Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Δωρεά οργάνων 50χρονης στο Μποδοσάκειο

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Ένα απρόσμενο δώρο ζωής έδωσε την Πρωτοχρονιά η οικογένεια μιας 50χρονης γυναίκας σε δύο νεφροπαθείς, οι οποίοι υποβάλλονταν εδώ και χρόνια σε αιμοκάθαρση, με την απόφασή της να δωρίσει για μεταμόσχευση τους νεφρούς της, ενώ χάρη και στη δωρεά των κερατοειδών της θα μπορέσουν να δουν κάποιοι συνάνθρωποί μας. Η 50χρονη γυναίκα που κατάγεται από την περιοχή και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρή, συνεπεία της σφαιρικής εγκεφαλικής ισχαιμίας που υπέστη μετά από καρδιακή ανακοπή.
Η οικογένεια, μετά από σχετική κρούση της διευθύντριας της ΜΕΘ Ευτέρπης Αποστολίδου, αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά οργάνων τους προσφιλούς προσώπου και να δωρίσει ζωή σε κάποιους άλλους ανθρώπους. Για το σκοπό αυτό στήθηκε για δεύτερη φορά σε διάρκεια μερικών μηνών, μία επιχείρηση μεταφοράς οργάνων από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι λήπτες των νεφρών είναι νέοι άνθρωποι από την Αττική και τη Θράκη αντίστοιχα. Σύμφωνα με κ. Αποστολίδου, οι χειρουργικές ομάδες του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης έφθασαν στο Μποδοσάκειο στη 1 τα ξημερώματα και προχώρησαν στη χειρουργική διαδικασία λήψης των νεφρών και των κερατοειδών, διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί και αμέσως μετά τα μοσχεύματα μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο Λαικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου έγιναν οι μεταμοσχεύσεις στους λήπτες, σε έναν άντρα 49 ετών και μία γυναίκα 47 ετών που βρισκόταν 7,5 και 5 χρόνια σε αιμοκάθαρση αντίστοιχα.
Η διευθύντρια της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα αυξηθεί και στην περιοχή μας η δωρεά οργάνων για μεταμόσχευση, καθώς ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος, γνωρίζει για τους σοβαρά πάσχοντες που βρίσκονται χρόνια σε λίστες αναμονής για τη λήψη μοσχευμάτων και απλά χρειάζεται μια μικρή ώθηση για να πάρει την απόφαση. Ταυτόχρονα εξέφρασε τις ευχαριστίες της προ τα μέλη της οικογένειας της 50χρονης γυναίκας, καθώς με την απόφασή τους για δωρεά οργάνων του προσφιλούς τους προσώπου συνέβαλλαν στην ανακούφιση δύο νέων συνανθρώπων μας που ταλαιπωρούνται χρόνια εξ αιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν και υποβάλλονταν για χρόνια σε αιμοκάθαρση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας