Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ στους αγρότες για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΔΕΘ

Τα φλέγοντα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, τα υπέρογκα ασφάλιστρα που καλούνται να πληρώσουν στον ΕΛΓΑ, οι εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή από αρρώστιες και θεομηνίες, η απούλητη και απλήρωτη παραγωγή από πέρυσι σε ορισμένα αγροτικά προϊόντα σε αρκετές περιοχές, οι εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά - κτηνοτροφικά προϊόντα και η αύξηση του κόστους παραγωγής, οι ιδιωτικοποιήσεις των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων (Δωδώνη, ΕΛΒΙΖ, Βιομηχανία Ζάχαρης κλπ), το νομοσχέδιο για το συνεταιριστικό και αγροτικό κίνημα, επιδεινώνουν την θέση της μικρομεσαίας αγροτιάς

Η κατάσταση αυτή, που χειροτερεύει στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, με  τη βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι οικογένειές τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γίνεται με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΝΔ, που πιο «καθαρά» συντονίζονται στην εφαρμογή την αντιλαϊκής πολιτικής. Συμφωνούν και για την αντιαγροτική πολιτική που θα συνεχιστεί και θα οξυνθεί με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020, με συνέπεια το γρήγορο και βίαιο ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών, αλλά και μεσαίων αγροτών. Η φτώχεια μεγαλώνει. Την ίδια ώρα που εμείς δεν μπορούμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας ή πουλάμε σε εξευτελιστικές τιμές η διατροφική εξάρτηση της χώρας μας μεγαλώνει όπως και η κερδοσκοπία των εμπόρων σε βάρος αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων καταναλωτών.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί ουσιαστική δράση είναι το επίπεδο οργάνωσης και παρέμβασης του συνεπούς αγροτικού κινήματος. Δεν μπορεί να υπάρξει δυνατό αγροτικό κίνημα, συσπείρωση αγροτών, συγκέντρωση δυνάμεων, αλλαγή συσχετισμών και πάλη για την ανατροπή της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής αν δεν μαζικοποιηθούν και δε δουλέψουν σε αυτή την κατεύθυνση οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι αγωνιστικές Ομοσπονδίες και οι Γραμματείες της ΠΑΣΥ.
Μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε σε συντονισμό και κινητοποιήσεις μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ .
Η ΠΑΣΥ αναγνωρίζεται από όλο και περισσότερους αγρότες ως ο μοναδικός πόλος αντίστασης της μικρομεσαίας αγροτιάς που μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα στην κατεύθυνση ανατροπής της αντιαγροτικής πολιτικής που βιώνουμε. Παλεύουμε για μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με συνεταιριστικοποίηση τη διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.
Αποφασιστικός σταθμός σ' αυτή την κοινή πάλη στέκεται μπροστά μας το μεγάλο ταξικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο Σάββατο, 10 Σεπτέμβρη, στις 6:30 μμ, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Σας καλούμε. Να είμαστε όλοι εκεί. Να δώσουμε βροντερό αγωνιστικό παρών. Να δείξουμε στο δρόμο τα φύτρα της κοινωνικής μας συμμαχίας. Να δώσουμε δείγμα των τεράστιων δυνατοτήτων μας, να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, να χτίσουμε τη δική μας κοινωνία.
7/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας