποιηθεί περαιτέρω η παραποτάμια περιοχή.  Κάνοντας μάλιστα μία σύγκριση της απέναντι περιοχής της Ημαθίας, ο Κ. Σανίδης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτοί είναι Ευρώπη και μείς είμαστε Αφρική», διευκρινίζοντας ότι «η πλευρά της Ημαθίας είναι αξιοποιημένη σε αντίθεση με την δική μας πλευρά που δεν αξιοποιήθηκε, αν και η περιοχή είναι πανέμορφη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας