Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Δελτίο Τύπου των Ταχυδρομικών












Έπειτα από την αποκάλυψη ότι Κυβέρνηση και Διοίκηση εν κρυπτώ και με αδιαφανείς διαδικασίες συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την εκχώρηση των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΤ στην έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 31-3-2009, ομόφωνα αποφάσισε:
1. Να καταγγείλει την πολιτική ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ, μιας κερδοφόρας επιχείρησης που αποτελεί το Ταχυδρομείο του μέλλοντος και υποστηρίζει την ταχυδρομική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
2. Να απαιτήσει την άμεση ακύρωση κάθε διαδικασίας και προσπάθειας εκχώρησης των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ, που είναι το πρώτο βήμα για την εκποίηση συνολικά του ΕΛΤΑ.
3. Να ζητήσει να παραδοθεί στην ΠΟΣΤ ο πλήρης φάκελος με τα στοιχεία της διαδικασίας όπως μέχρι σήμερα έχει διαμορφωθεί.
4. Με παραστάσεις στο ΔΣ του ΕΛΤΑ και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ να καταγγείλει την ασκούμενη πολιτική που δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
5. Με κινηματικές αγωνιστικές διαδικασίες και παρεμβάσεις να εμποδίσει τη λήψη αποφάσεων για την εκχώρηση των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
6. Να διακόψει κάθε διαδικασία διαλόγου και διαβούλευσης με την Διοίκηση και με την Κυβέρνηση. Το μόνο θέμα προς συζήτηση με την Κυβέρνηση, είναι η ακύρωση της διαδικασίας ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
7. Να γνωστοποιήσει με Εξώδικη επιστολή τις πολιτικές, διοικητικές, ποινικές και αστικές ευθύνες σε κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΤΑ και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
8. Να ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να τους ενημερώσει σχετικά με την πολιτική ξεπουλήματος ΕΛΤΑ και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
9. Να ενημερώσει και να συντονίσει τη δράση της με την ΓΣΕΕ.
10. Να συντονίσει τον αγώνα με τα συνδικάτα των άλλων ΔΕΚΟ που βρίσκονται στο στόχαστρο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και γίνονται βορά στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
11. Να ενημερώσει το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό φορέα UNI GLOBAL και UNI EUROPA για τη διάλυση και εκποίηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
12. Να ενημερώσει τους Κοινωνικούς φορείς, τις Νομαρχίες, τους Δήμους και τις Κοινότητες για την πολιτική της Κυβέρνησης που οδηγεί σε κλείσιμο των Ταχυδρομικών Γραφείων.
13. Να αναδείξει και να αποκαλύψει τους μυστικούς σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Διοίκησης που μέσα από την εκχώρηση των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ σε κολλητούς και φίλους, προετοιμάζουν και την εκποίηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
14. Να ζητήσει τη συμπαράσταση όλων των πολιτών στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και του ΕΛΤΑ, με ενημερωτική καμπάνια μέσα από τα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τύπος, τηλεόραση).
15. Να ενημερώσει την κοινή γνώμη με Συνέντευξη Τύπου.
16. Να στοιχειοθετήσει και να καταθέσει Μηνυτήριες αναφορές για διερεύνηση ποινικών και αστικών ευθυνών για όσους εμπλεκόμενους στην υπόθεση ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ έχουν εκφραστεί καταγγελίες.
17. Να ανοίξει φάκελο που θα συγκεντρώνει στοιχεία που τεκμηριώνουν περιπτώσεις κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης που έχουν καταγγελθεί όλη την πενταετία, για αναζήτηση και καταλογισμό ποινικών και αστικών ευθυνών.
18. Να προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
19. Να ευαισθητοποιήσει την Περιφέρεια με Παραστάσεις – Καταλήψεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΛΤΑ και συγκεντρώσεις εργαζομένων με συνεντεύξεις τύπου.
20. Να εκφράσει τις καταγγελίες των εργαζομένων με συγκεντρώσεις, πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κάθε φορέα που διαχειρίζεται και παρεμβαίνει στην εξέλιξη του ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
21. Να συγκληθεί άμεσα η Συνέλευση των Προέδρων των Σωματείων μελών της ΠΟΣΤ.
22. Να διεξαχθούν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και Συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων σε όλους τους Νομούς και Περιφέρειες της χώρας.
23. Να συντονίσει η Εκτελεστική Επιτροπή την έκφραση της αποδοκιμασίας των εργαζομένων στο management του ΕΛΤΑ με την αιφνιδιαστική αποχώρηση τους σε κάθε εμφάνιση σε χώρους εργασίας Γενικών Διευθυντών και Διευθύνοντος Συμβούλου.
24. Να πραγματοποιήσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες Απεργιακές κινητοποιήσεις με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
25. Να συμμετέχει στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 2 Απρίλη με επι πλέον αίτημα το σταμάτημα του ξεπουλήματος των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.
Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία διατρανώνουν την αποφασιστικότητα τους να αποτρέψουν με όσους αγώνες και αν χρειαστεί το ξεπούλημα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ γιατί έτσι υπερασπίζονται το Δημόσιο Ταχυδρομείο που είναι ο επόμενος στόχος Κυβέρνησης, Διοίκησης και συμφερόντων.Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση, πίστη και ενότητα. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας που θα είναι ανειρήνευτος, δυναμικός και αταλάντευτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας