Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ στην Εγνατία οδό

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Από την Καστοριά ξεκίνησαν οι πρώτες αγροτικές κινητοποιήσεις της Δυτ. Μακεδονίας, καθώς οι αγρότες της περιοχής συντονίζονται με τους συναδέλφους τους όλης της χώρας, στην πρώτη τους δυναμική αναμέτρηση με την κυβέρνηση. Χτες στις 2 το μεσημέρι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Άργους Ορεστικού, με περίπου ογδόντα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν τον κάθετο άξονα Καστοριάς Κοζάνης στον κόμβο του Κωσταραζίου. Οι αγρότες που είναι παραγωγοί μήλων, πατάτας, ντομάτας, σιτηρών κ.λ.π. ανοιγοκλείνουν ανά μισή ώρα τον οδικό άξονα, διεκδικώντας καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους, αποζημιώσεις για ζημιές που υπέστησαν διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής κ.λ.π. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άργους Ορεστικού, Κων/νου Αποστολίδη, θα μείνουμε στα μπλόκα όσο χρειαστεί. Η παραμονή μας θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις που θα δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στους εκπροσώπους των αγροτών». Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι «από αύριο θα πυκνώσει το μπλόκο του κόμβου του Κωσταραζίου, καθώς αναμένεται η έλευση κι άλλων τρακτέρ».
Στα Γρεβενά σε αγροτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες στη νομαρχία, αποφασίστηκε η συγκέντρωση των τρακτέρ κατά μήκος του δρόμου μπροστά στη νομαρχία. Από τη συμμετοχή θα εξαρτηθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ο αποκλεισμός δρόμων στις επόμενες μέρες. Εξ άλλου στο Αμύνταιο η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών διοργανώσει συγκέντρωση αγροτών την προσεχή Δευτέρα 18 του μήνα, με σκοπό να αποφασιστεί το στήσιμο αγροτικών μπλόκο στις 20 Ιανουαρίου. Σημείο κατάληψης θα είναι ο κόμβος του Αντιγόνου, στον εθνικό δρόμο Φλώρινας -Έδεσσας. Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κοζάνης ο «Μπούρινος» και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Γ. Πουτακίδης, δήλωσε ότι «οι κτηνοτρόφοι του νομού Κοζάνης θα βγουν στα μπλόκα στις 3 Φεβρουαρίου, συντονίζοντας τη δράση τους με τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας». Κατήγγειλε ότι «εδώ και τρία χρόνια οι κτηνοτρόφοι βιώνουν μία παρατεταμένη κρίση που τους οδηγεί στον αφανισμό. Οι τιμές εξακολουθούν να είναι εξευτελιστικές, το κόστος παραγωγής παραμένει υψηλό, χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα ουσιαστική ενίσχυση και στήριξη από την πολιτεία».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

San politis ton Servion meno isixos giati me tin eykeria aytin ton agroton 8a diekdikisoume san dimos oti mas xrostane

As katebei to ΠΑΛΙΚΑΡΙ tora na klisei tin Gefura, kai na zita tis epidotiseis, exodas Exoxiko stin Leptokaria axias 300.000 Euro !!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙΚΑΡΙ se perimenoume sti gefyra, oxi mono pitses na kouvalas - pitsadore !!!!

Το Προφίλ μας