Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Το ΚΚΕ: εκμετάλευση λιγνίτη από ιδιωτικές εταιρείες στα Σέρβια

Με υπουργική απόφαση η κυβέρνηση της ΝΔ παραχωρεί οριστικά έκταση 10 χιλιάδων στρεμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία για την εξόρυξη του λιγνίτη, στα οποία περιλαμβάνονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκότοποι, με ορατό τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής των οικισμών , με προοπτική ακόμα και την εξαφάνισή τους.
Στο Ν. Κοζάνης υπάρχει πλούσια εμπειρία εδώ και δεκαετίες από ανάλογες αποφάσεις και πολιτικές των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με τη διάνοιξη και επέκταση ορυχείων της ΔΕΗ, αδιαφορώντας για την οικονομική καταστροφή αγροτών και κτηνοτρόφων, με την αύξηση της ανεργίας, για την υποβάθμιση της περιοχής, της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, με την καταστροφή του περιβάλλοντος . Αδυνάτισαν την αντίσταση του λαού με την με την τακτική της καθυστέρησης της μετεγκατάστασης οικισμών, υποχρεώνοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα χωριά τους.
Στην περιοχή των Σερβίων με την παραχώρηση αυτών των εκτάσεων χωρίς όρους και προϋποθέσεις που να διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής ,ενισχύεται παραπέρα το ιδιωτικό κεφάλαιο. Συγκεκριμένα οι δύο εταιρείες που εκμεταλλεύονται το κάρβουνο της περιοχής, τα προηγούμενα χρόνια αποκόμισαν τεράστια κέρδη ,τώρα με το πρόσχημα της κρίσης υπολειτουργούν , μεταφέρουν δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες των ιδιοκτητών φορτηγών οι οποίοι εδώ και μήνες είναι απλήρωτοι καθώς επίσης και των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Έτσι οδηγούν την περιοχή των Σερβίων σε μαρασμό.
Αυτή η εξέλιξη δείχνει πόσο επίκαιρη, ρεαλιστική και αναγκαία είναι η πρόταση του ΚΚΕ , δηλαδή , ο λιγνίτης, ως εγχώριο προϊόν παραγωγής ενέργειας, να ενταχθεί σε ένα Δημόσιο φορέα ενέργειας, ως λαϊκή περιουσία. Ο ορυκτός πλούτος όχι μόνο δεν πρέπει να παραχωρείται στο ιδιωτικό κεφάλαιο αλλά η εκμετάλλευσή του να εξυπηρετεί την ικανοποίηση των αναγκών του λαού ,να συμβάλλει στην ουσιαστική και πολύπλευρη ανάπτυξη της χώρας, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Εργαζόμενες - εργαζόμενοι Η μόνη λύση είναι: η κοινή πάλη των κατοίκων των πληττομένων χωριών, των μικροϊδιοκτητών, των εργαζομένων , του συνόλου του λαού της περιοχής για τα άμεσα προβλήματα της προστασίας των οικισμών, των περιουσιών, του περιβάλλοντος, της υπεράσπισης της δουλειάς, της πληρωμής των δεδουλευμένων. Η πάλη αυτή να ενταχθεί στο γενικότερο αγώνα για το δρόμο ανάπτυξης, που αναγνωρίζει αποκλειστικά και μόνο ως παραγωγό του πλούτου τον εργαζόμενο άνθρωπο και ως κίνητρο παραγωγής την ικανοποίηση των συγχρόνων κοινωνικών αναγκών, σε αντίθεση με την φιλελεύθερη και σοσιαλδημοκρατική γραμμή, που συμφέρει το κεφάλαιο και τα μονοπώλια.
Η ενίσχυση του ΚΚΕ από το λαό σε όλα τα μέτωπα είναι ο μόνος δρόμος και η εγγύηση για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας για τα άμεσα προβλήματα αλλά και η προοπτική για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της βορειοελλαδικής επιχείρησης Ανδρέας Μεσσήνης, αυτήν την περίοδο “τρέχουν” τρία έργα εκμετάλλευσης λιγνιτωρυχείων. Ειδικότερα η εταιρεία εκμεταλλεύεται το λιγνιτωρυχείο του Προσηλίου Κοζάνης από το 1996 με σύμβαση μίσθωσης από το ελληνικό δημόσιο, το ορυχείο Αχλάδας της Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε., ενώ από το Δεκέμβριο του 2007, στο πλαίσιο της προσπάθειας για επέκταση των δραστηριοτήτων εκτός Ελλάδας, ανέλαβε την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου Star Rudnik της FYROM για λογαριασμό της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της γείτονος.
Παράλληλα η εταιρεία σε συνεργασία με τις Damco Energy και Technoinvest του ομίλου Κοπελούζος συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό για τη μίσθωση του λιγνιτωρυχείου Βεύης του νομού Φλώρινας και αναμένει το αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον κ. Μεσσήνη, η ΜΕΤΕ προχωρά στην υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 3 εκατ. ευρώ για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.
Στο μεταξύ κατέχει άδεια εκμετάλλευσης κοιτάσματος χαλαζία στη Φλώρινα, ενώ έχει καταθέσει αίτηση για εκμετάλλευση κοιτάσματος ολιβινίτη στην περιοχή της Κοζάνης.
Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της, την τρέχουσα χρήση αναμένεται ο κύκλος εργασιών της να διαμορφωθεί σε 35 εκατ. ευρώ έναντι 34,42 εκατ. ευρώ το 2007, ενώ τα καθαρά κέρδη της (μετά φόρων) θα ανέλθουν σε 12 εκατ. ευρώ από 11,45 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΗ
Η ΜΕΤΕ, έχοντας αναλάβει την εκτέλεση όλων των εργασιών που απαιτούνται για την εκμετάλλευση του ορυχείου, με εύρος εργασιών που περιλαμβάνει από την έρευνα των λιγνιτικών κοιτασμάτων μέχρι και την παράδοση του τελικού προϊόντος, καλύπτει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες τροφοδοσίας του νέου ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ, ισχύος 330MW, στη Φλώρινα (ΑΗΣ Μ-Α).
Παράλληλα σήμερα τροφοδοτεί πέρα από τη ΔΕΗ και τη μεταλλουργική εταιρεία σιδερονικελίου Γ.Μ. & Μ. Α.Ε. "ΛΑΡΚΟ" με λιγνίτη προερχόμενο από το λιγνιτωρυχείο της στο Προσήλιο Κοζάνης, θερμοκήπια, καθώς και εταιρείες οργανοχουμικών λιπασμάτων, οι οποίες τον χρησιμοποιούν ως συστατικό των προϊόντων τους.
Η εταιρεία απασχολεί στο νομό Φλώρινας περίπου 300 άτομα και στο νομό Κοζάνης επιπλέον 150 (σύνολο απασχολούμενων ατόμων περίπου 450).
Σημειώνεται ότι η ΜΕΤΕ ιδρύθηκε το 1986 στη Φλώρινα με κύριο σκοπό της την εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων και διαθέτει δύο υποκαταστήματα, ένα στο Προσήλιο Σερβίων και ένα στην Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΚΚΕ μήπως πρέπει να γίνει ένα σεμινάριο ώστε να την κατανοήσουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι ; Ειναι εύκολο να ρίχνεις το ανάθεμα στο κεφάλαιο και να τα αναθέτεις όλα στην έπερχόμενη !!! λαική εξουσία. Σε τι διαφέρει αυτή η θέση απο αυτό που λέει η θρησκεία για τη δευτέρα παρουσία ;
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα τι λέει η ανακοίνωση.
Να σταματήσει η λειτουργία τους ; Δεν βλέπω να διατυπώνεται τέτοιο αίτημα γιατί δουλεύουν πολλοί σύντροφοι.
Να συνεχίσουν να λειτουργούν τα ορυχεία ναι ή όχι ; Αν λέει να συνεχίσουν τότε σημαίνει οτι το ΚΚΕ δεν έχει αντίρρηση με το σημερινό καθεστώς παραχώρησης. Βέβαια η θέση αυτή διανθίζεται με λίγο επαναστατικό αγώνα για να γίνει εύπεπτη για τα μέτρα του πέντε κόμματα δυο πολιτικές.
Φίλοι του ΚΚΕ ειναι εύκολο να τα φορτώνετε όλα στον ευρωμονόδρομο και το κεφάλαιο αλλά η ζωή τρέχει κάθε μέρα και η πολιτική του σκαντζόχοιρου που ακολουθεί το ΚΚΕ δεν λύνει προβλήματα αλλά τα μεταθέτει στην "ζωή την αιώνιο"
Πρίν βιαστεί κάποιος να μενα με χαρακτηρίσει αντικομουνιστή ας απαντήσει στα πολιτικά ερωτήματα που έθεσα.

Ανώνυμος είπε...

Θερμά παρακαλώ τον ανώνυμο 9.33, ή όποιον άλλον γνωρίζει ν΄απαντήσει σε δύο ερωτησούλες:
Ποιος / ποια υπουργός υπέγραψε την οριστική παραχώρηση του δημοσίου της έκτασης του Προσηλίου στη Μ.Ε.Τ.Ε.;
Ποιοι είναι οι κύριοι μέτοχοι της Μ.Ε.Τ.Ε. (δηλαδή τα αφεντικά);
Μπορεί και να ξετυλίξουμε το κουβάρι της αλήθειας...
αδαής

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:05 πμ. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει. Ειναι καθαρά παραπλανητικά τα ερωτήματα σου. Σε όλη την Ελλάδα γίναν και γίνονται εκατοντάδες παραχωρήσεις. Δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο στον Δήμο μας. Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στον Δήμο Σερβίων όπου λογικά πρέπει να βρίσκεται ο φάκελλος της παραχώρησης και η μετοχική σύνθεση της ΜΕΤΕ ;
Περιμένω απάντηση στα πολιτικά ερωτήματα που έθεσα.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και εκατοντάδες παραχωρήσεις 10.000 στρεμμάτων... Κταλάβαίνω ότι είναι τρόπος του λέγειν αλλά τα ερωτήματα για τη Μ.Ε.Τ.Ε. και η πιθανή διασύνδεσή της με πολιτικκά πρόσωπα της περιοχής είναι καθήκον μας να διερευνηθούν. Όσο για τοι ΚΚΕ κι εγώ την ίδια απορία έχω άν είναι υπέρ ή κατά της πολιτικής τπου λιγνίτη στην περιοχή μας. Τελευταία βέβαια με μπέρδεψε και το ΠΑΣΟΚ επί του θέματος ή δεν μας το ξεκαθάρισαν οι εκπρόσωποί του στην περιοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Τα πραγματα μιλανε μονα τους...
Η ΝΔ δια του Δημαρχου της ειναι ΥΠΕΡ της ΜΕΤΕ...
Το ΠΑΣΟΚ ειναι υπερ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ...
Το ΚΚΕ ειναι εναντιον ΟΛΩΝ
Ο ΣΥΝ είναι υπερ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
Ο ΛΑΟΣ ειναι υπε της ΜΕΤΕ
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ειναι ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ...
Σε επιπεδο τοπικης κονωνιας εχουμε τα εξης
ΣΤΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟ 67% ΥΠΕΡ ΜΕΤΕ - 22% υπερ Επιτροπης.
ΣΤΟ ΠΟΛΥΡΑΧΟ 54% ΥΠΕΡ ΜΕΤΕ - 35% ΥΠΕΡ επιτροπης
ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ 90% υπερ Επιτροπης Αγωνα
ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ 60% ΥΠΕΡ ΜΕΤΕ, 20% υπερ επιτροπης,
17% ειναι Αδιαφοροι!
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΑ 50& υπερ ΜΕΤΕ, 24% υπερ επιτροπης,
7% δεν γνωριζω-δεν απαντω!
ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ 65% υπερ ΜΕΤΕ, 32% υπε Επιτροπης.
ΣΤΟ ΤΡΑΝΟΒΑΛΤΟ 70% υπερ ΜΕΤΕ, 15% υπερ Επιτροπης.
ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΗ 75% ΥΠΕΡ ΜΕΤΕ, 7% υπερ Επιτροπης.
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ 70% ΥΠΕΡ ΜΕΤΕ και 14% υπερ Επιτροπης.
ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ 83% ΥΠΕΡ ΜΕΤΕ, 4% υπερ επιτροπης.
ΣΤΙΣ ΛΑΖΑΡΑΔΕΣ 75% υπερ ΜΕΤΕ, 18% υπερ επιτροπης.
Η πλειοψηφια του πληθυσμου θελει την λειτουργια-επεκταση των εγκαταστασεων εξορυξης και αυτο προκυπτει απο την αναγκαιοτητα της για ανευρεση εργασιακης απασχολησης.
Η ερευνα διενεργηθηκε στο διαστημα 30/3-2/4-09
απο ανεξαρτητη εταιρεία δημοσκοπήσεων...

Παπαθανασίου είπε...

Από εταιρεία δημοκόπων και όχι δημοσκόπων έχεις.

Νίκος&Γιάννης είπε...

Ποια εταιρεία ήταν και τι δείγμα είχε? Ήταν σταθμισμένο το δείγμα? Υπολογίστηκε η απόκλιση? Ήταν ποσοτική ή ποιοτική και τι είδους? Έγινε τηλεφωνικά ή με ερωτηματολόγια ή με συνέντευξη ή με ομάδες ή με κάλπη? Έγινε επαλήθευση του δείγματος? Υπολογίστηκε το σφάλμα? Και γιατί δε δημοσιεύτηκε πουθενά κρυφή την κρατούν? Ή την παρήγγειλε αναγνώστης του αι-βρες???? :)))

Ανώνυμος είπε...

Tι ερωτησεις είναι αυτες?
Για παιδια Δημοτικου;

Νίκος&Γιάννης είπε...

Μπα μάλλον για ανθρώπους που ασχολούνται σοβαρά με τη στατιστική όπως εμείς (επαγγελματίες) και όχι για ανθρώπους που απλά κατεβάζουν ποσοστά από το κεφάλι τους για προβοκάτσια....γιατί δε δίνεις απάντηση αν είναι για μαθητές δημοτικού????

Ανώνυμος είπε...

Η ερευνα διενεργηθηκε σε σταθερο επιπεδο δειγματος.Οι ερωτησεις ηταν τηλεφωνικες και δεν υπηρξε αποκλιση επι των στατιστικων αποτελεσματων.
Το κυριο συμπερασμα ειναι οτι το 80% των κατοικων θελει την συνεχιση των εργασιων της ΜΕΤΕ και δεν θελουν να χαθουν σημαντικες θεσεις εργασιας.
Η ερευνα εγινε στο πλαισιο του κοινωνικου διαλογου και διενεργηθηκε απο ανεξαρτητη εταιρεία δημοσκοπικου εργου...
Εμεις δεν κατεβαζουμε ποσοστα απο το κεφαλι μας, οπως...διατείνεσαι εσυ, γιατι επειδη εχεις πλήρη αγνοια των στατιστικων μελετών, καλο θα είναι πριν κανεις ερωτησεις, να κοιτάς πρώτα τον εαυτό σου στο...καθρέφτη!!!

Νίκος&Γιάννης είπε...

Πού έγινε η διασπορά των αποτελεσμάτων? Δημοσιοποιήθηκε η έρευνα και που? Γιατί τα ποσοστά σου δεν έχουν δεκαδικά? Και γιατί δε δημοσιεύεις το άθροισμά τους?
Πώς ξέρεις ότι δεν υπήρξε απόκλιση? (η απόκλιση SD δεν υπολογίζεται επί του ολικού αποτελέσματος) Τι ερωτηματολόγιο χρησιμοποιήθηκε και ποιο ήταν το α του?

Όταν κοιτάμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη πάντως βλέπουμε δύο κούκλους.

Νίκος&Γιάννης είπε...

Ποιο πακέτο χρησιμοποιήθηκε για την επεξεργασία των αποτελεσμάτων? Ποιος έκανε την ερμηνεία των αποτελεσμάτων?
Πόσες επιλογές είχαν οι ερωτήσεις? Ήταν κλειστού ή ανοιχτού τύπου? Περιείχαν ελεύθερη επιλογή?
και τελικώς ποια εταιρία ανέλαβε να την κάνει?

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ερωτήσεις κάνετε...
Εμεις παραθεσαμε τα αποτελέσματα της ερευνας σε ποσοστιαία βάση και εξάγαμε το γενικό συμπέρασμα αυτής.Λόγω της επικαιρότητας του θέματος και του συντόμου χρονικού διαστήματος που διενεργηθηκε η ερευνα, δεν ηταν δυνατόν να παρατεθούν σε απολυτες λεπτομέρειες το σχετικο δημοσκοπικό δείγμα...
Αλλωστε δεν ειμαστε σε προεκλογική ερευνα για να εκθεσουμε λεπτομερειες, επι ενος ζητηματος, που εκινείτο σε άξονα δυο βασικων ερωτήσεων...
1)Θελετε να συνεχισθούν οι εργασίες εξορυξης του ευρύτερου λιγνιτικού Πεδίου Προσηλίου και να διασφαλιστούν οι απαραίτητες θέσεις εργασίας.
2)Θέλετε να διακοπούν οι εξορυκτικές εργασίες και για να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον της περιοχης;
Σαφέστατα σε κάθε δημοτικο διαμέρισμα, τα συμφέροντα είναι διαφορετικά...
Στο προσήλιο, οι περισσότεροι 67% θελουν να συνεχισει η ΜΕΤΕ τις εργασίες της και δεν θέλουν να χάσουν τις εργασιες τους εκει.
Στο Τριγωνικό, η πλειοψηφία των κατοίκων,90% αντιτίθεται σφόδρα στην ιδεα επέκτασης του λιγνιτικού πεδίου εξόρυξης, γιατί θίγονται αμεσα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους διασφαλιση θέσεων απασχόλησης, δεν τους αφορά κάν αυτό!
Στο Πολύραχο η ιδια εικόνα περίπου με το Προσήλιο, εκει είναι ΝΑΙ μεν Αλλά...
Οι ερωτήσεις στα άλλα Δημοτικά διαμερίσματα της όμορης περιοχής, ετέθει γνωμοδοτικά, μια και οι περισσότεροι κατοικοι εξ αυτών είναι...αδιάφοροι.Με μεγάλη πλειοψηφια υπερ της ΜΕΤΕ να συνεχισει τις δραστηριότητες της...
Συνεπώς, εμεις εξάγαμε το γενικότερο συμπέρασμα στο επικαιροποιημένο θέμα του λιγνιτικού Πεδίου Προσηλίου και δεν είμαστε..υποχρεωμένοι να δίνουμε λεπτομερειες αποτελεσμάτων, επειδή...δυο κούκλοι εδω παριστάνουν τους ειδικευμένους σε δημοσκοπικές ερευνες και εμφανιζονται οτι είναι...εξυπνοι!!!
--Αν νομιζουν οτι εχουν γνωση δημοσκοπικης ερευνας, ας διενεργησουν και αυτοι σχετικη δημοσκόπηση, απο το να...αληλοκοιτάζονται στον καθρέπτη!!!

Νίκος&Γιάννης είπε...

Μα γι' αυτό ρωτάμε λεπτομέρειες. Ακριβώς επειδή είματε επαγγελματίες του είδους και γνωρίζουμε πώς γίνονται αυτές οι δημοσκοπήσεις. Γι' αυτό ρωτάμε και με ποια εταιρία έγινε διότι κι εμείς συνεργαζόμαστε με κάποια εταιρία. Γι'αυτό λέμε και για το SD και για το άλφα του ερωτηματολογίου.!!!

Έξυπνοι είμαστε και δε χρειάζεται να "εμφανιζόμαστε" ως τέτοιοι. Τη στατιστική και τα μαθηματικά τα διδαχθήκαμε σε πανεπιστήμιο από το οποίο ούτε απ' έξω έχεις περάσει ως φαίνεται γι' αυτό οι απαντήσεις σου για την έρευνα δεν είναι επιστημονικές, αλλά μόνο ότι σου είπαν αυτοί που την έκαναν.

Που ακούστηκε έκφραση "σε σταθερό επίπεδο δείγματος" και "δεν υπήρχε απόκλιση επί των στατιστικών αποτελεσμάτων"??? χαχαχαχα

Ακόμα γελάμε.... και κούκλοι βεβαίως και είμαστε, χαιρόμαστε που το κατάλαβες κι εσύ.

Φιλιά στα μούτρα
Νίκος & Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς και πήγατε και σε Πανεπιστήμιο και αποκτήσατε δεικτη νοημοσύνης...0!!! Που αν δεν πηγαίνατε κιόλας!!! Θα είσασταν υπο του Μηδενός!!!

Νίκος&Γιάννης είπε...

Βεβαίως και πήγαμε και στο Πανεπιστήμιο και αλλού. Κι εκεί μας μάθανε ότι δεν υπάρχει δείκτης νοημοσύνης 0, κάτι που θα το ήξερες κι εσύ αν πήγαινες. Επίσης θα διαμόρφωνες δική σου άποψη όπως εμείς - που ρωτάμε όσο περισσότερα μπορούμε πριν βγάλουμε συμπεράσματα- και δε θα αναμασούσες αυτά που σου σερβίρουν.

Και κάτι άλλο: στο πανεπιστήμιο μας μάθανε επίσης ότι αν έχεις επιχειρήματα δε χρειάζεται να καταφύγεις σε προσωπικές προσβολές του τύπου για "κοίτα το ευατό σου στον καθρέφτη" και "δείκτης υπό του μηδενός" και λοιπά, πράγμα που κάνεις κατά κόρον.

Υ.Γ. Αν χρειάζεσαι επεξήγηση σ' αυτά που λέμε ευχαριστως να σου παραδώσουμε μαθήματα..... :)) Εμείς που πήγαμε στο πανεπιστήμιο το έχουμε αυτό, θέλουμε να εξηγούμε τα πάντα στο όνομα της επιστήμης μας

Σε ξαναφιλούμε στα μούτρα :))
Νίκος & Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Συμπερασματικά, η δημοσκοπική έρευνα αναδεικνύει την βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών, να συνεχισθούν οι εργασίες της ΜΕΤΕ στην χαρακτηρισθείσα και εγκριθείσα ζώνη εξόρυξης του λιγνιτικού Πεδίου. Η ερευνα διαπιστώνει επίσης την αγωνία του κόσμου για τις θέσεις απασχόλησης, που θα χαθούν με την ΜΗ συνεχιση των εξορυκτικών εργασιών...
Γεγονός παραμένει οτι τα αποτελέσματα της ερευνας προκάλεσαν το αμεσο ενδιαφέρον των ενδιαφερομένων και θα ληφθούν υπόψην ως δείκτη απήχησης της βούλησης της κονής γνώμης...

Το Προφίλ μας