Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ai-vreS: Σφαγείο στα Σέρβια - πότε???

(φωτο: kozan.gr)
Διαβάζουμε σήμερα στα σάιτς της Κοζάνης για τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου Σφαγείου Κοζάνης που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 5 Απριλίου 2009, στις 11 το πρωί, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλη Παπαδόπουλο. Το νέο σφαγείο βρίσκεται στο 3ο χιλιόμετρο της Βιοτεχνικής περιοχής «Κασλά» (έναντι Ι.Μονής Αναλήψεως).

Στην εφημερίδα Δημότης Σερβίων διαβάσαμε πρόσφατα ότι "τα υπερσύγχρονα δημοτικά σφαγεία ολοκληρώνονται στο τέλος του μήνα". Βέβαια δε διευκρινίζεται στο τέλος ποιου μήνα θα ολοκληρωθούν. Τα σφαγεία. Τα πολλά σφαγεία. Πληθυντικός αριθμός. Πόσα ακριβώς σφαγεία βέβαια δεν ξέρουμε. Εμείς και με ένα ευχαριστημένοι θα είμαστε...
Με το δεδομένο ότι η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι είναι μηνιαία (βγήκε μια φορά το Δεκέμβρη του 2008 και μια φορά το Μάρτη του 2009) μάλλον περίεργη αντίληψη έχουν εκεί στη σύνταξη για τη διάρκεια τoυ μήνα!!!

Κατά τα άλλα η εφημερίδα Δημότης ήταν μια από τα ίδια. Μια συλλογή των δελτίων τύπου που έβγαλε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Σερβίων κι ένα σαλόνι γεμάτο φωτογραφίες της αποκριάς. Έτσι, να μην κάνουν και διπλό κόπο εκεί στο γραφείο τύπου του Δήμου. Μια φορά γράφουν τα δελτία τύπου και ανακυκλώνονται. Μία παρατήρηση: μετά τα σχόλια που ακούστηκαν και γράφτηκαν στο servianet.gr και αναδημοσιεύσαμε κι εμείς http://ai-vres.blogspot.com/2008/12/blog-post_4314.html, αφαιρέθηκε το κλεμμένο λογότυπο που ανήκει στον ιστοχώρο servianet και αντικαταστάθηκε από το λογότυπο του Δήμου... για τις φωτογραφίες πάλι όρκο δεν παίρνουμε...

Κάτι τελευταίο: αν κρίνουμε από τη συμμετοχή με σχόλια και με e-mails που μας ήρθαν μάλλον σας άρεσε η πρωταπριλιάτικη πλάκα μας... :)
Free Signature Generator

Free Signature Generator

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λενε οτι τα σφαγεια Σερβιων θα λειτουργησουν, με αναθεση σε ιδιωτη. Αλλά πότε; Αργησε πολύ ο δημαρχος να το λειτουργησει (κλειστόν) και ολοι οι κτηνοτροφοι της περιοχής πηγαν στα σφαγεια Κοζανης...

Ανώνυμος είπε...

ειναι που σε καθε ευκαιρια τονιζει ο δημαρχος οτι εκανε το σφαγειο. αντε να δουμε ποτε τελικα θα γινουν τα εγκαινια και ποτε στην πραγματικοτητα θα λειτουργησει (γιατι ειναι δυο διαφορετικα πραγματα)

Ανώνυμος είπε...

Ι ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ -που ξεκίνησε Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΛΕΙΒΝΕτο 1996- ΕΠΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΤΣΙΓΚΟΙΔΑ, ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2000. ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΥΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΓΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ. ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΟΜΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΕ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Είναι εμφανές οτι το εργο του Σφαγείου Σερβίων μπαίνει πλέον σε τροχιά προγραμματικής λειτουργίας μέσα στο 2009, με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων ανάθεσης για την αψογη λειτουργικοτητά του. Εχει ετοιμαστεί η μελέτη που αφορά το πρότυπο λειτουργίας του και ηδη κινούνται όλες οι διαδικασίες, που θα κάνουν το υπερσύγχρονο Σφαγείο Σερβίων το ''ανταγωνιστικότερο'' όλων για όλη την Δυτική Μακεδονία. Αλλωστε μην ξεχνάμε, οτι η μεγαλύτερη μερίδα κτηνοτρόφων είναι στην ευρύτερη περιοχή Σερβίων-Λιβαδερού-Καμβουνίων και αν εξαιρέσει κανείς 2-3 που εχουν κτηνοτροφική μονάδα και πήγαν στο...Σφαγείο Κοζάνης, όλοι οι άλλοι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, θα βρούν την καλύτερη εξυπηρέτηση απο το Σφαγείο Σερβίων.
Η υποδομή στο Νέο Σφαγείο Σερβίων είναι η πιο σύγχρονη και εγγυάται άριστες συνθήκες υγιεινής και λειτουργικότητας των εγκαταστάσεων του.Είναι επιβράβευση της σημερινής δημοτικής αρχής, που με το συνεχόμενο αναπτυξιακό ενδιαφέρον της, καταφερε να ολοκληρώσει ενα συγχρονο έργο υποδομής για τα Σέρβια και η κοινωνία το αναγνωρίζει. Ενδιάμεσες χρονικές δυσκολίες που προέκυπταν, στην άμεση λειτουργία του, είχαν να κάνουν με την εν γένει γραφειοκρατία και βέβαια με το ΠΡΟΤΥΠΟ που τελικά θα επιλεγεί για την λειτουργία του.Ολα τα γραφειοκρατικά προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και ηδη η δημοτική αρχή είναι πανέτοιμη να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Νέου Σφαγείου Σερβίων,κάτι το οποίο προσδιορίζεται για τους επόμενους μήνες και σαφέστατα εντός τρέχοντος έτους.Η δημοτική αρχή αποδεικνύει οτι απο το 2002 και μετά εγιναν πραγματικότητα ΟΛΑ τα μεγάλα εργα υποδομής στα Σερβια και στα Δημοτικά Διαμερίσματα και μέχρι το τλεος της θητείας της, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ οσα εργα είχαν προγραμματισθεί και εκτελούνται με ταχύτατους ρυθμούς. Πεποίθηση της σημερινής Δημοτικής αρχής είναι οτι εποικοδομητικό της εργο παράγεται καθημερινά και η οικονομική τόνωση της εμπορικής ζωής της περιοχής μας είναι γεγονός. Ολα αυτά είναι Επιστέγασμα του Αδιαλείπτου ενδιαφέροντος του Δημάρχου Σερβίων για την πολη και την περιοχή μας και είναι ο Εγγυητής της συνεχόμενης-ανοδικής πορείας του Δήμου Σερβίων σε ολα τα επίπεδα προόδου του τόπου μας...

Ανώνυμος είπε...

πρωτη φορα ειδα να γραφει καποιος ενα κανταρι κειμενο και να μην λεει τιποτα

Νίκος & Γιάννης είπε...

Ρε φίλε έχεις μπερδευτεί και δεν ξέρεις τι λες. Είπες κατά σειρά (αντιγράφω από το μακροσκελέστατο και άνευ ουσίας) κείμενό σου ότι το σφαγείο
1. «μπαίνει πλέον σε τροχιά προγραμματικής λειτουργίας μέσα στο 2009»
2. «ο δήμαρχος κατάφερε να ολοκληρώσει ένα σύγχρονο έργο»
3. «η δημοτική αρχή είναι πανέτοιμη να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Νέου Σφαγείου Σερβίων»
Δηλαδή δύο φορές λες ότι το σφαγείο θα γίνει κάποτε και μία φορά λες ότι το σφαγείο τελείωσε. Τελικά το σφαγείο ή είναι έτοιμο ή δεν είναι. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.
Σε ρωτώ λοιπόν ο δήμαρχος ΤΩΡΑ θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας???? Αυτός έλεγε ότι έως το τέλος του Μάρτη θα το εγκαινιάσει κιόλας – να σου στείλω ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ το απόκομμα της εφημερίδας Δημότης να το δεις πρωτοσέλιδο και με φωτογραφία!!!!
Λες μετά πεποίθηση της σημερινής Δημοτικής αρχής είναι ότι το «εποικοδομητικό της έργο παράγεται καθημερινά και η οικονομική τόνωση της εμπορικής ζωής της περιοχής μας είναι γεγονός» για πες ποιο είναι το έργο της δημοτικής αρχής? Και με ποιον τρόπο τόνωσε την εμπορική ζωή της περιοχής μας? Και μη μου πεις με το σφαγείο γιατί το σφαγείο ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Το Σφαγείο είναι όντως έτοιμο. Θα λειτουργήσει όντως μέσα στο 2009. Τι θέμα ξέρετε ποιο είναι όμως; Η αφέλεια και η ανευθυνότητα με την οποία χειρίζεται ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή κάποια σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
Κρατήστε αυτά και θα με θυμηθείτε σε ένα χρόνο.
1)Πόσο μέσα θα μπαίνει ο Δήμος οικονομικά εξαιτίας των χειρισμών του Δημάρχου
2)Για πόσο θα λειτουργήσει το σφαγείο εξαιτίας των χειρισμών του Δημάρχου
Και ξέρετε είμαι πολύ σίγουρος για αυτό. Η ανικανότητά του να αντιληφθεί τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου είναι πέρα κάθε λογικής.
Και πες μας Δήμαρχε και το άλλο. Με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος εξαιτίας της λειτουργίας των Ορυχείων ποιος θα επιλέγει κρέτα από την περιοχή μας και από τους κτηνοτρόφους μας. Ποιος θα επιλέγει κρέατα με βαρέα μέταλλα και τοξίνες εξαιτίας του λιγνίτη;
Και για ποια κτηνοτροφία θα μιλάς σε 5 χρόνια σε μια κατεστραμένη και σεληνιακή περιοχή. Δε βλέπεις ι πάθανε οι κατοικοι της Ακρινής κτλ που δε μπορούν να πουλήσουν τίποτα. Ή εσυ πας και αγοράζεις αρνάκι Ακρινης το Πάσχα επείδη γουστάρεις το μολυσμένο.
Βρε ουστ από δω!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω κάτι ανώνυμε 10.34 μμ.
Το κτίριο του σφαγείου και ο εξοπλισμός μπορεί να ειναι έτοιμα.
Το μεγάλο πρόβλημα όμως ειναι ο βιολογικός καθαρισμός. Εχω την εντύπωση οτι η κατασκευή και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού έχει αμεληθεί τουλάχιστον.
Η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού και η ετοιμότητα ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προυπόθεση να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του σφαγείου και δεν σηκώνει καμμιά "μαγγιά".
Ειναι τέτοια η ανευθυνότητα των διοικούντων τον Δήμο που αμφιβάλω αν έχουν υπόψη τους όλα τα δεδομένα οταν υπόσχονται άμεση λειτουγία του σφαγείου.

Ανώνυμος είπε...

ο Βιολογικος καθαρισμος ειναι ηδη ετοιμος στην υποδομη λειτουργιας του Σφαγειου και ανταποκρνεται πληρως τις συγχρονες απαιτησεις υγιεινης.Αλλα οταν ο καθενας γραφει οτι να ειναι επομενο να μην εχει ενημερωση για την υποδομη του Σφαγειου.Πηγες να δεις απο κοντα πως είναι η υποδομη του εργου ή απλά εδω γράφεις οτι σου κατεβει απο το κεφαλι;
Εσυ θα κρινεις την ανευθυνοτητα της δημοτικης αρχης, οταν ΔΕΝ ξερεις καν που βρισκεται το νεο Σφαγειο Σερβιων και μιλας κατα φαντασια για ελλειψη Βιολογικου καθαρισμου!
Πηγανε να δεις τις εγκαταστασεις του και μετα να αραδιαζεις οτι σου κατεβει...
ο βιολογικος καθαρισμος θα λειτουργει αψογα και ειναι ηδη ετοιμος στο πλαισιο λειτουργιας του νεου σφαγειου Σερβιων...

Το Προφίλ μας