Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Μέτρα για τη διαρροή 300 κιλών λαδιού

Συνεχίστηκαν και χτες τα μέτρα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από τα 300 κιλά λαδιού που διέρρευσαν στην 4η μονάδα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Στο μεταξύ, από πλευράς νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, μόλις πληροφορήθηκε από τον «Π» για το νέο βιομηχανικό ατύχημα και τις περιβαλλοντικές διαστάσεις, έδωσε εντολή στη διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ να πράξει τα δέοντα. Να σημειωθεί ότι ο νομάρχης δεν είχε ενημερωθεί από τη ΔΕΗ, η οποία οφείλει να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές με βάση τη νομοθεσία. Η διευθύντρια της διεύθυνσης Περιβάλοντος της Ν.Α. Κοζάνης έστειλε προχτές έγγραφο προς τη ΔΕΗ, με το οποίο ζητά πλήρη ενημέρωση για τη διαρροή του λιπαντικού ελαίου. Μέχρι χτες αργά το μεσημέρι, δεν είχε υπάρξει καμία απάντηση ? ενημέρωση από τη ΔΕΗ, κάτι το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Χτες, στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ολοκληρώθηκε η περισυλλογή του υλικού που χρησιμοποιήθηκε (ρινίσματα) για την συγκράτηση και απορρόφηση του επικίνδυνου ελαίου. Το υλικό αυτό συγκεντρώθηκε και φυλάσσεται με βάση τα μέτρα που προβλέπονται για επικίνδυνα υλικά, προκειμένου να γίνει η ασφαλής διαχείριση και διάθεση από εξειδικευμένη εταιρία. Επίσης, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του σωματείου του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου με τον διευθυντή του σταθμού, με αντικείμενο το νέο βιομηχανικό ατύχημα. Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν στην διεύθυνση την ανησυχία όλων των εργαζομένων, καθώς το λάδι που διέρρευσε έπεσε σε αγωγούς με μεγάλη θερμοκρασία και έγινε έκλυση επικίνδυνων αερίων.
Να σημειωθεί ότι η διαρροή των εκατοντάδων κιλών λαδιού προκλήθηκε στις 8 το βράδυ της περασμένη Τετάρτης, όταν έσκασε αγωγός τροφοδοσίας λαδιού στα 8 μέτρα της 4ης μονάδας, κατά τη διάρκεια εκκίνησης της μονάδας και συγχρονισμού της με το δίκτυο. Χτες έγινε συγκόλληση του σκασμένου σωλήνα, οπότε ξεκίνησε κανονικά η λειτουργία της 4ης μονάδας. Σε σχέση με το νέο περιβαλλοντικό επεισόδιο οι εργαζόμενοι το αξιολογούν ως πολύ σοβαρό και εκφράζουν την ανησυχία τους, κυρίως για την έκλυση αερίων, σε αντίθεση με τη διεύθυνση του σταθμού, η οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα.
Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος-ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Εμείς το βρήκαμε στο ιστολόγιο pontokomicom

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λιγο λαδακι επεσε βρε παιδια...Δεν εγινε και τιποτε..Δεν χαλασε ο κοσμος...Ολο με την ΔΕΗ τα βάλατε! Αν δεν ηταν και αυτη, πως θα ζούσαμε;

Το Προφίλ μας