Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Δελτίο Τύπου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κοζάνης

Δεν πέρασε ούτε μήνας που με ανακοίνωσή μας δηλώναμε ότι δεν πάει άλλο με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τη ΔΕΗ στην περιοχή. Απαιτούσαμε τη λήψη άμεσων μέτρων από τη ΔΕΗ και την πολιτεία για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, για την αποφυγή των θανατηφόρων ατυχημάτων και των περιβαλλοντικών επεισοδίων που δημιουργούνται με αυξημένη συχνότητα τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας. Δυστυχώς ένα νέο τραγικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί και να μακραίνει τον κατάλογο. Ο συνάδελφος Νίκος Κωνσταντόπουλος, βρήκε τραγικό θάνατο στον ΑΗΣ Καρδιάς κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος. Φοβούμαστε ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο όσον αφορά τη λειτουργία της ΔΕΗ. Επιτέλους ας καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι καμπύλες κόστους-κέρδους. ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ
Καλούμε τους φορείς της περιοχής σε συντονισμό των πρωτοβουλιών και προσπαθειών μας ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη και οδύνη στην οικογένεια και τους οικείους του για τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ!!!
Η δουλειά του κάθε αγράμματου συνδικαλιστή ποιά είναι?
Τόσα χρόνια τι κάνατε?
Όσοι γνωρίζουν απο ορυχεία, δεν σας παίρνει να μιλάτε για κανόνες υγιεινής και ασφαλείας.
Ποιός πρέπει να μεριμνά για αυτά τα θέματα και να ενημερώνει τους εργαζόμενους και το σημαντικότερο να υπερασπίζεται τον κάθε εργαζόμενο (μπλέ, πράσινο, κόκκινο), όταν γίνονται αδικίες εις βάρος του εκ μέρους της επιχείρησης.
Τι ζητούσατε εσείς τόσα χρόνια απο την επιχείρηση?
Εγώ δούλεψα, ένα 8μηνο στη ΔΕΗ ως σημειωτής και ότι ζήτησα για την υγιεινή μου, μου το έδωσε η διεύθυνση του Νοτίου Πεδίου.
Αηδίασα, με την συμπεριφορά των συνδικαλιστών του ορυχείου αυτού, γιατί δεν με υπερασπίστηκε κανένας τους, αντιθέτως είχα τον χλευασμό του κάθε αγράμματου συνδικαλιστή με τις εξής φράσεις
:"Εσείς δεν κυβερνάτε?"
"Γυναίκα σε τοποθέτησε στην θέση αυτή, αφού αυτή δεν σε κατάλαβε, εμείς γιατί να σε καταλάβουμε?"
"Έρχονται οι γυναίκες και μας παίρνουν τις δουλειές"
"Να φορέσεις τις φόρμες τις ΔΕΗ, εκεί που ξεντύνονται οι άνδρες, εσύ τα χέρια και το πρόσωπο θα πλύνεις" κ.α
Επίπεδο συνδικαλιστών!!!
Αφήστε τα κροκοδειλίσια δάκρυα, και μάθετε να δουλεύετε για το συμφέρον των εργαζομένων ώστε να υπάρχουν απο τέτοιες αιτίες ορφανά παιδιά.

Το Προφίλ μας