Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

"Το γάλα" - θεατρική παράσταση του θιάσου της Άννας Βαγενά

Mια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας. «Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο. Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.

Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων. Το έργο, που παίχτηκε για δύο συνεχείς χρονιές με τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στην Αθήνα, το παρακολούθησαν πάνω από 50.000 θεατές. Επίσης η παράσταση ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.
Η θεατρική παράσταση «Το γάλα» θα παρουσιαστεί στην πόλη της Κοζάνης τη Δευτέρα 6 (1 παράσταση) στις 9 το βράδυ και την Τρίτη 7 Απριλίου (2 παραστάσεις) στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία της Δ.Ε.Π.Α.Κ.Π.Κ. Παύλου Μελά και Αυλιώτη (2ος όροφος) σε εργάσιμες ώρες και μέρες. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24610 21285.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά, Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά), Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίο, Μουσική επιμέλεια : Άννα Βαγενά, Βοηθός Σκηνοθέτη : Ελένη Πολιτοπούλου
ΔΙΑΝΟΜΗ :
Μάνα : Άννα Βαγενά, Λευτέρης : Δημήτρης Πατσής, Αντώνης : Στέφανος Κοσμίδης,
Νατάσα : Ανθή Κόκκινου
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
22,00ΕΥΡΩ, Φοιτητικό – μαθητικό 18,00ΕΥΡΩ

Πηγή: Δήμος Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας