Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου από κατοίκους

Μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται κατά του προέδρου της ΔΕΗ ΑΕ, Παναγιώτη Αθανασόπουλου, και του διευθυντή τoυ ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, Θεόδωρου Παπαδέλη, κατέθεσε χτες η Κίνηση Ενεργών Πολιτών του Δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης, με αφορμή τη διαρροή ποσότητας πετρελαίου (200 τόνων) που σημειώθηκε στις 6 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
«To μείζον αυτό περιβαλλοντικό επεισόδιο αποσιωπήθηκε από τους υπεύθυνους για τέσσερις ολόκληρες μέρες, παρά την υποχρέωση που είχαν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του συμβουλίου (για τους περιβαλλοντικούς όρους που πρέπει να τηρούνται όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες της νομαρχίας, της Περιφέρειας, του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η δε τοπική κοινωνία ενημερώθηκε μετά από 8 ημέρες μετά από ένα λιτό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση. Η στάση αυτή για εμάς υποκρύπτει πολλά πράγματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών δήμου Ελλησπόντου, Θεόφιλος Παπαδόπουλος.
«Η μήνυση κατατέθηκε κατά της ΔΕΗ για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ως τοπική κοινωνία. Ο ΑΗΣ Αγίου ΔημητρΙου, όπως και όλες οι υπηρεσιακές μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή, λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού κατά παράβαση και της εργατικής νομοθεσίας, γεγονός που θέτει καθημερινά οε κίνδυνο τους εργαζομένους, τον πάγιο εξοπλισμό και την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και εγκυμονεί κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή από παρόμοια επεισόδια», επισήμανε ο γραμματέας της Κίνησης Πολιτών, Λάζαρος Μισαηλίδης.
Γιάννης Παππάς Πηγή: Εφημερίδα Αγγελιοφόρος

1 σχόλιο:

AATON είπε...

Πέρασα να σου ευχηθώ καλό Πάσχα και προσωπικά
Νίκος

Το Προφίλ μας