Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ερώτηση Αλ. Αθανασιάδη για οπλικά συστήματα

Θέμα : Βασικά οπλικά συστήματα των Ε.Δ. ήρθαν τον Μάρτιο του 2007…και βγήκαν από τις αποθήκες τον Μάρτιο του 2009!
Κύριε Υπουργέ,
Χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια για να υπογραφεί και η τελευταία τροποποίηση που επιτρέπει επιτέλους στα 12 Απάτσι που κατέφθασαν στη χώρα μας τον Μάρτιο του 2007 να βγουν από τις αποθήκες των Μεγάρων που «φυλάσσονταν». Καινούρια όπλα που έμεναν αποθηκευμένα και αναξιοποίητα για πολλούς μήνες με την δικαιολογία της έλλειψης ανταλλακτικών ή πυρομαχικών.
Διαπιστώνουμε όμως, ότι οι επίσημες εξηγήσεις περί τεχνικών προβλημάτων ή περί περιορισμών της νέας νομοθεσίας περί προμηθειών, είναι το πρόσχημα που εξυπηρετεί το δυσκίνητο τεχνικό, εφοδιαστικό και νομικό πλαίσιο και τις διαχειριστικές αδυναμίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των τελευταίων χρονών. Η απογραφή που εφεύρατε πριν 5 χρόνια σας οδηγεί κατ’ ανάγκη πλέον στον έλεγχο των παραλαβών των όπλων κατ’ έτος, με τέτοιο τρόπο ώστε να ”κρατείται„ το έλλειμμα χαμηλά.
Η εν λόγω κατάσταση δεν μπορεί παρά να δίνει μια εξήγηση γιατί ετοιμάζονται να έρθουν στη χώρα μας από την Γαλλία τα 6 από τα 20 μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90, γιατί το υποβρύχιο «Παπανικολής» που βρίσκεται στη Γερμανία, αφού τώρα που «ίσιωσε» άρχισε να κάνει θόρυβο! Και ακολουθείται παρόμοια τακτική για πολλά άλλα βασικά οπλικά συστήματα των Ενόπλων Δυνάμεων!
Επιπλέον, είναι γεγονός ότι σε πολλά από τα καίρια οπλικά συστήματα οι διαθεσιμότητες προκαλούν αναστάτωση αφού για παράδειγμα, αρκετά μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία κρατούνται σε οριακή διαθεσιμότητα με δανεικά ανταλλακτικά.
Κατόπιν των ανωτέρω,Ερωτάστε:
1. Παρατηρείται για ακόμα μία φορά ότι μετά από 5 χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ ρίχνετε τις ευθύνες των καθυστερήσεων στις υποτιθέμενα ατελείς συμβάσεις των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Με ποιο τρόπο όμως εσείς, προτίθεστε να εξασφαλίσετε την άμεση χρήση των όπλων που καταφθάνουν καινούρια στη χώρα(από τα εξοπλιστικά προγράμματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ);
2. Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δρομολογεί νέα εξοπλιστικά προγράμματα πολλών δις ευρώ, ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσετε έτσι ώστε οι συμβάσεις να θέσουν άμεσα σε χρήση τους εξοπλισμούς;
3. Η λύση της «δημιουργικής λογιστικής» που εξωραΐζει τα δημοσιοοικονομικά προβλήματα που επέφερε η απογραφή της Κυβέρνησης σας, προβλέπει με οποιονδήποτε τρόπο και άμεσα την παραλαβή ανταλλακτικών και πυρομαχικών έτσι ώστε να ενισχυθεί το αξιόμαχο των Ε.Δ. και να μην φτάνουμε στο σημείο να γιορτάζουμε ακόμα και τις εθνικές επετείους μας με οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούν δανεικά ανταλλακτικά;

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ 43 ΔΙΣ ΤΟ 2009. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 46!

1. Είναι πραγματικά ασύλληπτο αυτό που γίνεται με το δανεισμό του ελληνικού δημοσίου.

- Πρώτον, η καταρρέουσα κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να δανειστεί το ελληνικό δημόσιο περίπου 43 δις για όλο το 2009. Σήμερα, και ενώ δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μέσα του έτους, ο δανεισμός έχει ξεπεράσει τα 46 δις!

- Δεύτερον, όχι μόνο δανειζόμαστε πολλά, αλλά δανειζόμαστε και πανάκριβα επειδή η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές. Αν συγκρίνουμε τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού με τα επιτόκια της Ιταλίας -μίας χώρας με ποσοστά χρέους όσο τα δικά μας- η χώρα μας έχει επιβαρυνθεί με πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον!

2. Φαίνεται ότι οι δανειακές ανάγκες το 2009 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 50 δις ευρώ. Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο δηλώνει την ... ικανοποίησή του για την υπερκάλυψη των εκδόσεων ομολόγων δημοσίου, αδιαφορώντας πλήρως για το επιπλέον κόστος που φορτώνεται στις πλάτες των πολιτών.

3. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει μέχρι σήμερα καν προγραμματίσει στοιχειωδώς τις δανειακές της ανάγκες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμη περισσότερο η αξιοπιστία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές, οι οποίες μας τιμωρούν με υψηλό κόστος δανεισμού.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αθανασιάδη, απο την Ποντοκώμη είστε, ασχοληθείτε με τα μεγάλα προβλήματα της γενέτειρας σας,αναλογιστείτε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, που πολλοί ευεργετήθηκαν εις βάρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και αφήστε τους ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ 43 ΔΙΣ ΤΟ 2009. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 46!ολα αυτα κληρονομουνται στα παιδια μας και στα παιδια των παιδιων μας. μ'αλλα λογια, τα ταξιδια του λιαπη και των υπολοιπων θα τα πληρωνουμε 3 γενιες. Αυτο ειναι χειρωτερο σκανδαλο και απο το χρηματιστηριο.
Αληθεια, ο καραμα..κακας θα το φερει ενοποιω της δικαιοσηνης οπως μας ειχε υποσχεθει 5 χρονια πριν?
Τι φοβαται και δεν το κανει?ΟΕΟ?

Ανώνυμος είπε...

"Μακάριοι οι φτωχοί τω πνευμάτι".
Τα παιδιά των παιδιών μας,μακάρι να ήταν τα ταξίδια του Λιάπη να πληρώσουν.
Φθηνά θα τους έβγαινε.
Τα πολλά είναι το θέμα φίλε!!!
Για να δανειστεί, ο Καραμανλής όλοι εκτός απο εσένα,που ζείς στην κοσμάρα σου, γνωρίζουν τι χρέος υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα ειναι τι ειδους διαχειριση εγινε αυτα τα 5 χρονια προκειμενου να φτασει να δανειστει αυτα τα λεφτα ηδη..
Ασφαλως και τα ταξιδια του Λιαπη ειναι το λιγοτερο και ασφαλως ειναι αλλη μια αποδειξη ξεπεσμου και καταντιας..

δυστιχως σημερα οι περισοτεροι ελληνες δεν ειναι μονο πτωχοι τω πνευματι...και αυτο ειναι το ασχημο..

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έφαγαν επι μια 20ετία με χρυσά κουτάλια τόσοι και τόσοι.
Tόσα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, είδες κανένα έργο?
Ρημάχθηκαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΟΣΕ, ΠΛΟΙΑ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΕΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
Τα ξέχασες?
Εσύ περιμένες σε μια 5ετία να διορθωθούν τα οικονομικά της Ελλάδας?

Ανώνυμος είπε...

Κανεισ δεν περιμενε να διορθωθουν τα οικονομικα της ςλλαδας, ολοι ομως περιμεναν να μην διογκωθουν...
καταλαβες ποια ειναι η διαφορα ή θα συνεχισεις να λες αηδιες???

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ; ΣΑΜΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

1. Γράφαμε χθες για το νέο μεγάλο επίτευγμα της καταρρέουσας κυβέρνησης: το ελληνικό δημόσιο κατάφερε να δανειστεί στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου, παραπάνω από όσα είχε υπολογίσει ότι θα δανειζόταν ολόκληρο το χρόνο.

2. Αν μία ελληνική οικογένεια, στους τέσσερις πρώτους μήνες της χρονιάς, είχε δανειστεί περισσότερα απ' όσα σκόπευε να δανειστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έλεγε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όχι όμως η κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή η κυβέρνηση, δια του υπουργού οικονομικών, είχε χθες το θράσος, το απίστευτο θράσος, να πανηγυρίσει, ναι να πανηγυρίσει λέγοντας ουσιαστικά: «Είδατε; Καταφέραμε να βρούμε λεφτά, όταν κάποιοι κινδυνολογούσαν ότι κανείς δεν θα μας δανείσει».

- Καμία κουβέντα για το ότι ο δανεισμός πέρσι τους ξέφυγε 12 δις ευρώ.

- Καμία κουβέντα για το ότι φέτος κινδυνεύουμε να πέσουμε έξω 20-30 δις ευρώ.

- Καμία κουβέντα για το ότι αυτοί που μας δανείζουν μας δανείζουν με επιτόκια χώρας που δεν ανήκει στη ζώνη του ευρώ. Πληρώνουμε τα ακριβότερα επιτόκια στην ευρωζώνη.

- Καμία κουβέντα για το που στην ευχή πάνε αυτά τα λεφτά. Γιατί ο δανεισμός εκτοξεύεται την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση μειώνεται στην παιδεία, στην υγεία, στις δημόσιες επενδύσεις.

3. Καμία κουβέντα. Τίποτα. Μόνο χαμόγελα η κυβέρνηση Καραμανλή. Και γιατί να μην χαμογελάνε; Σάμπως αυτοί πληρώνουν το λογαριασμό; Οι πολίτες τον πληρώνουν. Έρχεται η ώρα όμως που θα μιλήσουν κι αυτοί.



ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΕΚ!

Η συνεχιζόμενη πενταετής επιδρομή της κυβέρνησης, στον κόσμο της εργασίας έφθασε στο ακραίο όριο της ωμής αρπαγής των πόρων των εργαζομένων και των εργοδοτών του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ).
Η πρωτοφανής και απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ έχει προφανή στόχο την «αξιοποίηση» των πόρων αυτών για την εκλογική πελατεία της κυβέρνησης, δηλαδή το χωρίς κριτήρια μοίρασμα χιλιάρικων σε ανέργους και τις ευκαιριακές ολιγόμηνες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε(η)" 9:36 π.μ",όταν υπάρχει μεγάλο χρέος στην οικογένεια σου, εσύ δεν δανείζεσαι?
Έαν κάποιο μέλος της οικογένειας σου, συνεχίζει να σπαταλά, δεν ξαναδανείζεσαι?
Ο Καραμανλής σου το δείχνει και επειδή αυτοί δεν έχουν ανάγκη, ο λαός πληρώνει την νύφη και έχουμε δημοκρατία, εμείς αφού ξέρουμε, ποιοί σπατάλησαν δημόσιο χρήμα και εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις μόνο για το δικό τους συμφέρον, τους ξαναψηφίζουμε.
Φταίνε αυτοί,τώρα αν εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να φέρονται με αυτόν τον τρόπο?
Επιμένεις οτι λέω αηδίες?

Ανώνυμος είπε...

Βασικα τωρα πιστευω οτι δεν εχεις ιδεα τι λες και τι πιστευεις...!

Μια λες ετσι και μια κοκορετσι...

ΥΓ :Εαν καποιο μελος της οικογενειας μου σπαταλαει, το βαζω στη θεση του, δεν ξαναδανειζομαι..!!
Αυτο θα ητανε ανοησια..!!!
Οπως ανοησια ητανε να δανειστουμε 8 δις χωρις να τα εχουμε αναγκη, κατα τα λεγομενα του υπουπγου οικονομιας...!!!

Ανώνυμος είπε...

Με ποιό τρόπο, το βάζεις στην θέση του?
Εδώ μιλάμε για κράτος,τα χρέη και άλλες ενέργειες είναι εις βάρος του λαού, δεν είναι τα τσιφλίκια του πατέρα τους, ούτε οικογένεια τους.

Ανώνυμος είπε...

επειδη ακριβως μιλαμε για κρατος, απο απολυση/παραιτηση εως και φυλακιση και ολα στο φως.. διαλεγεις και περνεις...
Οταν βγηκε ο καραμανλης υποσχεθηκε να το κανει..5 χρονια μετα η κυβερνηση του ειναι η πλεον πετυχημενη απο αριθμο σκανδαλων και αυτος απλα παρεχει καλυψη σε ολους!!

Ανώνυμος είπε...

O Καραμανλής υποσχέθηκε όλα στο φώς.
Μερικές ενέργειες για να γίνουν, χρειάζονται πολλοί, όχι ένας.
Αλλά "κόρακας κοράκου μάτι βγάζει"?
Εμείς ο λαός, πρέπει, όταν γνωρίζουμε αυτούς που διαπράτουν τέτοια σκάνδαλα, να μην τους τιμούμε με την ψήφο μας, αλλά να τους στέλνουμε στα σπίτια τους.
Μήπως και δούμε "ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ".
Πάλι θα διαφωνήσεις?

Ανώνυμος είπε...

2 μερες τωρα αυτο λεω!!
Αλλα εγω σου μιλαω για το παρον και το μελλον και συ μου λες για τον αντρεα παπαντρεου και τις τοπικες οργανωσεις που συνεβαλαν στο μισος μεταξυ των ελληνων και τετοια!

Στειλε λοιπον σπιτι τους -αν οχι στη φυλακη- τους σημερινους κυβερνωντες και αν τα ιδια κανει και ο Γιωργος και η παρεα του, πρωτος εγω θα βγω να ζητησω να καουν στην πυρα!!

Ανώνυμος είπε...

οσο για τον καραμανλη, ολη η ελλαδα πλεον ξερει οτι 5 χρονια το μονο που εκανε ηταν να παιζει playstation και τιποτε αλλο...!
Φτανει πια η καλυψη και το να τον κρατατε στο απυροβλητο...!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ επενθυμίζω, τα έργα του ΠΑΣΟΚ.
Γιατί η παροιμία λέει:
" Απο πού είσαι φυλλαράκι?
Απο εκείνο το δεντράκι."
Δεν βρίσκομαστε στον μεσαίωνα , να τους καίμε στην πυρά!
Τους τιμωρούμε με την ψήφο μας!!!

Το Προφίλ μας