Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Τι συμβαίνει στο Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων???

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο ιστολόγιό μας υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων.
Σύμφωνα με μηνύματα που έφτασαν, η Πρόεδρος του ΜΟΣ κ. Χρυσάνθη Καραγιαννίδου φέρεται να αθετεί συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την Προεδρία του Ομίλου. Η συμφωνία έλεγε να παραμείνει πρόεδρος η κ. Καραγιαννίδου για τη μισή θητεία και να αλλάξει με τον κ. Γ. Λεπίδα για το υπόλοιπο διάστημα. Τώρα που θα έπρεπε κανονικά να γίνει η αλλαγή, εκείνη αρνείται να παραδώσει την προεδρία.
Από ότι φαίνεται η υπόθεση θα συνεχιστεί και αναμένουμε εξελίξεις...

Το σημερινό Δ.Σ. αποτελείται από τους:
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΛΕΠΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΜΟΥΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ - ΤΑΜΙΑΣ
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗ ΕΛΕΝΗ - ΜΕΛΟΣ
ΒΑΡΤΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΜΕΛΟΣ
ΧΥΤΑ ΙΩΑΝΝΑ - ΜΕΛΟΣ

Αναπληρωματικά μέλη: ΛΑΪΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Σχόλιο ai-vreS: ο ΜΟΣ εδώ και πολλά χρόνια είναι φορέας πολιτισμού στην περιοχή μας και συμβάλλει τα μέγιστα με τη δράση του. Τέτοιες ειδήσεις μας στενοχωρούν και πλήττουν το κύρος του ομίλου. Οι "συμφωνίες κυρίων" οφείλουν να τηρούνται...

Free Signature Generator

Free Signature Generator

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες πραγματικά αποτελούν πλήγμα για το κύρος του Μορφωτικού.
Η συμμετοχή στον Μορφωτικό ειναι εθελοντική και πρέπει να στηρίζεται στην αποδοχή απο τα μέλη.
Καρέκλες ιδιόκτητες δεν υπάρχουν και δεν έχει νόημα το γάντζωμα στην καρέκλα οταν υπάρχουν ηθικές δεσμεύσεις.
Θέλω να πιστεύω οτι τα μέλη του ΔΣ θα αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα το πρόβλημα που προέκυψε και τελικά θα επικρατήσει η λογική για το καλό του Μορφωτικού και του τόπου μας γιατί ο ΜΟρφωτικό ειναι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο φορέας με την ευρύτερη αποδοχή.
Εάν καταφέρουμε να τον υπονομεύσουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ανώνυμος είπε...

ενα εχω να πω αρχη ανδρα (και γυνη) δεικνυσι

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα, η εμμονή στην παραμονή μια θέσης, μόνο σε πόλωση μπορεί να οδηγήσει, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Κρίμα να ενδιαφερόμαστε μόνο για την προσωπική ανάδειξη, και όχι για την συνολική εικόνα ενός φορέα!

Ανώνυμος είπε...

Να μην παραβλέπουμε όμως το γεγονός ότι στη θητεία της κ. Καραγιαννίδου από τη μια έγιναν *πολλές* εκδηλώσεις στο Δήμο μας και από την άλλη επιτέλους αποκαταστάθηκαν και οι σχέσεις του μορφωτικού ομίλου με το δημαρχείο που είχαν διαρραγεί κατά το παρελθόν.

Μάλιστα οι σχέσεις αναθερμάνθηκαν τόσο πολύ που κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο δήμαρχος ενώ δεν χρηματοδοτούσε καμία εκδήλωση επί θητείας προηγούμενου προέδρου, τώρα όχι μόνο χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις του ομίλου αλλά διαθέτει και υπάλληλο προς αρωγή των.

Ανώνυμος είπε...

Ο σκοπός του ΜΟΣ δεν είναι να έχει καλές σχέσεις (μόνο) με τον εκάστοτε Δήμαρχο, αλλά να προωθεί τα θέματα του πολιτισμού και γιατί όχι να παρεμβαίνει όταν και όπου χρειάζεται. Από την άλλη ο Δήμος έχει υποχρέωση -άσχετα με τη σχέση που διατηρεί κάθε φορά με τον/την Πρόεδρο- να βοηθά και να στηρίζει ΠΑΝΤΑ το έργο του ΜΟΣ. Ο Μορφωτικός Όμιλος δεν θα πρέπει να αποτελέσει υποχείριο κανενός με το πρόσχημα της οικονομικής ανταμοιβής.

Νίκος και Γιάννης είπε...

Έτσι, έτσι, έτσι. Όμως τι γίνεται στην πραγματικότητα?

Όταν ο πρόεδρος του ΜΟΣ είναι πρόσωπο αρεστό στο δημαρχο τότε πληρώνει και δίνει και υπάλληλο να βοηθάει.
Όταν ο πρόεδρος του ΜΟΣ είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ από το δήμαρχο τοτε ο δημαρχος δε δίνει ούτε ενα ευρουλάκι τσακιστό...

Και ανάποδα: όταν ο δήμαρχος είναι ίδιου κόμματος και συνομοταξίας με τον πρόεδρο, τα Σερβιώτικα Νέα τον εκθειάζουν. Όταν ο δήμαρχος είναι διαφορετικού κόμματος τότε γράφεται και κανένα άρθρο με κριτική.

Συμπέρασμα???? Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Και αν κάποιοι σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν την καρέκλα του προέδρου του ΜΟΣ ως πολιτικό εφαλτήριο είναι γελασμένοι, γιατί ο κόσμος δεν είναι χαζός. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. Και έχει καταλάβει πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τώρα δίνει (καλώς τα δίνει) ο Δήμος τα δικά μας λεφτά στο Μορφωτικό Όμιλο, ενώ πριν δεν τα έδινε; Τι άλλαξε; Μήπως ο ΜΟΣ έγινε «υπάλληλος» του Δήμου; (Κοκολιού εννοώ)

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι αυτός ο ανώνυμος σχολιαστής που έχει το μυαλό του κολλημένο στην καρέκλα του Δημαρχείου και υποψιάζεται όποιον προσφέρει έργο ότι εκεί αποσκοπεί; Βέβαια έχει και κάποιο δίκιο γιατί μερικοί στο παρελθόν εκμεταλλευτήκαν την καρέκλα του ΜΟΣ Δεν είναι όμως όλοι ίδιοι.

Ανώνυμος είπε...

ayta mono sta servia ginontai!!

Ανώνυμος είπε...

ayta mono sta servia ginontai..

Ανώνυμος είπε...

''Mia fora kai ena kero itane enas Morfotikos Omilos pou ton legane Ta Kastra'' Distixos eki katelixe o morfotikos mas, idriges kabgades iperopsies Mateodoxies kai ola ta isies pou elege kai o ''ZIKOS'' I ousia einai Mia: k Xrisanthi to mono kalo pou ixate na kanete itane na min anakateytite ka8olou ma ka8olou ston MOS, den antilif8ikate oti edo kai xronia merikoi kirioi sta servia to 8eorousan kastro tis Dexias, kai tora sxizode kai malonoun pios 8a labi tin exousia mias kai o morfotikos, to kastro epese kai, periil8e stin sosialorizospastiki aristera. Aytin einai i ali8ia. To apotelesma 8a fanei se liga xronia pou 8a dieli8ei telios. pane ta orea arthra anamniseon pou dimosieye o k Koutsoubalas, kai tora edo kai kero plironoume sindromi gia na diabazoume arthra poliselida pou naferode stin adistasi, sto KKE. se ayton ton rithmo na sinexisete kiroi tou MOS kai na lete kai ena eyxaristo ston Dimarxo pou plironi tin ekdosi tis efimeridas gia na exete esis bima logou. kai min pite oti den simbeni ayto dioti elexistoi einai aytoi pou plironoune sindromi metaxi ton opoion kai ego.

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό δεν μπορούν να πάνε τα Σέρβια μπροστά, αφού σε ότι γίνεται ή σε κάτι καινούριο που ξεκινάει αρχίζουν οι υποψίες, αρχίζουν τις διαπλοκές,οι συνοσιομολογίες, οι κομματολογίες , αρχίζουν τα συμφέροντα, οι δολοπλοκίες και στο τέλος όλα αμαυρώνουν.
Π.Χ
Όλα αυτά για με φερόμενη αθέτηση συμφωνίας του θέματος είναι προφανώς αν είναι αλήθεια κάτι που μπορεί να λυθεί σε 5΄ της ώρας μεταξύ τους χωρίς να μας πέφτει και λόγος.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί ,ο Μ.Ο.Σ δεν πάει καλά και τσακωνονται για την καρεκλα. Δειγμα καταπτωσης του ΜΟΣ ειναι οτι η εφημεριδα βγαινει ανα διμηνο, ενω καποτε ηταν καθε μήνα σταθερά!
Μετά οι σχέσεις του Δημαρχου με τον ΜΟΣ πως είναι;
Γιατί ο δημαρχος εβγαλε ξανα τον ΔΗΜΟΤΗ;
Για να προβάλλει τα εργα του και να πολεμησει την εφημεριδα ΤΑ ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ...
Γιατι ο Δημαρχος δεν ενδιαφερθηκε - αντι να βγαλει τον Δημοτη- να ενισχυσει την εφημεριδα του ΜΟΣ και να βγαινει καθε μηνα σταθερα.
Λεει η υλη στα Σερβιωτικα ΝΕΑ κλεινει εως τις 25 καθε περιττού μήνα και βγαινει καθε 2μηνο.
Ενω ο Δημοτης καθε μηνα...
Είσατε πόσο πετυχημενα είναι και τα καναλια του Δημαρχου, ΣΕΡΒΙΑ ΤV και Δημοτικο Ραδιοφωνο...
Ολα πανε..κατηφορικα!!!
Είναι οπως στο σκι...
Και στο ΜΟΣ αρχισε η κατηφορα...
Και πότε θα...σταματήσει;

Ανώνυμος είπε...

Τα μέλη του ΔΣ του "Μορφωτικού" συλλόγου Σερβίων
που θέλουν να αντικαταστήσουν την πρόεδρο ανήκουν
3 στο ΚΚΕ,2 στο ΣΥΡΙΖΑ και 1 στο ΠΑΣΟΚ.Δυνατή ομάδα και όλοι βολεμένοι στο δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε θα πρέπει να σκεφτόμαστε με μπροστινό μέρος του κεφαλιού μας και όχι με το πίσω μέρος προσπαθώντας να βρούμε φαντάσματα.Εδώ και χρόνια ο μορφωτικός προσπαθεί να ανανεωθεί αλλά ουσιαστικά δεν ανανεώθηκε αφού δεν υπάρχουν (εκτός απο κάποιες λαμπρές εξαιρέσεις)
άνθρωποι με νέες ιδέες και με ελευθερο χρόνο που να ασχοληθούν σοβαρά με τον ΜΟΣ στα Σέρβια.Αλλά ότι θέλει κόπο στα Σέρβια συνήθως πάει κατά διαόλου.Ποιος Σύλλογος πάει καλά;Μηπως ο αθλητικός;Οπως λέει και ένας φίλος για τα Σέρβια που κάποτε είχαν στίβο τώρα έχουν ΄΄στρίβω΄΄.Δεν βλέπουμε το Βελβεντό με γυναικεία ομάδα μπάσκετ στην Α2 με ομάδα μπάσκετ ανδρων-εφήβων-παίδων που πρωταγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα και το βασικότερο με παιδιά από το Βελβεντό.Ολα αυτά βέβαια δεν τα κάνει ένας άνθρωπος στο Βελβεντό αλλά ένα σύνολο ανθρώπων που φυσικά όλοι τους δεν θα ήθελαν να γίνουν Δήμαρχοι.Τον στρατηγό λοιπόν τον φτιάχνουν οι στρατιώτες.Αρα μάλλον στα Σέρβια έχουμε έλλειμα από στρατιώτες.Γιατί απο Στρατηγούς έχουμε να φαν και οι κότες....
Και για τους συντάκτες του blog που τους αρέσουν οι λαικές σοφίες:΄΄Αμ δε βρέξς τον κώλο σς ψάρια δεν τρως΄΄.

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε (8 Απριλίου 9.22)φαίνεται το χούι του φακελώματος δεν λέει να σε αφήσει.Απο κάτι τέτοιους καταντήσαμε στο σημερινό χάλι. Βέβαια δεν χρειάζεται να υποθέσουμε την πολιτική σου τοποθέτηση σαν γνήσιος "πατριώτης" των μετόπισθεν. Αλήθεια πές μας τι δουλειά κάνεις ;
Μήπως εισαι απο τους νεοπροσληφθέντες αγροφύλακες ;
Αφού λοιπόν έκανες το φακέλωμα πές μας πως τα βολεμένα μέλη του ΔΣ που ανήκουν σε κόματα που λές ψήφισαν την Πρόεδρο του Μορφωτικού ; Πέρασε ποτέ απο το μυαλό σου να ψηφίσεις για αξίωμα κάποιον που να ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο;
Εισαι η κλασική περίπτωση του "μέσου" ανθρωπάκου που θέλει να τα έχει καλά με την εξουσία χωρίς ποτέ να εκδηλώνεται ανοιχτά.

Ανώνυμος είπε...

Το 2004 όταν συζητούσα με φίλους το γεγονός ότι μάλλον θα βγει η Νέα Δημοκρατία και θα τα αλλάξει ΟΛΑ πίστευα ότι μια αλλαγή μωρέ είναι καλή. Στο κάτω κάτω στα πλαίσια μιας ευρωπαϊκής ένωσης λίγα είναι αυτά που μπορούν να βλάψουν. Οι φίλοι μου (για τους δεξιούς μιλάω) ήταν νέοι σε ηλικία.

Όταν μιλούσα όμως με κάποιους "παλαιότερους" ηλικιακά, μου έλεγαν: "Δεν ξέρεις αγόρι μου τι θα πει Δεξιά. Δεν την έζησες".

Εγώ γελούσα γιατί πραγματικά θεωρούσα ότι αυτά είναι ξεπερασμένα και ανόητα και ότι μιλούσαν συναισθηματικά. "Είμαστε σε άλλες εποχές", έλεγα.

Με στεναχωρεί πολύ που έκανα λάθος.
Μου δίνει ελπίδα όμως το γεγονός ότι πλέον ΞΕΡΩ. ΓΝΩΡΙΖΩ!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΠΟΤΕ!

Με κατάντησαν φοβικό, μικρό, ασήμαντο, σκουπίδι! Με κατάντησαν να φοβάμαι τον αστυνομικό, τον διπλανό μου αλλοδαπό, τον νέο που φοράει κουκούλα! Μου μαθαίνουν ότι οι "τρομοκράτες" βγαίνουν από τα πανεπιστήμια!! Μου μαθαίνουν ότι είμαι άχρηστος και επικίνδυνος γιατί είμαι όλη μέρα στους υπολογιστές μπροστά!"

Ανώνυμος είπε...

Den einai tixea i onomasia tou silogou
''TA KASTRA'',
Giafka aristeron kai proodeytikon ton katidisan. Plirono sindromi tosa xronia gia na diabazo poliselida arthra tis adistaseos tou KKE kai tou olokaytomatos, kai to simadikotero oi kirioi pou arthrografoune briskoun kai tsaba vima giati o Dimos Servion plironi se teliki
Ti allo exi sira kirioi?

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε που παρεκτρέπω τη συζήτηση, αλλά ξεχάσατε να ρωτήσετε τους παλιούς να σας πούνε τη σήμαινε και ΑΡΙΣΤΕΡΑ, στο κάτω κάτω εκείνη την εποχή πώς να το κάνουμε η νόμιμη εξουσία ήτανε της Δεξιάς και η Αριστερά ήτανε στην παρανομία, κάτι σας τους σημερινούς χούλιγκανς που οι αρχηγοί τους αλλά συμφωνούσανε και αυτοί άλλα κάνανε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ξεφτέρι που τους έχεις όλους φακελωμένους, σκέφτηκες ποιοι εξέλεξαν τη σημερινή Πρόεδρο του μορφωτικού; Σου λέω την απάντηση γιατί αποκλείεται να τη βρεις μόνο σου. Σύμφωνα με τους φακέλους που κρατάς την εξέλεξαν «3 από το ΚΚΕ, 2 από το ΣΥΡΙΖΑ και 1 από το ΠΑΣΟΚ»

Ανώνυμος είπε...

Ο Μ.Ο.Σ πάει για διάλυση.Σε λιγο καιρο, δεν θα υπαρχει ουτε στα χαρτια...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ποιός είναι πρόεδρος του "μορφωτικού" συλλόγου Σερβίων;Η Καραγιαννίδη,η Τσικαρδάνη-Πεκοπούλου ή ο Λεπίδας;

Ανώνυμος είπε...

εγώ δε κατάφερα ακόμα να καταλάβω τελικά πού ξοδεύονται τα χρήματα που εισπράτει ο Μορφωτικός.
Από ό,τι έχω ακούσει (και διορθώστε με αν κάνω λάθος)τα έσοδα του ΜΟΣ προέρχονται από
- Συνδρομές από την εφημερίδα
- Εισπράξεις από τις Διαφημίσεις της εφημερίδας
- Κονδύλια από τον Δήμο Σερβίων
- Κονδύλια και έκτατες εισφορές (όπως κάλυψη κάποιων εκδηλώσεων) από τη Νομαρχία Κοζάνης
- Έκτατες εισφορές από κάποιους πολίτες είτε για την μνήμη αποθανόντων είτε για ευχαριστήρια.είτε για συγχαρητήρια ακόμα και από μικρές αγγελίες.
- Πώληση Βιβλίων του ΜΟΣ

Ποιά είναι τα έξοδα του ΜΟΣ? (πάγια ή έκτακτα)

Ποτέ όμως δεν έχω δει (από τότε που διαβάζω την εφημερίδα του ΜΟΣ) έναν απλό υπολογισμό εσόδων-εξόδων ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ.

Π.Β.

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτα φιλε μου ειναι πολυ δυσκολο να μαθεις που πανε. εγω παντως εχω μαθει πως οι προηγουμενες διοικησεις του ΜΟΣ(που σημερα ασκουν εντονη κριτικη για κακοδιαχειριση παντου) ειχαν παραδωσει τον ΜΟΣ με κατι χιλιαδες ευρω ελλειμα.Σε πληροφορω λοιπον πως σημερα ο ΜΟΣ εχει καταθεσεις κοντα στις 20 χιλιαδες ευρω. Μηπως λοιπον η κ.Καραγιαννιδου ετρεξε και μοχθησε αρκετα? Και γιατι(αν ισχυουν τα παραπανω) εχουν σκυλιασει καποιοι να αλλαξει χερια η προεδρια?
-Ειναι σε ολους γνωστο πως πολλοι απο το ΔΣ του ΜΟΣ θα ηθελαν μια πιο εχθρικη σταση απεναντι στην υπαρχουσα δημοτικη αρχη και οχι μια καλη συνεργασια οπως τωρα(κατι που θα αποτελουσε αλλη μια παγκοσμια πρωτοτυπια των Σερβιων). Μηπως αυτος ειναι και ο λογος που αυτοι θελουν και την αλλαγη του προεδρου.Μαλλον μολις βελτιωθηκαν τα οικονομικα οι εν λογω κυριοι και κυριες αποφασισαν πως δεν εχουν αναγκη κανεναν Δημαρχο ή Νομαρχη και ηρθε η ωρα για αλλαγη πλευσης.
-Τελικα μηπως πρεπει να εξηγησουν ακριβως γιατι θελουν αλλαγη προεδριας και να αφησουν τα περι προφορικων συμφωνιων στην ακρη?

Το Προφίλ μας